Το Σιφώνι: Κατεπείγοντα DVD (και άρματα)… να φαν κι οι κότες εν μέσω Αυγούστου

Το Σιφώνι: Κατεπείγοντα DVD (και άρματα)… να φαν κι οι κότες εν μέσω Αυγούστου

Συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με την λέξη {κατεπείγον} που την χρησιμοποιούν κάποιοι σύγχρονοι Φαρισαίοι της αυτοδιοίκησης ανάλογα με ότι τους συμφέρει κάθε φορά.

Τον Αύγουστο του 2019, ο πρώην δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης, 20 μέρες πριν παραδώσει το πηδάλιο στον νέο δήμαρχο, έκανε με απευθείας  ανάθεση προμήθεια 3500 DVD για την τουριστική προβολή του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Ψάχνοντας το κατεπείγον αυτής της υπόθεσης, βρήκαμε ακόμη κάποια στοιχεία που μας άρεσαν όπως:

Το επίμαχο δισκάκι:

H προμηθεύτρια εταιρεία κάπου στην Πέλλα από την οποία ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αγόρασε ποσότητες DVD το 2017 και το 2018:

Μη προσπαθήσετε να τα μετρήσετε γιατί δεν θα τα καταφέρετε.

Προφανώς η πρώην δημοτική αρχή για να προβάλλει δυναμικά τον Δήμο Αλεξανδρούπολης στην Ρωσία που ήταν και η μεγάλη της αδυναμία, προσπάθησε ώστε κάθε Ρώσος πολίτης να έχει το DVD του.

Αυτή η εταιρεία, στην ιστοσελίδα της έχει 2 όμορφα στοιχεία.

1ον. Φωτογραφίζει όλες τις παραγγελίες όλων των πελατών της στην Ελλάδα (Ιδιώτες, σύλλογοι, Δήμοι κλπ) φροντίζοντας να βάζει πάντα στην φωτογραφία  μια τοπική εφημερίδα για να φαίνεται η ημερομηνία που παραδίδει το εμπόρευμα όπως το παρακάτω παράδειγμα

2ον.  Έχει μία χρήσιμη φόρμα,  όπου μπορεί οποιοσδήποτε να βάλει τα στοιχεία της παραγγελίας του, και να του βγάλει αμέσως την οικονομική προσφορά. Το κάναμε και εμείς και δείτε το αποτέλεσμα:

Με την παραπάνω εταιρεία συνεργάστηκε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης το 2017 & το 2018.

Άλλαξε εταιρεία και πλήρωσε τα DVD 2,5 φορές ακριβότερα

Πάμε τώρα σε κάτι ακόμα πιο ενδιαφέρον και μάλιστα με βάση αυτό που είδαμε, αλλά και όσα ακολούθησαν το περασμένο καλοκαίρι, λίγες ημέρες πριν ο κ.Λαμπάκης και η δημοτική του αρχή μας… κουνήσουν μαντίλι.

Τον Αύγουστο του 2019 η  προμήθεια των 3500 DVD, έγινε από την εταιρεία της Θεσσαλονίκης “ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΡΑΚΟΥΛΑΚΙΔΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ”  την οποία βρήκαμε στο Google street view

Τα 3.500 DVD που από η εταιρεία της Πέλλας όπως είδατε χρεώνει 1.692 ευρώ ακόμα και τώρα αν τα παραγγείλει κάποιος με βάση την ειδική φόρμα που σας έδειξα, ο δήμος Αλεξανδρούπολης του Βαγγέλη Λαμπάκη τα πλήρωσε 2,5 σχεδόν φορές ακριβότερα. Ιδού και το συμφωνητικό που σας παρέθεσα και χθες, μαζί με το Ένταλμα Πληρωμής που βγήκε αμέσως πριν αποχωρήσει απ΄τον δήμο

ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΑΓΟΡΑΣ DVD αντί 4.166 ευρώ

Αυτή είναι η απόφαση που περιέχεται, για το ποσό των 4.166 ευρώ που κόστισαν τα 3.500 DVD τέλη καλοκαιριού, όταν οι Ρώσοι στους οποίους απευθύνονταν είχαν φύγει απ’ την Ελλάδα.

Μπορεί επί χρόνια Ρώσους τουρίστες να μην είδαμε στην Αλεξανδρούπολη, να ξοδεύτηκαν ένα σωρό χρήματα για άσκοπα ταξίδια, αλλά ίσως τους… πείθαμε τον περασμένο Αύγουστο με τα DVD να… κατακλύσουν την Αλεξανδρούπολη.  Γι’ αυτό και η άρον-άρον παραγγελία.

