Επιστολή διαμαρτυρίας του δήμου Σαμοθράκης στο υπουργείο Ναυτιλίας, για τα δρομολόγια που ανακοίνωσε η Zante Ferries

Επιστολή διαμαρτυρίας του δήμου Σαμοθράκης στο υπουργείο Ναυτιλίας, για τα δρομολόγια που ανακοίνωσε η Zante Ferries

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και προσωπικά στον υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη ο δήμος Σαμοθράκης, για τα δρομολόγια του πλοίου “Αδαμάντιος Κοραής” που ανακοίνωσε ότι θα ισχύσουν τον Μάιο η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Zante Ferries.

Στην επιστολή που υπογράφει ο δήμαρχος Νίκος Γαλατούμος και έχει αποδέκτες και τον Γενικό Γραμματέα αλλά και τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου, διαμαρτύρεται έντονα για την κατάργηση αυτού που ίσχυε εδώ και 20 χρόνια, να υπάρχει δηλαδή ένα πρωινό δρομολόγιο με αναχώρηση από την Σαμοθράκη και συγκεκριμένα την Πέμπτη στις 7 π.μ. προκειμένου οι κάτοικοι να ταξιδεύουν αυθημερόν στην Αλεξανδρούπολη για ιατρικά θέματα, εξετάσεις και άλλα προβλήματα. Μάλιστα σε αυτό συμφώνησε και ο εκπρόσωπος της εταιρείας που συμμετείχε πρόσφατα στην τηλεδιάσκεψη που έγινε και με στελέχη του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης για τον καθορισμό των δρομολογίων από 1 Μαίου έως τα τέλη του μήνα.

Όπως τονίζεται στην επιστολή, οι κάτοικοι με αυτά τα δρομολόγια που ανακοινώθηκαν και όλα αναχωρούν από την Σαμοθράκη το απόγευμα, θα πρέπει να διανυκτερεύουν στην Αλεξανδρούπολη και πέρα από την οικονομική επιβάρυνση, τώρα  που λόγω των μέτρων του κορονοϊού δεν λειτουργούν τα ξενοδοχεία, δεν θα έχουν που να κοιμηθούν. Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία Zante Ferries προκαλεί με τις αποφάσεις της αντιδράσεις, ενώ πολλοί επισημαίνουν ότι θα έπρεπε να εφαρμόζει όσα συμφώνησε, υπενθυμίζοντας ότι ανέλαβε την γραμμή με πολύ μεγαλύτερη, πολλαπλάσια επιδότηση από την κατάσταση που επικρατούσε μέχρι πέρυσι.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ “ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ” ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