Έλεγχο και των τουριστών που θα έρθουν οδικώς, ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ Θανάσης Τσώνης

Έλεγχο και των τουριστών που θα έρθουν οδικώς, ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ Θανάσης Τσώνης

Το είδος των διαδικασιών και των μέτρων που θα αποφασιστούν για τους ξένους τουρίστες οι οποίοι θα έρθουν αεροπορικώς στην Ελλάδα το καλοκαίρι, ζήτησε να ισχύσουν και να εφαρμοστούν και σε όσους έρθουν οδικώς στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θανάσης Τσώνης.

Κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού όλης της χώρας και στην οποία συζητήθηκαν και εξετάστηκαν τα μέτρα που απαιτούνται πριν από το ταξίδι, στα αεροδρόμια, μέσα στα αεροσκάφη και στην άφιξη, ο κ.Τσώνης έθεσε το συγκεκριμένο αίτημα. “Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκτός από τις αεροπορικές αφίξεις κυρίως στο αεροδρόμιο της Καβάλας με κατεύθυνση το νησί της Θάσου, την πόλη και την περιοχή της Καβάλας, ο μεγαλύτερος αριθμός των τουριστών έρχεται οδικώς από τις βαλκανικές χώρες μέσω των Τελωνειακών σταθμών που υπάρχουν στην Κομοτηνή και στον Έβρο, αλλά και στις Σέρρες. Έχουμε Βούλγαρους, Ρουμάνους και Τούρκους, αλλά και Σέρβους, Σκοπιανούς.

Θα πρέπει κύριε υπουργέ να ισχύσουν και να ληφθούν τα ίδια μέτρα που θα ισχύουν για τα αεροδρόμια, προκειμένου να αποφύγουμε πιθανή εξάπλωση του κορονοϊού στις διάφορες περιοχές της Περιφέρειας μας. Στα δυο νησιά της Θάσου και της Σαμοθράκης, αλλά και σε όλες τις περιοχές που έχουν τουρισμό και παρά την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία υπάρχει ενδιαφέρον για Ιούλιο και Αύγουστο να υπάρξουν επισκέπτες. Το υπουργείο Τουρισμού σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ και το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και όποιον άλλο φορέα εμπλέκεται στο συγκεκριμένο ζήτημα, επιβάλλεται να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν μέτρα πρόληψης και στις οδικές εισόδους της χώρας μας από την Περιφέρεια μας“, είπε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Τσώνης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ήδη επισκέφθηκε το νησί της Θάσου και είχε συναντήσεις και συζητήσεις με τους ξενοδόχους και τους άλλους φορείς του τουρισμού, ενώ το ίδιο θα κάνει τις επόμενες ημέρες και με επίσκεψη στην Σαμοθράκη. Στόχος να ακούσει τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τα αιτήματα τους και παράλληλα να διαπιστώσει τι περιμένουν και αυτοί για το φετινό, εξαιρετικά δύσκολο καλοκαίρι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ώστε στη συνέχεια να μεταφέρει όσα θα του θέσουν στην πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου και τον Χάρη Θεοχάρη.