Στις Καστανιές ανήμερα του Πάσχα, το πρώτο ταξίδι της Προέδρου Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Στις Καστανιές ανήμερα του Πάσχα, το πρώτο ταξίδι της Προέδρου Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Το πρώτο ταξίδι της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα γίνει στον Έβρο, ανήμερα του Πάσχα, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού με πολλαπλά μηνύματα προς την γειτονική Τουρκία και όχι μόνο. 

Η κ.Σακελλαροπούλου θα συνοδεύεται από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και θα φτάσει το πρωί της Κυριακής με στρατιωτικό αεροπλάνο C-130 στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης. Από εκεί με στρατιωτικό ελικόπτερο θα μεταβεί στην Ορεστιάδα όπου θα προσγειωθεί στο δημοτικό στάδιο και οδικώς θα μεταβεί στις Καστανιές. Εκεί θα ανταλλάξει ευχές για την Ανάσταση και το Πάσχα με τους φρουρούς των συνόρων μας,  τιμώντας τους στρατιωτικούς, αστυνομικούς και πυροσβέστες, ευχαριστώντας τους για το γεγονός ότι απέτρεψαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα την ομαδική παραβίαση των συνόρων μας και δεν επέτρεψαν στην Τουρκία να υλοποιήσει τα σχέδια της.

Επίσης, δεν αποκλείεται να γνωρίσει και από κοντά την γυναίκα στρατιωτικό με την οποία είχε τηλεσυνομιλία όταν επισκέφθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αναφερόμαστε στην  ανθυπολοχαγό Ελισάβετ Νιώτη που υπηρετεί στις Καστανιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκίνησε η ανθυπολοχαγός από τις Καστανιές στην τηλεσυζήτηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Λόγω των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού αλλά και της απαγόρευσης μετακινήσεων και για την γιορτή του Πάσχα, η συνοδεία της θα είναι ολιγομελής, ενώ στις Καστανιές η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κάνει και δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Από το σημείο που αρχίζει η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμένεται να στείλει ηχηρό μήνυμα στην γειτονική Τουρκία και στους Ευρωπαίους, επισημαίνοντας την σπουδαία στάση όχι μόνο των ελληνικών δυνάμεων, αλλά και των Εβριτών, στην πρόσφατη κρίση των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Συνάντηση με τις εθελόντριες γυναίκες των συνόρων και

γεύμα στην Λέσχη Αξιωματικών Ορεστιάδας

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ούτε το ταξίδι της κ.Σακελλαροπούλου αλλά ούτε φυσικά και το επίσημο πρόγραμμα της, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συναντηθεί είτε στις Καστανιές είτε στην Ορεστιάδα, με εκπροσώπους των εθελοντριών γυναικών της Νέας Βύσσας και των άλλων Συλλόγων Γυναικών, προκειμένου να τις ευχαριστήσει και από κοντά, για την συγκινητική, εθελοντική προσφορά τους και τη βοήθεια στις ελληνικές δυνάμεις που έδιναν “μάχες” αποτροπής στα σύνορα. Κι όχι μόνο γι’ αυτό, αλλά και το γεγονός ότι συνεχίζουν να ράβουν μάσκες προφύλαξης από τον κορονοϊό και να τις διαθέτουν σε δομές υγείας της περιοχής ή σε στρατιωτικούς και αστυνομικούς.

Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Νέας Βύσσας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Πρόεδρο Φανή Μπαχαρίδου και της ζήτησε να μεταφέρει σε όλες τις γυναίκες από το χωριό της αλλά και τα υπόλοιπα χωριά και τους συλλόγους Ριζίων, Στέρνας και τους Μορφωτικούς Πολιτιστικούς Σολλόγους Καβύλης και Στέρνας, για την προσφορά και συνεισφορά τους. Τότε μάλιστα είχε υποσχεθεί πως θα βρεθεί στην περιοχή και θα τους συγχαρεί και από κοντά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ.Σακελλαροπούλου και  υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ θα μεταβούν για γεύμα στην Λέσχη Αξιωματικών Ορεστιάδας. Φυσικά η παρουσία της έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές Ασφαλείας της περιοχής και τα μέτρα που ήδη λαμβάνονται είναι δρακόντεια. Μπορεί να απαγορεύεται η κυκλοφορία λόγω κορονοϊού, αλλά η παρουσία του Ανώτατου Πολιτειακού Άρχοντα της Ελληνικής Δημοκρατίας στην περιοχή και μάλιστα στο πρώτο του ταξίδι εκτός Αθηνών, είναι φυσικό να έχει φέρει από σήμερα κιόλας στην περιοχή, άτομα που είναι επιφορτισμένα με την ασφάλεια της.

Υπάρχουν φυσικά και ορισμένοι που σχολιάζουν αρνητικά, αν και θεωρούν σίγουρα σημαντικό και τιμή την παρουσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας στην περιοχή του Έβρου, το γεγονός ότι σε μια στιγμή που υπάρχει γενική απαγόρευση για την μετακίνηση των πολιτών ακόμα και σε… διπλανό σπίτι συγγενών την ημέρα του Πάσχα, θα συμβούν όλα αυτά.