Ορεστιάδα: Σε πλήρη λειτουργία η εθελοντική δομή βοήθειας στο σπίτι που οργάνωσε και πληρώνει η “Α.Ισμαήλος Α.Ε.”

Ορεστιάδα: Σε πλήρη λειτουργία η εθελοντική δομή βοήθειας στο σπίτι που οργάνωσε και πληρώνει η “Α.Ισμαήλος Α.Ε.”

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται η εθελοντική δομή βοήθειας στο σπίτι “Time to Act” που οργάνωσε και πληρώνει καλύπτοντας όλα τα έξοδα της εκτός από τα έξι αυτοκίνητα που διέθεσε, η αθηναϊκή εταιρεία “Α.Ισμαήλος Α.Ε.”, αντιπρόσωπος της Mercedes-Benz.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια που δημιουργήθηκε άμεσα λόγω της δύσκολης συγκυρίας που βιώνουμε όλοι απ’ την πανδημία του κορονοϊού, βοηθά έμπρακτα τους κατοίκους 25 χωριών του βορείου Έβρου ώστε να παραμείνουν ασφαλείς στο σπίτι για να προστατευτούν, αλλά και να εξυπηρετηθούν στις διάφορες ανάγκες τους με την υλοποίηση της δράσης  Time to Act​. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοι, οι οποίοι αποτελούν στη συντριπτική πλειοψηφία όσους μένουν στα χωριά αυτά του δήμου Ορεστιάδας, χρησιμοποιούν το τηλέφωνο 2551200120 από Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00 και οι εθελοντές βρίσκονται δίπλα τους εντός 24 ωρών! 

Εν ώρα δράσης! #timetoact #μένουμεσπίτι Μάθετε περισσότερα στο www.tometoact.gr ή καλέστε στο 2551200120

Gepostet von Time to Act am Montag, 13. April 2020

Το “Time to Act” λειτουργεί στα πρότυπα του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” και υλοποιείται με την συμμετοχή ειδικής ομάδας εθελοντών, η οποία εκτελεί καθημερινά το σχέδιο υποστήριξης των κατοίκων που έχουν ανάγκη. Η δημιουργία της δράσης είναι όπως τονίσαμε μια πρωτοβουλία της Mercedes-Benz A Ismailos SA, η οποία παρέχει επιπλέον οχήματα για κάλυψη εκτάκτων αναγκών, καλύπτει πλήρως το κόστος, ενώ τα έξοδα των καυσίμων για τις ανάγκες των καθημερινών μετακινήσεων του προγράμματος είναι χορηγία της EENE (Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών), μετά από παρέμβαση φυσικά του Πάνου Ισμαήλου στον οποίο ανήκει όλη η ιδέα και η πρωτοβουλία, η οποία φυσικά έγινε αποδεκτή από την δημοτική αρχή Ορεστιάδας και το δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη. Κάλυπτε άλλωστε εντελώς δωρεάν, δράσεις και ενέργειες που ο δήμος είτε δεν μπορούσε, είτε… κοσκίνιζε καιρό μήπως και καταφέρει να τις οργανώσει και υλοποιήσει.

Συνεισφέροντας λοιπόν όλα τα απαραίτητα μέσα και ολοκληρώνοντας τον σχεδιασμό της δράσης, αποφασίστηκε το Time to Act να έχει ως τομέα ευθύνης τα 25 χωριά που αποτελούν την Δημοτική Ενότητα Τριγώνου και την Δημοτική Ενότητα Κυπρίνου. Τα χωριά που θα καλύπτονται από το πρόγραμμα είναι:

Δίκαια, Δίλοφος, Κριός, Πάλλη, Καναδάς, Άρζος, Μαράσια, Ελαία, Θεραπειό, Κόμαρα, Μηλιά, Ορμένιο, Πεντάλοφος, Πετρωτά, Πλάτη, Πτελέα, Σπήλαιο, της Δημοτικής Ενότητας Τριγώνου. Κυπρίνος, Γαλήνη, Ζώνη, Μικρή Δοξιπάρα, Χελιδόνα, Φυλάκιο, Αμμόβουνο, Κέραμος της Δημοτικής Ενότητας Κυπρίνου

