Διδυμότειχο: Εφαρμογή του Πολίτη για αμεσότητα και ευελιξία στις Υπηρεσίες του δήμου

Διδυμότειχο: Εφαρμογή του Πολίτη για αμεσότητα και ευελιξία στις Υπηρεσίες του δήμου

Ο Δήμος Διδυμοτείχου κάνει ένα ακόμη βήμα προς το ψηφιακό μετασχηματισμό, ενσωματώνοντας μια νέα εφαρμογή για την εξυπηρέτηση πολιτών.

Μια νέα, απλή και εύχρηστη εφαρμογή,επιτρέπει στους δημότες μέσω μιας άμεσης και απλής διαδικασίας να ενημερώνονται, να αναφέρουν προβλήματα, να επικοινωνούν, να λαμβάνουν υπηρεσίες και να αιτούνται έκδοση πιστοποιητικών.

Η χρήση της εφαρμογής θα απαλλάξει τους δημότες από ουρές και χρόνο αναμονής ενώ δημιουργεί ευελιξία και αμεσότητα στην επικοινωνία με τον Δήμο. Στόχος του δήμου είναι προοδευτικά να ενισχύσει τις υποδομές και την ωριμότητα για μια πρακτική μετάβαση στην ψηφιακή εποχή.

Με τρία βήματα οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή:

  • Βήμα 1ο: Αναζήτηση της εφαρμογής για iOS ή Android(CityZenApp) ή επίσκεψηστο Website (http://www.cityzenapp.gr/cityzen/didymoteichos)
  • Βήμα 2ο : Κατέβασμα και Εγκατάσταση εφαρμογής
  • Βήμα 3ο: Δημιουργία Λογαριασμού

Ανάλογα με την συσκευή οι δημότες μπορούν να μεταβούν στους παρακάτω συνδέσμους:

Ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλουδήλωσε  σχετικά με την εφαρμογή:

«Bιώνουμε μια πρωτόγνωρη και δύσκολη κατάσταση. Ωστόσο η θετική πλευρά είναι ότι προώθησε την κοινωνία της «Τεχνόπολης», καθώς ενίσχυσε την ενσωμάτωση της Τεχνολογίας της Επικοινωνίας στην καθημερινότητα μας.

Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που προκύπτουν και στην προκειμένη περίπτωση αποτελεί ευκαιρία τόσο η μετάβαση προς το «Ψηφιακό Κράτος», όσο και η ενισχυμένη εξοικείωση των πολιτών με την ψηφιακή τεχνολογία. Η εξοικείωση που τυπικά «επέβαλε»ο κορονοϊός, επιτρέπει πλέον τους πολίτες να χρησιμοποιούν ψηφιακές υπηρεσίες από το κινητό τους με μεγαλύτερη ευκολία. Συνεπώς, είναι η κατάλληλη περίοδος για να προχωρήσουμε στις ψηφιακές υπηρεσίες και να επιτρέψουμε τους πολίτες να έχουν αμεσότητα και ευελιξία στις υπηρεσίες με τον Δήμο.

Η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη και καλώ όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε έναν πρότυπο ψηφιακό Δήμο».