Αλεξανδρούπολη: Έγινε ένα ακόμα σημαντικό “βήμα” για τη δημοπράτηση της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού

Αλεξανδρούπολη: Έγινε ένα ακόμα σημαντικό “βήμα” για τη δημοπράτηση της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού

Όλο και πιο κοντά η δημοπράτηση της οδικής σύνδεσης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία Οδό με την κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ο προϊστάμενος υπουργός Κώστας Καραμανλής, υλοποιούν τάχιστα την απόφαση της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο, τεράστιας σημασίας έργο στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο “λιμνάζει” εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Έτσι, σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το υπουργείο προχωρά στην πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για την υποβοήθηση της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών (ΕΥΔΕ-ΚΣΣΥ) του υπουργείου στην επικαιροποίηση-συμπλήρωση των απαιτούμενων μελετών και τευχών δημοπράτησης, καθώς και της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ωρίμανσης για την δημοπράτηση του έργου «Οδική Σύνδεση της Εγνατίας Οδού με τον Λιμένα Αλεξανδρούπολης (Ανατολική Περιφερειακή Οδός Αλεξανδρούπολης)».

Την απόφαση υπέγραψε 16 Απριλίου ο κ.Καραμανλής και αφορά το έργο ύψους 139.000,00€ (πλέον ΦΠΑ 24%). «Ένας από τους σημαντικούς στόχους που έχουμε είναι η σύνδεση του λιμανιού με την Εγνατία. Αυτό λοιπόν, το έργο,  θα γίνει πολύ γρήγορα. Έχουμε την πεποίθηση ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 θα είναι έτοιμο προς δημοπράτηση. Τα βασικά έργα υποδομής καταδεικνύουν και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης, αλλά στην ουσία καταδεικνύουν ότι και το σχέδιο να γίνει η Αλεξανδρούπολη ένας ενεργειακός κόμβος για την ευρύτερη περιοχή, αρχίζει πλέον σιγά σιγά και υλοποιείται», ανέφερε, στις αρχές Μαρτίου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφτηκε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μαζί με αμερικανική αντιπροσωπεία.

Το αντικείμενο του έργου «Οδική Σύνδεση της Εγνατίας Οδού με τον Λιμένα Αλεξανδρούπολης (Ανατολική Περιφερειακή Οδός Αλεξανδρούπολης)», ύψους 55 εκατ. ευρώ, αφορά την κατασκευή της ανατολικής περιφερειακής οδού της Αλεξανδρούπολης, του συνδετήριου κλάδου με το λιμάνι Αλεξανδρούπολης και του κόμβου σύνδεσης με τον κλάδο προς Εγνατία Οδό.

Στις εργασίες κατασκευής του έργου εκτός από τις εργασίες οδοποιίας περιλαμβάνονται:

-τα μεγάλα και μικρά τεχνικά έργα (άνω διαβάσεις, οχετοί, τοίχοι αντιστήριξης),

-οι εργασίες αποχέτευσης ομβρίων και αποστράγγισης,

-οι εργασίες σήμανσης- ασφάλισης,

-οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού κόμβων, γεφυρών κ.λ.π.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*