ΘΡΑΣΟΣ: Η Γκαρά ζητάει να δοθεί σε επιχειρήσεις η οικονομική ενίσχυση του 12% που ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ η Κυβέρνηση του…. ΣΥΡΙΖΑ!!!

ΘΡΑΣΟΣ: Η Γκαρά ζητάει να δοθεί σε επιχειρήσεις η οικονομική ενίσχυση του 12% που ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ η Κυβέρνηση του…. ΣΥΡΙΖΑ!!!

Έχουν τεράστιο θράσος τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτη και καλύτερη την βουλευτή Έβρου του κόμματος Νατάσα Γκαρά. Μιλάμε για… αδίστακτους λαϊκιστές, που προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα νομίζοντας ότι ο κόσμος έχει πάθει ομαδικό αλτσχάιμερ και ξέχασε όσα έκαναν ως Κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι αλήθεια ότι η συντοπίτισσα μας νεαρή βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άλλοι 19 συνάδερφοι της, ανάμεσα τους και ο Δημήτρης Χαρίτου από την Ροδόπη, ο Χουσείν Ζεϊμπέκ από την Ξάνθη και η Σουλτάνα Ελευθεριάδου από την Καβάλα, Θεόφιλος Ξανθόπολος από την Δράμα, το… ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ. Οι άνθρωποι δεν παίζονται και δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να δημιουργήσει ψεύτικες επικοινωνιακές εντυπώσεις και να κοροϊδέψουν τον κόσμο. Όλοι αυτοί λοιπόν, μαζί με συναδέρφους τους, 20 συνολικά, κατέθεσαν Ερώτηση τους προς την Κυβέρνηση και ζητούν να δοθεί στις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ως οικονομική ενίσχυση, η επιδότηση του 12%. Ναι, αυτήν που την ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα το 2016 με Υπουργική Απόφαση του τότε υπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σταθάκη, την οποία όμως  ΑΚΥΡΩΣΕ τέλη Μαρτίου το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ’ αριθμόν 305/2020 απόφαση του!!!

Είναι φοβεροί αυτοί οι βουλευτές, που χωρίς ίχνος ντροπής, εγκαλούν τώρα την σημερινή Κυβέρνηση και ζητούν με την Ερώτηση τους από τον σημερινό υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, την οφειλόμενη οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Δηλαδή την επιδότηση ύψους 12% που τους οφείλεται από το 2010 και την οποία η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν τους έδωσε ούτε ευρώ, αλλά με απόφαση του τότε υπουργού κ.Σταθάκη την ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ. Κάτι που επεσήμαναν άλλωστε και τα 5 Επιμελητήρια της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην ανακοίνωση τους πριν λίγο καιρό, μετά την απόφαση του ΣτΕ, θυμίζοντας με επιστολή τους προς τους σημερινούς υπουργούς μεταξύ άλλων ότι:

“Όπως γνωρίζετε, τον Απρίλιο του έτους 2016 με την υπουργική απόφαση 13311/273 που δημοσιεύθηκε στο υπ’ αριθμόν 997/11-4-2016 ΦΕΚ, καταργήθηκε η επιδότηση του εργοδοτικού κόστους του ν. 1767/1988 για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη. Ο τότε υπουργός Ανάπτυξης, κος Σταθάκης προέβη στην αιφνίδια κατάργηση της οικονομικής ενίσχυσης, καίτοι γνώριζε ότι ο Ο.Α.Ε.Δ. δεν είχε καταβάλει στις επιχειρήσεις τις οφειλόμενες ενισχύσεις από το Β΄ εξάμηνο του έτους 2010 έως το έτος 2015”.

Έρχεται λοιπόν τώρα η Νατάσα Γκαρά, οι άλλοι βουλευτές της Περιφέρειας ΑΜ-Θ που το είχαν… ΒΟΥΛΩΣΕΙ τα προηγούμενα χρόνια και δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα την μη καταβολή των χρημάτων στις επιχειρήσεις από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την ελεεινή Υπουργική Απόφαση Σταθάκη το 2016 που κατάργησε το 12%, να παριστάνουν ότι ενδιαφέρονται για την τύχη των επιχειρήσεων. Προσπαθώντας να εμφανιστούν ως υποστηρικτές τους και να εκμεταλλευθούν την κακή οικονομική συγκυρία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Κι ύστερα αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος τους… ΦΤΥΝΕΙ στις δημοσκοπήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Την καταβολή οφειλόμενων ενισχύσεων εργοδοτικού κόστους 12%, ζητούν τα Επιμελητήρια της ΑΜ-Θ

