Αλεξανδρούπολη: Τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, για το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων

Αλεξανδρούπολη: Τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, για το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων

Στην τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του Γ.Γ. Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά, του υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του δήμου Αλεξανδρούπολης Θεόδωρος Βουρδόλης.

Κύριο αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν ο τρόπος και η προετοιμασία για την επανεκκίνηση και ασφαλή λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Από τη σύσκεψη, στην οποία τον Δήμο Αλεξανδρούπολης όπως επισημάναμε εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ.Βουρδόλης προέκυψαν τα παρακάτω :

  • Οι ανοιχτοί αθλητικοί χώροι δύναται να λειτουργήσουν με μια σειρά μέτρων, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των αρμοδίων υπηρεσιών.
  • Όλες οι κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις θα παραμείνουν κλειστές μέχρι νεότερης οδηγίας.
  • Όλα τα κολυμβητήρια (κλειστά και ανοιχτά) θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεότερης οδηγίας.
  • Οι ανοιχτοί εξωτερικοί αθλητικοί χώροι (γήπεδα μπάσκετ – βόλεϊ – ποδοσφαίρου) θα παραμείνουν κλειστοίμέχρι νεότερης οδηγίας.

Ο κ. Βουρδόλης με παρέμβασή του έθεσε σειρά προτάσεων σχετικά με τον ασφαλή τρόπο λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων ως προς το προσωπικό και τους πολίτες που θα τις χρησιμοποιούν όσο και  ερωτήσεων σχετικά με αιτήματα πολίτων του δήμου μας. Κατόπιν  αυτής της τοποθέτησης μεταξύ άλλων διευκρινίστηκε από τον κ. Υπουργό πως για τους διακεκριμένους αθλητές και τα ΑμεΑ που έχουν ως θεραπευτική οδηγία την χρήση κολυμβητικών δεξαμενών θα υπάρξει σχετική ρύθμιση για την κατ΄ εξαίρεση χρήση από αυτούς των κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων.