ΒΙΝΤΕΟ: Φοβερό τσιφτετέλι του Β.Λαμπάκη με τον επιχειρηματία Γ.Δαστερίδη, που υλοποίησε τον ηλεκτροφωτισμό Αλεανδρούπολης

ΒΙΝΤΕΟ: Φοβερό τσιφτετέλι του Β.Λαμπάκη με τον επιχειρηματία Γ.Δαστερίδη, που υλοποίησε τον ηλεκτροφωτισμό Αλεανδρούπολης

Το καλύτερο δώρο μου έκανε φίλος και συνάδερφος για τα σημερινά γενέθλια του Evros-news.gr, που συμπληρώνει 3 χρόνια στον διαδικτυακό “αέρα”, μια και ξεκίνησε την παρουσία του στις 27 Απριλίου 2017.

Πρόκειται για ένα ΒΙΝΤΕΟ που αφορά εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε από την γνωστή εβρίτικη εταιρεία ηλεκτροφωτισμού DASTERI στις 31 Δεκεμβρίου 2018, όπως συνηθίζει να κάνει κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, η οικογένεια Δαστερίδη. Καλεί λοιπόν στο εργοστάσιο της που βρίσκεται λίγο έξω από την Αλεξανδρούπολη, στον δρόμο προς το αεροδρόμιο, εκπροσώπους θεσμικών φορέων της περιοχής και μαζί με τους εργαζόμενους διασκεδάζουν όλοι μαζί αποχαιρετώντας την χρονιά. Άλλοι ανταποκρίνονται στην πρόσκληση και άλλοι όχι. Φέτος για παράδειγμα, δηλαδή 31 Δεκεμβρίου 2019, βρέθηκαν εκεί μεταξύ των άλλων ο νέος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, όπως σας είχε παρουσιάσει το Evros-news.gr με ρεπορτάζ του.

Ήταν φυσικά άλλη μια φορά και ο τέως (οριστικά και αμετάκλητα και με την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας) δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, αλλά φανερά… άκεφος και σκεφτικός. Καμιά σχέση δηλαδή με την αντίστοιχη εκδήλωση τέλη του 2018, που ανακηρύχθηκε ο… μεγάλος πρωταγωνιστής. Με φοβερό κέφι και διάθεση, χόρεψε και ένα εκπληκτικό τσιφτετέλι έχοντας παρτενέρ τον επιχειρηματία Γιάννη Δαστερίδη, έναν εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας DASTERI A.E, η οποία λίγους μήνες πριν είχε υλοποιήσει το έργο ηλεκτροφωτισμού του δήμου Αλεξανδρούπολης με φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες, αντί του ποσού των 3,3 εκατ. ευρώ. Λαμπάκης και Δαστερίδης λοιπόν, όπως θα δείτε και στο ΒΙΝΤΕΟ, ήταν μέσα στην… καλή χαρά, έλαμπαν στην κυριολεξία από ευτυχία και χόρεψαν μεταξύ άλλων και το γνωστό άσμα “Τσικουλάτα” (μάλλον δεν έχει σχέση με την… σοκολάτα), που πριν λίγα χρόνια έκανε θραύση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…

Θα πει κάποιος και γιατί να μην διασκεδάζουν, να είναι χαρούμενοι και να χορεύουν ευτυχισμένοι; Ο Βαγγέλης Λαμπάκης υλοποίησε αισίως το έργο ηλεκτροφωτισμού για το οποίο τόσες επικρίσεις και κατηγορίες δέχθηκε, με την αρχική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μπλοκάρει την υπογραφή σύμβασης με την οικογένεια Δαστερίδη, χαρακτηρίζοντας “φωτογραφικούς” τους όρους του διαγωνισμού.

Ήρθε και ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, σημερινός υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος να μιλήσει στην Βουλή επίσης για ¨φωτογραφικούς και στημένους διαγωνισμούς” στα έργα ηλεκτροφωτισμού, που τον έκανε… μπαρούτι και μάλιστα προανήγγειλε ποινική του δίωξη αν δεν ανακαλέσει, όταν τελικά σε δεύτερο βαθμό το Ελεγκτικό Συνέδριο άναψε το “πράσινο φως” και υπογράφηκε η σύμβαση και σε λίγους μήνες υλοποιήθηκε το έργο. Μπορεί ο δήμος Έδεσσας για παράδειγμα, το ίδιο έργο και μάλιστα με περισσότερα φωτιστικά σώματα LED και την ίδια διαδικασία, δηλαδή δάνειο του ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, να το υλοποίησε με μόλις 920.000 ευρώ γιατί έκανε διαγωνισμό με πολλούς συμμετέχοντες που έδωσαν έκπτωση κοντά στο 50%, αλλά απ’ την στιγμή που το Ελεγκτικό Συνέδριο μας δικαίωσε, τι μας νοιάζει;

Ο επιχειρηματίας Γιάννης Δαστερίδης από την πλευρά του, γιατί να μην είναι στο συγκεκριμένο ΒΙΝΤΕΟ… έξω καρδιά; Κέρδισε τον διαγωνισμό, αφού η εταιρεία του μετά το αρχικό στάδιο έμεινε μόνη της μια και οι άλλες 4 που συμμετείχαν για διάφορους λόγους αποκλείστηκαν, πήρε το έργο με έκπτωση μόλις 8%, δηλαδή στα 3,3 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αρχική τιμή των 3,6 εκατ. Τι τον νοιάζει αν σε πρώτη φάση το Ελεγκτικό Συνέδριο έφερε εμπόδια; Όπως έκανε το ίδιο και σε αντίστοιχα έργα άλλων δήμων, όπως του Θερμαϊκού για παράδειγμα ή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου; Τελικά οι διαδικασίες προχώρησαν. Τότε εξάλλου, παραμονές Πρωτοχρονιάς του 2019, δεν μπορούσε να ξέρει τι θα ακολουθήσει. Αν δηλαδή ένα χρόνο περίπου μετά, αρχές του 2020, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η Εθνική Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων συνεχίζουν να… ψάχνουν το συγκεκριμένο θέμα του διαγωνισμού και του έργου στον δήμο Αλεξανδρούπολης και ζητούν όλα τα στοιχεία, όπως παρουσίασε πρόσφατα σε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ το Evros-news.gr;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εθνική Αρχή Διαφάνειας και Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, ψάχνουν το έργο ηλεκτροφωτισμού Αλεξανδρούπολης!!!

Υ.Γ: Όπως θα δείτε και στο ΒΙΝΤΕΟ, ο χώρος της εκδήλωσης είναι λουσμένος στο… άπλετο φως. Πως αλλιώς να γινόταν εξάλλου, αφού μέσα σε αυτόν κατασκευάζονται τα φωτιστικά LED, που από το 2018 φωτίζουν και την Αλεξανδρούπολη. Μαζί φυσικά και το… γυάλινο, όπως άρεσε στον Βαγγέλη Λαμπάκη να το αποκαλεί για την δημαρχιακή του θητεία, Δημαρχείο της πόλης.