Σαμοθράκη: Ποσό 320.000 ευρώ πήρε ο δήμος απ’ το υπουργείο Εσωτερικών για καταπολέμηση της λειψυδρίας

Σαμοθράκη: Ποσό 320.000 ευρώ πήρε ο δήμος απ’ το υπουργείο Εσωτερικών για καταπολέμηση της λειψυδρίας

Τη χρηματοδότηση του Δήμου Σαμοθράκης, Ν. Έβρου με το ποσό των τριακοσίων είκοσι χιλιάδων ευρώ (320.000,00€) για έργα καταπολέμησης της λειψυδρίας, αποφάσισε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών. 

Σύμφωνα με την απόφαση η οποία δημοσιεύεται στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και υπογράφει ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου, αποφασίζεται προφανώς μετά από απόφαση του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, ότι:

“Χρηματοδότηση του Δήμου Σαμοθράκης, Ν. Έβρου με το ποσό των τριακοσίων είκοσι χιλιάδων ΕΥΡΩ (320.000,00€)  σε βάρος των πιστώσεων του έργου: 2001ΣΕ05500002 Επιχορήγηση των ΟΤΑ για
«Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας».

ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ-ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ

Όλα αυτά φυσικά, μετά τις συνεχείς προσπάθειες του δημάρχου Νίκου Γαλατούμου, τα ταξίδια του στην Αθήνα και τις επαφές, συναντήσεις και πιέσεις προς διάφορους υπουργούς και φυσικά και στον κ.Θεοδωρικάκο με τον οποίο είχε συναντηθεί στο γραφείο του. Ο δήμαρχος Σαμοθράκης έχει φυσικά κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος και όπως χαρακτηριστικά έγραψε πριν από λίγο κοινοποιώντας την συγκεκριμένη πολύ θετική για την Σαμοθράκη εξέλιξη:

Οι συνεχείς επαφές μου στην Αθήνα και τα αλλεπάλληλα αιτήματα προς τα αρμόδια Υπουργεία,αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς.Την επικείμενη έναρξη των εργασιών καθαρισμού των δύο λιμένων του νησιού,ακολούθησε σήμερα η έγκριση, από το Υπουργείο Εσωτερικών, χρηματοδότησης του Δήμου μας με το ποσό των τριακοσίων είκοσι χιλιάδων ευρώ.
Τα χρήματα αυτά προορίζονται για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας και θα απορροφηθούν σε έργα ύδρευσης, ζωτικής σημασίας για το νησί μας”.