Τι λένε λοιπόν στην Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων [πθ κατέθεσαν 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα της την οφειλόμενη οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης;

“Σε αντικατάσταση προηγούμενων νομοθετικών παρεμβάσεων, για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές της χώρας ψηφίστηκε ο Νόμος 4608/2019 που προβλέπει ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης έως του ποσού των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ, από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Επειδή, η παρατεταμένη διάρκεια της οξύτατης οικονομικής κρίσης προκάλεσε μείζονα οικονομικά προβλήματα στις πλέον μειονεκτούσες περιοχές, μεταξύ αυτών και της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Επειδή, οι αυξημένες απαιτήσεις ενίσχυσης των περιοχών της Περιφέρειας Α.Μ.Θ εντείνονται από την παράλληλη θέση τους ως πύλης εισόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποδοχής μεταναστευτικών ροών, οι οποίες έχουν και συνέπειες οικονομικής φύσεως.

Επειδή, στην, ήδη, ως άνω δυσμενή οικονομική συνθήκη ήρθε να προστεθεί η υφιστάμενη υγειονομική κρίση που επέβαλε την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων και δημιούργησε σωρεία οικονομικών προβλημάτων στο σύνολο των επαγγελματικών κλάδων.

Επειδή, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, δεχθήκαμε πρωτοφανή πλήγματα στις τοπικές οικονομίες, τόσο από τη ματαίωση εκδηλώσεων που διαχρονικά συνέβαλαν στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, όπως οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Ξάνθη όσο και από το κλείσιμο των συνόρων και την απαγόρευση διέλευσης τουριστών που ενισχύουν πλήθος επαγγελματικών κλάδων.

Επειδή, θα πρέπει να αξιοποιηθούν κατά το δυνατόν πληρέστερα οι δυνατότητες ενισχύσεων προς τις επιχειρήσεις της εν λόγω περιφέρειας, σύμφωνα με τους κανόνες του ενωσιακού δικαίου.

Ρωτούν, λοιπόν, τον Υπουργό:

1) Προτίθεται να καταβάλλει την οφειλόμενη οικονομική ενίσχυση των ετών από το 2010 και μετά προς όλες (ανεξαρτήτως του εάν κινήθηκαν ή όχι δικαστικά) τις μεταποιητικές και τουριστικές επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ως έμπρακτο μέτρο στήριξης της ευαίσθητης οικονομίας των περιοχών αυτών, αλλά και ως κίνητρο διατήρησης των πολύτιμων θέσεων εργασίας;

2) Θα ενισχύσει τις επιχειρήσεις όπως προβλέπει ο Νόμος 4608/2019 «Ενισχύσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις»;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Ελευθεριάδου Σουλτάνα (Τάνια)

Γκαρά Αναστασία
Αβραμάκης Ελευθέριος
Βαρδάκης Σωκράτης
Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος
Ζεϊμπέκ Χουσεϊν
Ηγουμενίδης Νικόλαος
Κασιμάτη Νίνα
Καφαντάρη Χαρά
Λάππας Σπύρος
Μαμουλάκης Χαράλαμπος
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Ξανθόπουλος Θεόφιλος
Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα
Παπαχριστόπουλος Θανάσης
Πούλου Γιώτα
Ραγκούσης Ιωάννης
Σκουρολιάκος Παναγιώτης
Φάμελλος Σωκράτης
Χαρίτου Δημήτρης

Τελικά το ΘΡΑΣΟΣ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ. Νατάσα Γκαρά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι όπως πάει η βουλευτίνα του Έβρου, σε λίγο θα ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ την ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ… ΦΡΑΧΤΗ στα σύνορα. Ναι, μην γελάτε. Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι λαϊκιστές. Δεν κολλάνε σε τίποτα

2 Σχόλια

  1. Προδότες!

  2. Κ. Πιτιακουδη. Έχω τη γνώμη ότι η κ. Γκαρα και οι άλλοι βουλευτες, καλως πραττουν και ζητουν την οικονομική ενισχυση των επιχειρησεων εξ αιτιας βλαβης που υπεστησαν λόγω Επιδημιας. Είναι θετικη και σωστή η κίνηση των βουλευτων. Όσον αφορα την αρνητική της ενέργεια στην καταργηση το 12%, κατά το παρελθόν, αυτό ήταν λάθος της καί πρέπει να ζητησει Συγνωμην! Αλλωστε η συγγνώμη και η μετανοια είναι κύριον χαρακτηριστικον γνωρισμα εναρετων και ειλικρινων ανθρώπων. Ουδεις αλανθαστος…

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*