Νέα (δεύτερη) δικαίωση του Evros-news.gr στην πρόσληψη Συνοριοφυλάκων – Στην Αλεξανδρούπολη οι εξετάσεις τους!!!

Νέα (δεύτερη) δικαίωση του Evros-news.gr στην πρόσληψη Συνοριοφυλάκων – Στην Αλεξανδρούπολη οι εξετάσεις τους!!!

Με τεράστια ικανοποίηση αναρτήσαμε πριν λίγη ώρα εδώ στο Euros-news.gr, την πολύ ευχάριστη είδηση που γνωστοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ότι τελικά οι εξετάσεις των 400 Συνοριακών Φυλάκων που πέτυχαν στο διαγωνισμό πρόσληψης και προέρχεται η συντριπτική πλειοψηφία από το νομό μας, θα πραγματοποιηθούν στον Έβρο και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Πέτροβιτς: Στην Αλεξανδρούπολη οι εξετάσεις των Συνοριοφυλάκων, όπως με διαβεβαίωσε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης

Έχουμε κάθε λόγο να πανηγυρίζουμε, γιατί δικαιωθήκαμε για δεύτερη φορά στο συγκεκριμένο θέμα του διαγωνισμού πρόσληψης των 400 νέων Συνοριοφυλάκων που θα αναλάβουν υπηρεσία και θα φυλάνε τα σύνορα στο νομό Έβρου. Αυτό εδώ το σάιτ, που τόσο πολύ έχει μπει στη… μύτη κάποιον και το πολεμούν χυδαία και συνεχώς, ήταν το πρώτο που ξεκίνησε το συγκεκριμένο αίτημα για διεξαγωγή των αθλητικών εξετάσεων και των ψυχομετρικών τεστ στην Αλεξανδρούπολη. Κι αυτό προκειμένου, λόγω και των συνθηκών του κορονοϊού, να αποφευχθεί η μετακίνηση και η ταλαιπωρία των επιτυχόντων Συνοριοφυλάκων και των συγγενών τους στη Θεσσαλονίκη, όπου αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνουν αυτές. Το κάναμε έπειτα από συνεχή τηλεφωνήματα και μηνύματα γονέων των επιτυχόντων, αλλά και τον ίδιων, που μας ζήτησαν να αναδείξουμε το θέμα.

Ήταν 11 Μαρτίου, όταν δημοσιεύσαμε το συγκεκριμένο αίτημα με αποδέκτη τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη και μπορείτε να το διαπιστώσετε ΕΔΩ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επιτυχόντες Συνοριοφύλακες: Να υποβληθούν σε υγειονομικές και αθλητικές εξετάσεις στον Έβρο και όχι στη Θεσσαλονίκη

Σχεδόν άμεση ήτα τότε η θετική αντίδραση του βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Δερμεντζόπουλου, ο οποίος αφού μετέφερε άμεσα το αίτημα στον κ.Χρυσοχοίδη, εξέδωσε δελτίο Τύπου με βάση το δημοσίευμα μας και αφού είχε στο μεταξύ τηλεφωνική επικοινωνία και έθεσε το θέμα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ζητώντας κι αυτός την πραγματοποίηση των εξετάσεων στον Έβρο. Ακολούθησε παρόμοια πρόταση-αίτημα του δήμου Αλεξανδρούπολης, δια του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Θοδωρή Βουρδόλη ο οποίος είναι και αστυνομικός στο επάγγελμα, με το με το οποίο διαβεβαίωνε το αρμόδιο υπουργείο ότι ο δήμος μπορεί να αναλάβει την διοργάνωση των εξετάσεων αυτών στο στάδιο “Φώτης Κοσμάς”.

Ακολούθησε η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου με την διοίκηση της, η οποία παρασκηνιακά και προφορικά πίεζε όλο αυτό το διάστημα για να γίνει δεκτό το συγκεκριμένο αίτημα και πρόσφατα έστειλε και γραπτή επιστολή στην φυσική και πολιτική της ηγεσία. Τέλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς απέστειλε γραπτό αίτημα για το θέμα αυτό και ήταν εκείνος που άκουσε σήμερα τα ευχάριστα μαντάτα από το στόμα του κ.Χρυσοχοΐδη. Πως οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αλεξανδρούπολη, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω κορονοϊού.

Για μας εδώ στο Euros-news.gr ήταν η ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ στο θέμα της πρόσληψης των Συνοριοφυλάκων, των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία κατάγεται από το νομό Έβρου. Γιατί είχαμε κάνει “σημαία” μας και διεκδικήσαμε έχοντας ταύτιση απόψεων με την Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, αλλά και την συνεχή προσπάθεια προφορική και δια φυσικής παρουσίας του βουλευτή κ.Δερμεντζόπουλου προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να αλλάξει στην προκήρυξη και η πριμοδότηση της εντοπιότητας των Εβριτών από μία (1) μόνο μονάδα που προβλεπόταν αρχικά, να γίνει πέντε (5) μονάδες. Κι αυτό προκειμένου να έχουν κάποιο προβάδισμα οι νέοι της περιοχής μας. Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα μας στις 5 Ιανουαρίου με τίτλο: “Κύριε Χρυσοχοΐδη, μόνο μία μονάδα η εντοπιότητα στο διαγωνισμό πρόσληψης Συνοριακών Φυλάκων; Έτσι στηρίζεται τον ακριτικό Έβρο”; Δείτε το χαρακτηριστικό άρθρο αρχές του χρόνου ΕΔΩ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κύριε Χρυσοχοίδη: Μόνο 1 μονάδα η εντοπιότητα στον διαγωνισμό πρόσληψης Συνοριοφυλάκων; Έτσι στηρίζεται τον ακριτικό Έβρο;

Προς τιμήν του ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης έδωσε εντολή και τελικά άλλαξε η προκήρυξη και πριμοδοτήθηκε με 5 μονάδες η εντοπιότητα, οπότε η πλειοψηφία των 400 Συνοριοφυλάκων προέρχονται από τον Έβρο και θα μονιμοποιηθούν μετά την πρόσληψη τους για να προστεθούν στην μόνιμη ενίσχυση φύλαξης των συνόρων μας.

 

3 Σχόλια

  1. Το πιο δίκαιο για όλους ήταν να γίνουν Θεσσαλονίκη, διότι στον νομό τους όλοι έχουν τους “γνωστούς” τους βοηθους,θα πρέπει να είναι αμερόληπτες και δίκαιες για όλους και να κόψουν όσους δεν ανταπεξέλθουν ορθός στις προκαταρκτικές εξετάσεις…δεν είναι όλοι από τον Έβρο

    • Τις εξετάσεις θα διεξάγουν στελέχη από την Αθήνα που μετέχουν στην αρμόδια επιτροπή και όχι ντόπιοι Κώστα. Δεν χρειάζεται αγωνία, ούτε αμφισβήτηση της αντικειμενικότητας.

      • Σωστά κ.Κωστα!ελπίζω να προσλάβουν και τους επιλαχόντες να θωρακιστει καλύτερα ο Έβρος μας!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*