Σε έναν δήμο του οποίου ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης είναι περισσότερο του… φαίνεσθαι, του facebook και όχι της αποτελεσματικότητας και που ακόμα… ψάχνει τρόπο:

  • Να δημιουργήσει ένα… βιντεάκι με τα απαραίτητα τηλέφωνα των διαφόρων υπηρεσιών του δήμου Ορεστιάδας που μπορούν να απευθύνονται οι έχοντες ανάγκη για εξυπηρέτηση κάτοικοι και χρειάστηκε μάλιστα να το συζητάει σε τηλεδιάσκεψη με όλες τις δημοτικές παρατάξεις
  • Που δεν κατάφερε ούτε έναν συγκεκριμένο, μοναδικό τηλεφωνικό αριθμό να ανακοινώσει για να απευθύνονται όλοι,
  • Που μόλις στις 13 Απριλίου αποφάσισε σύμφωνα με το έγγραφο από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΨΗΦΙΑΚΑ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΑ), την προμήθεια ειδικών θερμομέτρων για τις θερμομετρήσεις του κόσμου

η πρωτοβουλία του επιχειρηματία Πάνου Ισμαήλου έδωσε την λύση. Κι απέδειξε πως όταν κάποιος θέλει και ξέρει τον τρόπο, τότε όλα μπορούν να γίνουν γρήγορα. Όπως η δημιουργία της συγκεκριμένης ιστοσελίδας

www.timetoact.gr

και του τηλεφωνικού αριθμού εξυπηρέτησης των 25 χωριών.

Τηλέφωνο 2551200120

(Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00)

Πως λειτουργεί το πρόγραμμα

Οι κάτοικοι που διαμένουν σε χωριό της Δημοτικής Ενότητας Τριγώνου ή της Δημοτικής Ενότητας Κυπρίνου, μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό μας αριθμό 2551200120 και να κάνουν το αίτημα τους για τροφοδοσία. Αποδεκτά είναι τα αιτήματα για τρόφιμα – φάρμακα – εφημερίδες και είδη πρώτης ανάγκης. Καλώντας τον αριθμό, μέλος της ομάδας εθελοντών θα τους εξυπηρετεί, βάζοντας το αίτημα τους σε σειρά προτεραιότητας. Στη συνέχεια το αίτημα θα μεταφέρεται στον υπεύθυνο εθελοντή της περιοχής τους, που θα έρχεται σε επικοινωνία μαζί τους για τυχόν διευκρινίσεις και θα τους ενημερώνει για την ώρα παράδοσης. Κάθε αίτημα θα εκτελείται εντός 48 ωρών από την ώρα που θα καταγράφεται. Η λειτουργία του τηλεφωνικού αριθμού θα ξεκινήσει την Πέμπτη 09 Απριλίου στις 9 το πρωί!

Προβάλλει παράλληλα μέσα από την δράση και περιοχές του βορείου Έβρου

Μάλιστα η δράση “Time to Act” δεν αρκείται μόνο στην εξυπηρέτηση των κατοίκων, αλλά προβάλλει και τις περιοχές του βορείου Έβρου μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στο facebook και τα άλλα κοινωνικά δίκτυα. Δίνοντας την ευκαιρία σε αρκετούς απ’ όλη την Ελλάδα, ακόμα και σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, να γνωρίσουν τον ακριτικό μας τόπο. Ιδού μερικές χαρακτηριστικές παρουσιάσεις.

