Σαμοθράκη: Παρά την αβεβαιότητα λόγω κορονοϊού, αρκετά… ψηλά οι τιμές ξενοδοχείων για Αύγουστο

Σαμοθράκη: Παρά την αβεβαιότητα λόγω κορονοϊού, αρκετά… ψηλά οι τιμές ξενοδοχείων για Αύγουστο

Από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαίου η Ελλάδα θα αρχίσει σιγά-σιγά να βγαίνει από την καραντίνα, κάνοντας αργά και προσεκτικά βήματα προς την κανονικότητα. Ο τουρισμός για το καλοκαίρι, η ¨βαριά βιομηχανία” της χώρας μας, εξακολουθεί όμως να παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό και να υπάρχει αβεβαιότητα. 

Σε ότι αφορά πάντως την περιοχή μας και συγκεκριμένα την Σαμοθράκη, το νησί του Έβρου, αυτό που μας έστειλε πολύ καλός φίλος στον οποίο όταν μιλήσαμε πριν από καιρό προτείναμε να την επισκεφθεί αν τελικά “ανοίξει” η τουριστική περίοδος κανονικά, δείχνει πως τουλάχιστον για τον Αύγουστο μπορεί τα πράγματα να… σωθούν κάπως. Γιατί οι τιμές που μας ενημέρωσε ότι βρήκε, όταν μπήκε στο Booking.com όπου και αναζήτησε δωμάτια για δυο βραδιές με την οικογένεια του αρχές Αυγούστου, θεώρησε ότι είναι… υψηλές, με δεδομένο όλα όσα έχουν προηγηθεί και το γεγονός πως ουδείς γνωρίζει πως θα λειτουργήσουν τελικά οι ξενοδοχειακές και άλλες μονάδες φιλοξενίας. Ίσως το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων τουριστών να επισκεφθούν το “νησί της Νίκης” να παραμένει αμείωτο, παρά και τα όσα έγιναν πέρυσι τον Αύγουστο με την ακτοπλοϊκή κρίση και τον αποκλεισμό για κάποιες ημέρες.

Όπως μπορείτε να δείτε στις τρεις περιπτώσεις αναζήτησης που έκανε για ξενοδοχεία στο νησί, σε Καμαριώτισσα και Θέρμα, η τιμή αυτή την στιγμή είναι τουλάχιστον 170 ευρώ την βραδιά. Σε μια περίπτωση μάλιστα ξεπερνάει τα 200 ευρώ. Βέβαια στις συγκεκριμένες περιπτώσεις και όπως συμβαίνει στις συγκεκριμένες εφαρμογές και “πλατφόρμες” απ’ τις οποίες μπορεί να “κλείσει” κάποιος ηλεκτρονικά την διαμονή του, υπάρχει και το επιπλέον κόστος της προμήθειας τους.

Όμως επειδή συνέκρινε με άλλες περιοχές της χώρας, νησιωτικές εννοείται, του έκανε εντύπωση και του δημιούργησε δισταγμό να επισκεφθεί το πανέμορφο νησί, για το οποίο έχει ακούσει πολλά καλά λόγια, αφού υπολογίζει και τα έξοδα μετάβασης με αυτοκίνητο αλλά και πλοίο. Τον παρότρυνα πάντως να βρεθεί με την οικογένεια του στην Σαμοθράκη, γιατί θα ενθουσιαστεί και θα τον γοητεύσει με την άγρια ομορφιά της, απλά να περιμένει πρώτα να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα πριν αποφασίσει.

Πολλά βέβαια θα εξαρτηθούν και από την εξειδίκευση των μέτρων που θα πρέπει να λάβουν τα ξενοδοχεία για την ασφάλεια εργαζομένων και επισκεπτών από την πανδημία του κορονοϊού. Όπως ανακοίνωσε χθες στο διάγγελμα του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την 1η Ιουνίου θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας.