Ορεστιάδα: Αξιοποιείται με στόχο να γίνει Κέντρο Διασυνοριακής Συνεργασίας το κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Ορεστιάδα: Αξιοποιείται με στόχο να γίνει Κέντρο Διασυνοριακής Συνεργασίας το κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Αξιοποιείται το πανέμορφο κτίριο που βρίσκεται στην Ορεστιάδα και ανήκει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο είχε παραμεληθεί από τον καιρό που αποτελούσε έδρα του Δικτύου Νομαρχιών Ελλάδας-Βουλγαρίας και Τουρκίας.

Τον τελευταίο καιρό, με πρωτοβουλία, ενέργειες και επίβλεψη του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Κώστα Βενετίδη που είναι από την περιοχή της Ορεστιάδας, ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού και βελτίωσης των εγκαταστάσεων, που βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Μάλιστα τόσο το οίκημα όσο και ο περιβάλλον χώρος είναι πανέμορφα. Στόχος σε πρώτη φάση είναι να εγκατασταθεί εκεί ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Βενετίδης, να αποτελεί επίσης χώρο όπου θα πραγματοποιεί τις συναντήσεις του όταν βρίσκεται στον βόρειο Έβρο ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Ο προγραμματισμός όμως είναι ο συγκεκριμένος χώρος, όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν άμεσα συναντήσεις και συνεδριάσεις, αλλά και στο εξωτερικό του περιβάλλον διάφορες εκδηλώσεις, να εξελιχθεί σε ένα Περιφερειακό Κέντρο Διασυνοριακής Συνεργασίας με τις αντίστοιχες Περιφέρειες της Βουλγαρίας και Τουρκίας. Να έρχονται οι αντίστοιχοι εκπρόσωποι των γειτονικών χωρών και να εξετάζονται εκεί θέματα συνεργασίας που αφορούν και τις τρεις χώρες, οι οποίες εκ της θέσεως τους είναι… καταδικασμένες να ζουν δίπλα-δίπλα και να συνεργάζονται, πέρα απ’ τις όποιες αντιθέσεις τους. Όπως οι πλημμύρες και ο έλεγχος ροής των υδάτων, οι ζωονόσοι, η τουριστική συνεργασία, η αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η πολιτιστική και αθλητική συνεργασία κ.α.

Ουσιαστικά, να… αναβιώσει το Δίκτυο Νομαρχιών που είχε δημιουργήσει ο πρώην Νομάρχης Έβρου Νίκος Ζαμπουνίδης, με την στήριξη του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, που τους βλέπουμε σε φωτογραφία από τα επίσημα εγκαίνια του χώρου παρουσία του τότε υπουργού Εσωτερικών και μετέπειτα Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Μάλιστα στο κτίριο αυτό είχαν γραφεία τόσο ο αντίστοιχος Νομάρχης της βουλγαρικής Περιφέρειας όσο και της τουρκικής και επίσης υπήρχαν και υπάλληλοι από τις δυο γειτονικές χώρες που έρχονταν κάποιες ημέρες της εβδομάδας στην Ορεστιάδα και ασχολούνταν με τον συντονισμό δράσεων και προγραμμάτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Βενετίδης έχει πάρει ήδη πολύ… ζεστά το ζήτημα και υπό την επίβλεψη και τον συντονισμό του προχωρούν οι εργασίες, όπως μπορείτε να δείτε στο φωτορεπορτάζ του Evros-news.gr.