Ορεστιάδα: Ιδιώτης δημιούργησε αυτό που δεν έκανε χρόνια τώρα η δημοτική αρχή Μαυρίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ορεστιάδα: Ιδιώτης δημιούργησε αυτό που δεν έκανε χρόνια τώρα η δημοτική αρχή Μαυρίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας ιδιώτης… έβαλε τα γυαλιά στην δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη αλλά και τους θεσμικούς εκπροσώπους των επιχειρήσεων και επαγγελματιών στην Ορεστιάδα, αφού έφτιαξε κάτι που φαντάζει απλό αλλά είναι σημαντικό και έπρεπε να είχαν κάνει εδώ και χρόνια ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του.

Ο κύριος Κώστας Μαναρίδης, ιδιοκτήτης γνωστού γυμναστηρίου στην Ορεστιάδα, δημιούργησε ένα πολύ πετυχημένο και όμορφο Video με πολλαπλά μήνυμα τώρα που όλοι βιώνουμε την σοβαρή υγειονομική αλλά και εξίσου πολύ δύσκολη οικονομική κρίση, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Το κεντρικό του σύνθημα είναι: “ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ”  και με εναλλαγή εικόνων και συνοδεία μουσικής, στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα σε όλους πως σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, πρέπει όλοι να στηρίξουν ο ένας τον άλλον. Οι κάτοικοι να προτιμήσουν για τα ψώνια τους τις τοπικές επιχειρήσεις και τα μαγαζιά, γιατί έτσι θα τις στηρίξουν και μαζί τις θέσεις εργασίας, την τοπική οικονομία και όλοι μαζί να βγουν στην πόλη και την περιοχή να βγουν από το τούνελ. Πόσο πιο επίκαιρο μπορούσε να είναι όλο αυτό, όταν προηγήθηκε η γνωστή κρίση των ελληνοτουρκικών συνόρων και τα όσα έγιναν με τους λαθρομετανάστες, αλλά και ακολούθησε ο κορονοϊός που προκάλεσε τεράστια προβλήματα στην οικονομία;

Το Video αυτό το ανέβασε στο facebook και πολλοί το κοινοποίησαν, αφού τους άρεσε και έτσι στάλθηκε το μήνυμα παντού.

ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ το ΒΙΝΤΕΟ του Κώστα Μαναρίδη

Μένουμε Ορεστιάδα…#menoumeorestiada

Gepostet von Konstantinos Manaridis am Sonntag, 26. April 2020

Ένας από αυτούς που το κοινοποίησαν, αρχικά την φωτογραφία-αφίσα και μετά το Video, ήταν και ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, στην προσωπική του σελίδα. Με την γνωστή επικοινωνιακή του αντίληψη, θέλησε κατά κάποιον τρόπο να το… οικειοποιηθεί όλο αυτό, όταν ο ίδιος έπρεπε εδώ και χρόνια να κάνει κάτι παρόμοιο. Διαθέτει άλλωστε την Δημοτική Τηλεόραση, την οποία ο δήμος επιδοτεί κάθε χρόνο με 150.000 ευρώ περίπου από τα χρήματα των δημοτών. Θα μπορούσε λοιπόν εκεί τεχνικά να δημιουργηθεί ένα παρόμοιο ΒΙΝΤΕΟ και φυσικά να παίζει συνεχώς στην συγκεκριμένη τηλεόραση. Γιατί και για τέτοια πράγματα υπάρχει και όχι μόνο για να… βολεύονται ιδιοκτήτες τοπικών σάιτ, ώστε να έχει εξασφαλισμένη την… ασυλία κριτικής τους ο κ.Μαυρίδης. Θα μπορούσε επίσης να το μοιράσει στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στις τοπικές ιστοσελίδες και να το προβάλλουν, δωρεάν φυσικά, ως μήνυμα κοινωνικής προσφοράς. Άλλωστε η Ορεστιάδα έχει πληγεί τρομερά από την επιλογή των ντόπιων να πηγαίνουν σε Τουρκία και Βουλγαρία για ψώνια και να μην προτιμούν τις τοπικές επιχειρήσεις και τα μαγαζιά.

Εδώ όμως ακόμα δεν κατάφερε ο δήμος Ορεστιάδας να φτιάξει ένα απλό ΒΙΝΤΕΟ με τα χρήσιμα τηλέφωνα για τους πολίτες τώρα που μένουν σπίτι λόγω κορονοϊού, αν και το συζήτησε ο κ.Μαυρίδης ακόμα και με τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων σε τηλεδιάσκεψη. Περιμένει κανείς να κάνει κάτι που δεν φαντάζει τόσο δύσκολο και ένας ιδιώτης το ετοίμασε και το υλοποίησε άμεσα, όταν μάλιστα υπάρχει όπως είπαμε τεχνολογική υποδομή της Δημοτικής Τηλεόρασης, αλλά και χρήματα που ενδεχομένως να απαιτούνταν; Έτσι, όπως έγινε και στην περίπτωση του Αθηναίου επιχειρηματία Ισμαήλου, ο οποίος σε χρόνο ρεκόρ οργάνωσε μια παρόμοια δομή με το “Βοήθεια στο Σπίτι” και την προσέφερε στον δήμο Ορεστιάδας εξυπηρετώντας 25 χωριά, ένας ακόμα ιδιώτης… έδειξε τον δρόμο σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.

Έβαλε λοιπόν και αυτός τα γυαλιά στην δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος αρκείται σε αναρτήσεις στο  facebook και να μετράει τα like, αφού τόσο απλά πράγματα δεν μπορεί να τα σκεφθεί και να τα υλοποιήσει μαζί με τους συνεργάτες του. Ούτε δέχομαι αυτό που λένε ορισμένοι κακεντρεχείς: “Αφού δεν είναι κανένα ΒΙΝΤΕΟ για τις εκδηλώσεις του Άρδα και τον Ρουβά, με την Πάολα, σιγά μην ασχοληθεί ο δήμαρχος”. Απλά, ίσως και να μην προλαβαίνει, αφού είναι πλέον και Πρόεδρος της ΠΕΔ, όπου ετοιμάζεται να διοργανώσει όπως δήλωσε χθες συνέδριο για το… δημογραφικό και δεν του μένει χρόνος να σκεφθεί τόσο απλά, αλλά συνάμα τόσο ουσιαστικά και χρήσιμα πράγματα.