Έφτασε ο πλωτός γερανός στη Σαμοθράκη – Ξεκινούν Τρίτη τα έργα στο λιμάνι Καμαριώτισσας

Έφτασε ο πλωτός γερανός στη Σαμοθράκη – Ξεκινούν Τρίτη τα έργα στο λιμάνι Καμαριώτισσας

Στο λιμάνι της Καμαριώτισσας βρίσκεται από σήμερα το πρωί ο πλωτός γερανός που θα χρησιμοποιηθεί για τα έργα καθαρισμού του τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν από την Τρίτη του Πάσχα.

Το ρυμουλκό μαζί με τον γερανό έφτασαν στην Σαμοθράκη τα ξημερώματα της Κυριακής και άρχισε πλέον η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη ενός έργου το οποίο έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Κι αυτό γιατί οι επιχωματώσεις είχαν δημιουργήσει πολύ σοβαρό πρόβλημα στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, δημιουργώντας απαγορευτικές συνθήκες για τον ελλιμενισμό μεγαλύτερων πλοίων, ενώ δυσκολεύει σημαντικά ακόμα και το πλοίο της γραμμής από την Αλεξανδρούπολη.

Όμως η νέα δημοτική αρχή του Νίκου Γαλατούμου και προσωπικά ο δήμαρχος Σαμοθράκης “κυνήγησε” πολύ την υπόθεση αυτή και έφερε αποτέλεσμα, σε στενή συνεργασία με την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (Χατζημιχαήλ-Χατζηκωνσταντίνου) και την άμεση ανταπόκριση από τους υπουργούς Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Ναυτιλίας-Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη. Έτσι προχωρούν στην υλοποίηση του καθαρισμού τόσο του λιμένα της Καμαριώτισσας όσο και των Θέρμων που θα ακολουθήσει. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ακολουθήσει και ακόμα μεγαλύτερη παρέμβαση στην Σαμοθράκη, όσον αφορά το βασικό της λιμάνι στην Καμαριώτισσα.

Οι φωτογραφίες από την άφιξη του πλωτού γερανού είναι του Αντιδημάρχου Γιάννη Γρηγόραινα, ο οποίος σήμερα Κυριακή του Πάσχα βρέθηκε στο λιμάνι και υποδέχθηκε τους ανθρώπους της εταιρείας αλλά και αυτής του ρυμουλκού που τον μετέφερε.