Που είναι υποχρεωτικές οι μάσκες – Πως πρέπει να τις φοράμε – Μήνυμα Μητσοτάκη

Που είναι υποχρεωτικές οι μάσκες – Πως πρέπει να τις φοράμε – Μήνυμα Μητσοτάκη

Από την Δευτέρα 04.05.2020, μπαίνουμε σε μια νέα εποχή. Την εποχή του… βγαίνουμε από το σπίτι και του “μένουμε ασφαλείς”, με τη χώρα να πρέπει να μάθει να ζει διαφορετικά, καθώς ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ και κοστίζει ανθρώπινες ζωές.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με μηνύματα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter) τονίζει την σημασία που έχει η τήρηση των κανόνων υγειϊνής και η χρήση της μάσκας, κοινοποιώντας μάλιστα και ένα χαρακτηριστικό Video για την χρήση της μάσκας.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης:

“Τηρούμε ευλαβικά την υγιεινή των χεριών, κρατάμε αποστάσεις και κάνουμε χρήση μάσκας, είτε μίας χρήσης, είτε πολλαπλών χρήσεων (υφασμάτινη). Για να είναι όμως αποτελεσματική η μάσκα, πρέπει να τη χρησιμοποιούμε σωστά. Ακολουθούμε τις οδηγίες, μένουμε ασφαλείς”.

Ακολουθούμε τις οδηγίες, μένουμε ασφαλείς

Τηρούμε ευλαβικά την υγιεινή των χεριών, κρατάμε αποστάσεις και κάνουμε χρήση μάσκας, είτε μίας χρήσης, είτε πολλαπλών χρήσεων (υφασμάτινη). Για να είναι όμως αποτελεσματική η μάσκα, πρέπει να τη χρησιμοποιούμε σωστά. Ακολουθούμε τις οδηγίες, μένουμε ασφαλείς.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Samstag, 2. Mai 2020

Που είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στην σημερινή ενημέρωση μαζί με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ξεκαθάρισε τι οριστικά ισχύει για την χρήση μάσκας, που αυτή είναι υποχρεωτική και που απλά συστήνεται η χρήση της.

“Από τη Δευτέρα η μάσκα είναι υποχρεωτική:

  • Για τους πολίτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα ταξί, στα ασανσέρ, στα νοσοκομεία, στα ιατρεία και στα διαγνωστικά κέντρα”,
  • Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα τροφίμων που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, σε ιατρεία, νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα, καθώς και σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Επίσης ανακοίνωσε ότι τα μηνύματα μετακίνησης καταργούνται αλλά όλοι πρέπει να δείξουμε τεράστια προσοχή και να μάθουμε να ζούμε με τις… μάσκες αλλά και να διατηρήσουμε στο ακέραιο την επαγρύπνησή μας σε ό, τι αφορά τους κανόνες απόστασης και προσωπικής υγιεινής.

Η Υγειονομική Επιτροπή με ανακοίνωση της γνωστοποίησε τι ισχύει από εδώ και πέρα για την υγιεινή χεριών, τις αποστάσεις που πρέπει να κρατάμε και την χρήση της μάσκας, ενόψει της άρσης των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας που έφερε ο κορονοϊός.

Κορονοϊός: Ιδού οι οδηγίες

Οι αρμόδιες Αρχές ορίζουν τι ισχύει για όσα πρέπει να γνωρίζουμε αναφορικά με την χρήση της μάσκας, τις αποστάσεις και την υγιεινή σε γραφεία, σχολεία, Πανεπιστήμια, φροντιστήρια, χώρους λατρείας, καταστήματα εστίασης, σούπερ μάρκετ και μαγαζιά τροφίμων, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ασανσέρ, ανοιχτούς χώρους, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής.

Ακολουθούν οι πίνακες με τις οδηγίες Δημόσιας Υγείας (υγιεινή χεριών, αποστάσεις, χρήση μάσκας) στις βασικές κατηγορίες δημόσιων χώρων, με βάση τις τελικές κατευθύνσεις που εγκρίθηκαν χθες από την Υγειονομική Επιτροπή.

Τα κύρια μέτρα προστασίας

κορονοϊός

Βήμα – βήμα οι οδηγίες για τις μάσκες

κορονοϊός  κορονοϊός

κορονοϊόςκορονοϊός

Ένα σχόλιο

  1. Μάσκα υποχρεωτική για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, αλλά όχι για τους πελάτες.
    Αλήθεια έχουν πτυχίο αυτοί που βγάζουν αυτές τις οδηγίες;

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*