Κορονοϊός: Χωρίς εκδηλώσεις Άρδα, Γιορτή Κρασιού, Πανηγύρια και Ανταμώματα αυτό το καλοκαίρι στον Έβρο

Κορονοϊός: Χωρίς εκδηλώσεις Άρδα, Γιορτή Κρασιού, Πανηγύρια και Ανταμώματα αυτό το καλοκαίρι στον Έβρο

Ένα εντελώς διαφορετικό καλοκαίρι θα είναι για όλους αυτό που έρχεται λόγω κορονοϊού και φυσικά για τους Εβρίτες. Χωρίς τις γνωστές εκδηλώσεις Νέων στον Άρδα, την Γιορτή Κρασιού στην Αλεξανδρούπολη, την εξαιτερικά πετυχημένη Γιορτή Νεολαίας Τυχερού και φυσικά χωρίς τα καθιερωμένα πανηγύρια των χωριών, τα Ανταμώματα και τις βραδιές Μετανάστη.

Ανακοινώνοντας τα μέτρα χαλάρωσης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε: “Κρίνεται απίθανο ωστόσο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές». Με τη φράση αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε ένα… εφιαλτικό για πολλούς καλοκαίρι. Χωρίς συναυλίες, χωρίς τα αγαπημένα όλων μας μεγάλα πανηγύρια όπου συγκεντρώνονται και χορεύουν εκατοντάδες. Πως να πιαστείς και να χορέψεις άλλωστε… ζωναράδικο, όταν θα πρέπει να κρατάμε τις αποστάσεις ασφαλείας.

Ειδικά για τις συναυλίες, φαίνεται ότι πάρθηκε η απόφαση της απαγόρευσης και για τους ανοικτούς χώρους. Δεν θα υπάρξουν δηλαδή οργανώσεις συναυλιών και άλλων γεγονότων όπου συγκεντρώνονται εκατοντάδες πολίτες. Όπως δηλαδή συνέβαινε κάθε χρόνο στα τέλη Ιουλίου στον ποταμό Άρδα στις Καστανιές, αλλά και στη συνέχεια στη λίμνη Τυχερού, με πολλούς κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες.

Ούτε φυσικά και τα παραδοσιακά πανηγύρια στα χωριά θα διοργανωθούν, όπως δείχνουν όλες οι ενδείξεις. Τα ίδια ισχύουν και για τα Ανταμώματα και τις βραδιές Μετανάστη, αφού είναι αμφίβολο αν οι Εβρίτες που ζουν και εργάζονται στην Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα μπορέσουν ή θα επιλέξουν να ταξιδέψουν στον τόπο καταγωγής τους.