Ξεκινάει η λειτουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Λευκίμμη Σουφλίου

Ξεκινάει η λειτουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Λευκίμμη Σουφλίου

Μια σημαντική εξέλιξη που αφορά την επιπλέον πυροσβεστική… θωράκιση της περιοχής του Σουφλίου και ιδιαίτερα του Εθνικού Δάσους Δαδιάς-Λευκίμμης, σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες με την έναρξη λειτουργίας Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο χωριό Λευκίμμη.

Όπως γνωστοποίησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Δαρούσης, με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά αποφασίστηκε η συγκεκριμένη, εξαιρετικά θετική εξέλιξη για όλη την περιοχή. Κι αυτό γιατί το καλοκαίρι ξεσπούν αρκετές φορές πυρκαγιές από διάφορες αιτίες και μπορεί να κινδυνέψει το σπάνιο και προστατευόμενο δάσος με την μοναδική πανίδα και χλωρίδα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και ευρωπαίκά και παγκόσμια με τα σπάνια είδη αρπακτικών πουλιών.

“Ευχαριστώ θερμά τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κύριο Νίκο Χαρδαλία για την έγκριση λειτουργίας εποχιακού Πυροσβεστικού κλιμακίου στη Λευκίμη.
Η ίδρυση ενός τέτοιου κλιμακίου στη Λευκίμη ήταν ένα πάγιο αίτημα για την περιοχή του Τυχερού.
Ο Δήμος Σουφλίου θα διαθέσει άμεσα χώρο για την εγκατάσταση του κλιμακίου στον οικισμό της Λευκίμης.
Η περιοχή του Τυχερού θωρακίζεται ακόμη περισσότερο με τον Δήμαρχο και όλη τη νέα Δημοτική αρχή να είναι παρόν στις εξελίξεις”, επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ.Δαρούσης, υπενθυμίζοντας ότι ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος και οι συνεργάτες του προχωρούν σε μια ακόμα ουσιαστική και άξια συγχαρητηρίων εξέλιξη.

Παράλληλα, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Δαρούσης, αναφέρεται και σε κάποιες άλλες θετικές πρωτοβουλίες της νέας δημοτικής αρχής τονίζοντας:
“Με την τεχνική μας υπηρεσία αυτό το διάστημα προετοιμάζουμε τα σχέδια για την κατασκευή νέου κτηρίου για το Ιατρείο Τυχερού, με στόχο την κατασκευή του μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ.

Επίσης, είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως ώστε να επικαιροποιήσουμε την παραχώρηση έκτασης για την κατασκευή νέου κτηρίου για την στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού και Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.
Η περιοχή του Τυχερού αποκτά μια νέα δυναμική καθώς πέραν των άλλων στην περιοχή δραστηριοποιούνται η 7η Μ/Κ Ταξιαρχία με πλήθος στελεχών, η Βιομηχανία Ξυλείας “Ακρίτας” και φυσικά οι αγρότες μας που αποτελούν το παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας.
Μεγάλα έργα επίσης μετά από την συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια έχουν δρομολογηθεί και για τον κάμπο Τυχερού – Φυλακτού- Θυμαριάς”.