Αντιδρά η Α’ ΕΛΜΕ Έβρου στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία με κινητοποιήσεις

Αντιδρά η Α’ ΕΛΜΕ Έβρου στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία με κινητοποιήσεις

Την αντίθεση της στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που φέρνει η Κυβέρνηση, εκφράζει η Α’ ΕΛΜΕ Έβρου και προαναγγέλει κινητοποίηση για αύριο Πέμπτη 29 Απριλίου, με συμβολική διαμαρτυρία στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου. 

Όπως αναφέρει με ανακοίνωση της:

“Η κυβέρνηση προχωρά, με αντιδημοκρατικές ενέργειες, στην ψήφιση αντιεκπαιδευτικού νόμου εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σχολεία. Το προηγούμενο διάστημα, με πληθώρα δημοσιευμάτων και κυβερνητικών «διαρροών»
προαναγγελλόταν η επιδίωξη του Υπουργείου να φέρει άμεσα προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

Οι «διαρροές» επιβεβαιώθηκαν και χωρίς κανένα διάλογο φέρνει νομοσχέδιο που αφορά στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, τη δραματική συρρίκνωση των ΕΠΑΛ, τα πρότυπα σχολεία, αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
και σε πολλές άλλες αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης.
Την ώρα που απαγορεύονται οι συναθροίσεις, τα σωματεία δεν μπορούν να συγκαλέσουν γενικές συνελεύσεις και η κυβέρνηση επέβαλε ακόμη και την αναστολή της κατάργησης της πολιτικής επιστράτευσης, ώστε να αποδυναμώσει τις πιθανές αντιδράσεις των εργαζομένων, το ΥΠΑΙΘ ετοιμάζεται να νομοθετήσει για ζητήματα με τα οποία σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα διαφωνεί.


Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πόσο υποκριτικά είναι τα λόγια συμπάθειας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου απέναντι στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που εδώ και εβδομάδες είναι μπροστά στις οθόνες υπολογιστών ή στα τηλέφωνα, νυχθημερόν, προκειμένου να έχουν επαφή με τους μαθητές τους, στηρίζοντάς τους και ψυχολογικά και μαθησιακά.
Αποδεικνύεται πως η πανδημία αποτελεί ευκαιρία για την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, να νομοθετήσει όλες εκείνες τις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές, που είχε εξ αρχής στόχο να επιβάλλει. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως το βλέμμα της πολιτικής ηγεσίας είναι στραμμένο στην επόμενη ημέρα. Γι΄ αυτό και τρέχουν να προλάβουν να νομοθετήσουν υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθούν οι αντιδράσεις
από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Το ΥΠΑΙΘ έχει χρέος να σεβαστεί τους θεσμοθετημένους, εδώ και πολλές δεκαετίες, κανόνες δημοκρατικού και θεσμικού διαλόγου και να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες με αρνητικό πρόσημο που θα καταδεικνύουν για μία ακόμα φορά περιφρόνηση στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς και τις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης.


Κάνουμε ξεκάθαρο με όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εκμεταλλευτεί την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση για τη χώρα μας και την ανθρωπότητα, για να περάσει αντιεκπαιδευτικές και ακραίες πολιτικές σε βάρος του Δημόσιου σχολείου. Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει τον τρόπο και τη δυνατότητα να απαντήσει και θα απαντήσει!
ΠΡΟΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ
Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΈΒΡΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

Την Πέμπτη, 30/4, στα πλαίσια της πανελλαδικής εκπαιδευτικής κινητοποίησης που έχει αποφασίσει η Ο.Λ.Μ.Ε., θα γίνει από αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Έβρου συμβολική διαμαρτυρία στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου. Στη διαμαρτυρία αυτή θα κληθούν τα τοπικά ΜΜΕ, για να γίνουν γνωστές οι αντιρρήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις αλλαγές που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για τη δημόσια εκπαίδευση.
Τέλος, θα γίνει ανάρτηση πανό στο κεντρικό σχολικό συγκρότημα της πόλης μας.