Ο Ποταμός Άρδας

Ο Ποταμός Άρδας είναι παραπόταμος του Έβρου. Το συνολικό μήκος του ποταμού είναι 290 χιλιόμετρα, από τα οποία τα 241 βρίσκονται στο έδαφος της Βουλγαρίας και τα 49 στο έδαφος της Ελλάδας.
Πηγάζει από τη βουλγαρική πλευρά των ορέων της Κούλας, και συγκεκριμένα από το όρος Στάμνα, και εισέρχεται στο ελληνικό έδαφος δίπλα από το χωριό Μηλέα. Αφού διασχίσει 49 χιλιόμετρα σε ελληνικό έδαφος στην επαρχία Ορεστιάδας, εκβάλλει στον ποταμό Έβρο, στην περιοχή του χωριού Καστανέων, κοντά στην Αδριανούπολη. Κατά μήκος αυτής της πορείας του, έχουν αναπτυχθεί διάφορα μικρά και μεγάλα χωριά μέσα στη λεκάνη του ποταμού. Τα χωριά αυτά, από δυτικά προς ανατολικά, είναι η Μηλέα (ή Μηλιά), το Θεραπειό, ο Κυπρίνος, τα Κόμαρα, το Αμμοβούνο, το Φυλάκιο, η Ελαία (ή Ελιά), ο Κέραμος, η Πλάτη, ο Άρζος, ο Καναδάς, τα Μαράσια και τέλος τα μεγάλα χωριά Ρίζια και Καστανιές.Σε όλα τα παραπάνω χωριά οι εθελοντές του Time to Act με τα αυτοκίνητα της Α. Ισμαήλος Α.Ε εκτελούν καθημερινά δρομολόγια καλύπτοντας τις ανάγκες τροφοδοσίας των ηλικιωμένων κατοίκων.

Έβρος: Επιφυλακή για τους κατοίκους

Αστυνομία-Στρατός-Time to Act

Τα Μαράσια είναι πεδινό χωριό της περιφερειακής ενότητας Έβρου, και ανήκει στη δημοτική ενότητα Τριγώνου του Δήμου Ορεστιάδας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 40 μέτρων και έχει περίπου 100 κατοίκους με τους περισσότερους να είναι μεγάλοι σε ηλικία. Το τελευταίο διάστημα η σύνδεση του με τα μεγαλύτερα χωριά της περιοχής, έχει αρκετές δυσκολίες αφού όσοι κάτοικοι δεν έχουν το δικό τους αυτοκίνητο ή δεν οδηγούν δεν καλύπτονται απο την συγκοινωνία.Με την πρωτοβουλία της ενέργειας Time to Act, βρισκόμαστε δίπλα σε όλους τους κατοίκους της περιοχής δίνοντας προτεραιότητα στα χωριά που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες. Τα αυτοκίνητα μας και οι εθελοντές, εκτελούν καθημερινά δρομολόγια φροντίζοντας για την τροφοδοσία όλων των σπιτιών που χρησιμοποιούν το τηλέφωνο του Time to Act. Τα Μαράσια είναι χωριό όπου με 2 δρομολόγια την ημέρα, όλα τα αιτήματα καλύπτονται πλήρως και είμαστε περήφανοι για αυτό.

Τα αυτοκίνητά μας για “Βοήθεια στο Σπίτι”, στο χωριό

που δεν πιάνει σήμα και έχει 30 ηλικιωμένους κατοίκους

Ο Δίλοφος είναι το χωριό των ανθρακωρύχων στο Τριεθνές του Έβρου. Σήμερα στο χωριό κατοικούν σχεδόν 30 άτομα, όλοι μεγάλοι σε ηλικία με εξαίρεση τον Παναγιώτη που έιναι αγρότης και έχει παραμείνει εκεί που γεννήθηκε. Ο Δίλοφος βρίσκεται μια ανάσα, δίπλα στα Ελληνοτουρκικά και Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Στο τριεθνές του νομού ΄Εβρου, ακριβώς δίπλα στον ομώνυμο ποταμό που κυλάει και εννίοτε “φουσκώνει” και πλημμυρίζει αποτελώντας απειλή για τους κατοίκους του. Σήμα κινητής τηλεφωνίας στο μέρος δεν υπάρχει και οι κάτοικοι ζούν με πολλές ιδιαιτερότητες αλλά με την αγάπη για τον τόπο τους να μπαίνει πάνω από τις δυσκολίες.Το πρόγραμμα του Time to Act έχει ως προτεραιότητα κάθε αίτημα που μπορεί να γίνει απο κάτοικο του Διλόφου. Τα αυτοκίνητα της εταιρίας έχουν στο καθημερινό δρομολόγιο το συγκεκριμένο χωριό καθώς πέραν της κάλυψης αναγκών τροφοδοσίας, η παρουσία και μόνο μπορεί να επιβεβαιώνει καθημερινά στους κατοίκους ότι δεν έιναι μόνοι τους στην προσπάθεια που γίνεται να Μείνουμε Σπίτι!