Τι περιέχει και τι δεν περιέχει αυτό το DVD;

Το περιεχόμενο του DVD μπορείτε να το δείτε στο youtube όπως και όλοι οι Ρώσοι φυσικά και όποιος γενικά το επιθυμεί στην διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=60MJ3L97-Ks&feature=share

Είναι ένα βίντεο διάρκειας 18:36 λεπτών το οποίο ανέβηκε στο youtube το 2017 και μέχρι σήμερα είχε 33 προβολές (οι τέσσερις είναι οι δικές μας).

Υπάρχει μια πολύ ωραία μουσική υπόκρουση, μία αφήγηση στα Αγγλικά και έχει ρωσικούς υπότιτλους

Στο 05:14 λεπτό ο υποψήφιος τουρίστας μπορεί να δει  μια πολύ εύστοχη πρόβλεψη ή σχεδόν προφητεία.

Είναι η οδός Κύπρου ανοιχτή στα αυτοκίνητα και με αρκετούς πεζούς μάλιστα.

Δυστυχώς, αυτό που δεν περιέχει το βίντεο και θα άξιζε να προβληθεί, είναι… τα 2 αποκριάτικα άρματα που προμηθεύτηκε ο Δήμος με απευθείας ανάθεση του  πρώην Δημάρχου, που έγινε… μία μόλις μέρα πριν τα DVD.  Στις 6  Αυγούστου του 2019. Δεν είναι συντακτικό λάθος, ούτε χάλασε το ΣΙΦΩΝΙ.

Κατεπείγουσα ανάγκη αγοράς αποκριάτικων αρμάτων τον Αύγουστο

Απλά ο πρώην δήμαρχος κ. Λαμπάκης έκρινε ότι η ανάγκη για την προμήθεια αποκριάτικων αρμάτων τον Αύγουστο ήταν κατεπείγουσα.  Και φυσικά οι συνεργάτες του συμφώνησαν ομόφωνα όπως σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις που θα έρθουν στο φως.

Σήμερα οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι μιλούν για αδιαφάνεια χωρίς κανένα ίχνος ντροπής. Πέστε με αφελή, πέστε με ξανθιά, πέστε με ότι θέλετε, όμως εγώ δεν μπορώ να πιστέψω ότι άνθρωποι σαν τους κυρίους Κυριακίδη, Βραχιόλογλου, Αετόπουλο, Σεφεριάδη και λίγοι ίσως ακόμη  τα γνώριζαν όλα αυτά και συμφωνούσαν με την αρχηγική ομάδα που αποφάσιζε τότε. 

Το βίντεο προσωπικά μου άρεσε. Ήταν μια προσπάθεια που άξιζε να γίνει όταν ξεκίνησε η υπόθεση με την Ρωσία. Δεν κατηγορώ καθόλου αυτή την  ενέργεια.

Η απόφαση όμως για προμήθεια DVD από ένα Δήμαρχο που σε λίγες μέρες δεν θα ήταν Δήμαρχος,  δεν αξίζει χειροκρότημα και δημιουργεί σκέψεις.

Δε ξεχνάμε ότι η προμήθεια έγινε στη λήξη του καλοκαιριού για λόγους τουριστικής προβολής. Και αυτό δεν είναι για παλαμάκια.

Δε ξεχνάμε ότι η προμήθεια αποκριάτικων αρμάτων τον μήνα Αύγουστο του 2019  για μελλοντική χρήση,  ήταν λίγο…άτυχη. Ήρθε ο Κορονοϊός και τα εξαφάνισε.

Με αυτά τα ιστορικά γεγονότα, προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί κάποιοι έχουν λυσσάξει με αυτή την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση, αφού από το ίδιο Δημοτικό συμβούλιο θα ελέγχεται.

Αυτή η επιχείρηση θα αγοράζει στικάκια για τουριστική προβολή αντί για DVD, φαντάζομαι και ελπίζω σε πολύ ανταγωνιστικές χαμηλές τιμές.

Αυτή η επιχείρηση θα διοργανώνει τις εκδηλώσεις της αποκριάς και την παρέλαση των αποκριάτικων αρμάτων…αν τα βρει.

Πολλά γόνιμα φαίνεται ότι θα κάνει υπό τον αυστηρό έλεγχο του δημοτικού συμβουλίου όπως παλιά.

Ποιος να φοβηθεί ποιον;

Κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που θα πρέπει να απολογούνται καθημερινά, σίγουρα στον λαό του δήμου Αλεξανδρούπολης, αν όχι και κάπου αλλού;

ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΣΙΦΩΝΙ

Δείτε την άποψη του κ. Λαμπάκη για τον τρόπο που πρέπει να  λειτουργεί μια σοβαρή δημοτική παράταξη αντιπολίτευσης.

Δείτε τι συμβαίνει στις κοινωφελείς επιχειρήσεις άλλων  Δήμων  της χώρας.

Πως διαψεύδονται οι ισχυρισμοί του Λούκυ Λουκ του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης.

Το Σιφώνι

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*