Δήμος Αλεξανδρούπολης: Με banner στο Φάρο, στέλνουμε το μήνυμα: “Σας ευχαριστούμε όλους! Μένουμε δυνατοί”

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Με banner στο Φάρο, στέλνουμε το μήνυμα: “Σας ευχαριστούμε όλους! Μένουμε δυνατοί”

 Με ένα banner που ανάρτησε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού, στο ορόσημο της πόλης, τον Φάρο, με το μήνυμα «Σας ευχαριστούμε όλους…! Μένουμε δυνατοί» θέλησε να εκφράσει τις ευχαριστίες του και την ευγνωμοσύνη του προς κάθε κατεύθυνση.

Σε γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, Πολιτική Προστασία, εργαζόμενους στην καθαριότητα και τις υπηρεσίες του δήμου καθώς και στο προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προάσπιση της εθνικής ασφάλειας.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, “μέσω της κίνησης αυτής θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους τους δημότες για την υπεύθυνη και υποδειγματική στάση που κράτησαν κατά την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας,και ταυτόχρονα απευθύνουμε μήνυμα στους επισκέπτες του καλοκαιριού ότι η Αλεξανδρούπολη αποτελεί μεταξύ άλλων και έναν υγειονομικά ασφαλή προορισμό”.

Όπως επισημαίνεται στο ξεκίνημα της επίσημης ανακοίνωσης, ο δήμος το πρώτο που έκανε ήταν φυσικά να εξασφαλίσει την σχετική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού, δίνοντας έτσι και την καλύτερη απάντηση στον ανεξάρτητο (και μεμονωμένο) δημοτικό σύμβουλο Παύλο Μιχαηλίδη, που σε μια ακόμα κίνηση μικροπρέπειας έβγαλε αμέσως ανακοίνωση ζητώντας να πληροφορηθεί αν έχει ληφθεί η σχετική άδεια για την τοποθέτηση του banner στον Φάρο.

«Σας ευχαριστούμε όλους…! Μένουμε δυνατοί»

#σας_ευχαριστούμε #μένουμε_δυνατοί #μένουμε_ασφαλείς #dimos_alexandroupolis #covid_19Crew Mitroulakis

Gepostet von Δήμος Αλεξανδρούπολης am Sonntag, 3. Mai 2020

 

5 Σχόλια

  1. Είναι εξωφρενικό και αδιανόητο νά μας ευχαριστούν πού μας ανάγκασαν με το ζόρι να μείνουμε φυλακισμένοι! Δεν το θελησαμε, ούτε το αποφασίσαμε μόνοι μας. Μας το επέβαλε η Κυβέρνηση κ. Δήμαρχε και όχι εσείς! Λάθος η ανάμειξη σας. Ενεργείτε ως συνήγορος υπεράσπισεως εξ επαγγέλματος; Μας στέρησαν τα ατομικά μας δικαιώματα και τις ελευθερίες. Έστειλαν συμπολίτες μας στα δικαστήρια και επέβαλαν και πρόστιμα. Έγινε ωμή καταπάτηση του Συντάγματος! Γιατί να ευχαριστήσουμε τους δεσμοφύλακες μας; Γιατί δεν λένε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό; Ότι τα μέτρα επιβλήθηκαν επειδή το ΕΣΥ τελει σέ καταρρευση εξαιτίας των μνημονίων των;
    Όσον αφορά το πανό στο Φάρο. Πρέπει να το καταλάβουν οι Δημοτικοί και λοιποί άρχοντες ότι ο Φάρος είναι ένα μνημείο αναφοράς για την Αλεξανδρούπολη. Όπως ο Λευκός Πύργος για την Θεσσαλονίκη. Και απαιτείται σεβασμός. Δεν μπορεί όποτε θέλει ο καθένας να κρεμάει την κουρελαρια του. Αποτελεί βεβήλωση !

  2. Ας μην ήταν τα πρόστιμα και θα βλέπατε….

  3. Banner φωταγωγηση κλπ έχουν γίνει και τοποθετηθεί σε λευκό πύργο, Ακρόπολη και βουλή με θέματα όπως κυπριακό, Δημητρια θεσ/νίκης, γιορτή ΟΗΕ, ένδειξη συμπαράστασης στην Ιταλία. Το περιεχόμενο του baner δεν είναι κομματικο ούτε φιλαθλητικο, ευχαριστεί το υγειονομικό προσωπικό και παροτρύνει τους πολίτες όχι την κυβέρνηση και είναι διανθισμενο με την Ελληνική σημαία. Με τι απ όλα διαφωνειτε? Αντίδραση για την αντίδραση μόνο!

  4. Κάθε μνημειο έχει τη συμβολικοτητα και την αξία της πολιτιστικης μας κληρονομιας. Στηθηκε εκεί για να εμπνέει, να θυμίζει στις επομενες γενιές μια ιστορία, ένα γεγονός, ένα σύμβολο, αλλά και να δείχνει στον επισκεπτη την ιστορία και την παράδοση! Πρέπει να το σεβομαστε αυτό καθ’ εαυτό και να το τιμουμε όπως είναι και όχι να το κάμνουμε καραγκιοζ μπερντε, εκμεταλλευομενοι την ύπαρξη του για να προβάλλουμε διαφορα πράγματα, διαφημιστικές καμπάνιες, ή καταστάσεις. Έτσι όπως πάει με αυτή τη λογική στο τέλος θα καταντησουμε να κρεμάμε διαφημιστικά πανό. Αυτες οι διαδιδομενες,
    το τελευταίο καιρό, νεοφιλελευθερεςς νεοκουλτουριαρικες, νεωτεριστικες συνήθειες και αντιληψεις τής Νέας Τάξης πραγμάτων και τής παγκοσμιοποίησης, πού εφαρμωζονται εδώ και εκεί, υποτιμουν και υποβαθμιζουν την ύπαρξη των μνημείων. Αν θέλουν οι κύριοι οποιοι και αν είναι ας εβαζαν ένα πανο σε κάποιο άλλο μέρος της πολεως, σε ένα δρόμο κλπ. Δέν είναι πρεπουσες αυτες οι κινήσεις και μήν τα ισοπεδωνουμε όλα…

  5. Το “ευχαριστώ” η Ελληνική σημαία το”μεινετε δυνατοί” προϋπήρχαν της νέας τάξης πραγμάτων της παγκοσμιοποίησης και του νεοφιλλελευθερισμου, σαν λέξεις και σαν σύμβολο. Σε όποιο μνημείο υπάρχει η Ελληνική σημαία μάλλον τιμάται η ιστορία και οι Έλληνες πάρα προσβάλλεται.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*