Αυτή είναι η επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Αυτή είναι η επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στην δημοσιότητα έδωσε σήμερα ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε από την Τρίτη 21/04/2020 στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επειδή τον… αγνόησε κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Κυριακή του Πάσχα στην περιοχή.

Στην επιστολή και παρά τις ραδιοφωνικές του δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα, όπου εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για την απόφαση της κ.Σακελλαροπούλου να μην συναντήσει τον ίδιο αλλά και κανέναν άλλο θεσμικό φορέα της περιοχής, ο κ.Μαυρίδης θυμίζει τον… λύκο που έγινε αρνάκι και απλά επισημαίνει ότι “δεν κατέστη εφικτό να Σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη όλων των πολιτών της τοπικής μας κοινωνίας προς το πρόσωπό Σας και τον θεσμό που υπηρετείτε”. Κάτι που έκανε να θυμίσουμε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός, αφού παρ’ ότι δεν είχε προγραμματιστεί να συναντηθεί ούτε και αυτός με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πήγε στο δημοτικό στάδιο όπου έφτασε με στρατιωτικό ελικόπτερο και για ελάχιστο χρόνο είχε μια σύντομη συνομιλία μαζί της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ορεστιάδα: Η “περίεργη” ανάρτηση… δυσαρέσκειας (;) Μαυρίδη με Παυλόπουλο, παραμονές επίσκεψης της Προέδρου Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Η επιστολή του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη αναφέρει:

“Εξοχότατη Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας

Λαμβάνω την τιμή, με την παρούσα επιστολή, ως Δήμαρχος της ακριτικής Ορεστιάδας να Σας συγχαρώ για την προ ολίγων ημερών επίσημη ανάληψη των ύψιστων καθηκόντων Σας.
Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Σ.Τ.Ε εκλέχθηκε με μεγάλη πλειοψηφία των μελών του κοινοβουλίου, Πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Εξοχότατη,
Η ανθρωπότητα βιώνει μια πρωτοφανή πανδημία, αντιμετωπίζοντας μια πρόκληση για το τέλος της οποίας όλοι προσευχόμαστε και ευελπιστούμε. Επιτρέψτε μου, όμως, να τονίσω ότι ο Δήμος Ορεστιάδας, οι συνδημότες μου, οι τοπικές Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, όλοι οι φορείς, αντιμετωπίσαμε παράλληλα και σχεδόν ταυτόχρονα μια απρόκλητη συνοριακή κρίση.
Σε αυτήν τη μάχη σταθήκαμε στο ύψος των ιδιαιτέρως απαιτητικών συγκυριών.

Η δική Σας επίσκεψη, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, στην πόλη της Ορεστιάδας και η παρουσία Σας στο Ε.Φ. 1 των Καστανεών, συμβόλισε την αναγνώριση, εκ μέρους της Πολιτείας, της εκπλήρωσης της δικής μας αποστολής, φυλάττοντας σύγχρονες Θερμοπύλες.
Επιτρέψτε μου, όμως, με αγάπη και ανυπόκριτη εκτίμηση να καταθέσω ότι δεν κατέστη εφικτό να Σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη όλων των πολιτών της τοπικής μας κοινωνίας προς το πρόσωπό Σας και τον θεσμό που υπηρετείτε.
Εξοχότατη Πρόεδρε,
Εκφράζω την ευχή και την επιθυμία να μας δοθεί στο προσεχές διάστημα η δυνατότητα αυτή, προσκαλώντας Σας, επίσημα, ως Δήμαρχος της Ορεστιάδας, να επισκεφτείτε το Δήμο μας και να νιώσετε δια ζώσης την ακριτική μας φιλοξενία και τα ειλικρινή μας αισθήματα προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Χρόνια Πολλά! Χριστός Ανέστη!

Με εκτίμηση,

Μαυρίδης Βασίλειος

Δήμαρχος Ορεστιάδας
Πρόεδρος ΠΕΔ ΑΜ-Θ

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*