Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη και “καμπάνα” 5.000 ευρώ σε καφέ της Αλεξανδρούπολης, για παραβίαση απαγορευτικών μέτρων

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη και “καμπάνα” 5.000 ευρώ σε καφέ της Αλεξανδρούπολης, για παραβίαση απαγορευτικών μέτρων

Σύλληψη και χρηματική “καμπάνα” 5.000 ευρώ σε υπεύθυνο γνωστού καφέ της Αλεξανδρούπολης που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, για παραβίαση των απαγορευτικών μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού, είχαμε σήμερα το μεσημέρι. 

Όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο κατάστημα (σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες κατόπιν καταγγελίας) το οποίο λειτουργούσε ως take away, διαπίστωσαν ότι υπήρχαν πελάτες που καθόταν και έπιναν τον  καφέ τους σε ένα ξύλινο τραπέζι μοναστηριακού στυλ που υπήρχε απ’ έξω και προφανώς δεν ήταν εύκολο να… μαζευτεί όταν αποφασίστηκε το κλείσιμο των καταστημάτων καφέ και εστίασης. Προχώρησαν μάλιστα στην σύλληψη του υπεύθυνου υπαλλήλου ο οποίος βρισκόταν στο κατάστημα την στιγμή εκείνη, σε εφαρμογή των μέτρων απαγόρευσης για τον κορονοϊό. Παράλληλα επιβλήθηκε το πρόστιμο των 5.000 ευρώ που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ενώ ο συλληφθείς παραμένει στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης και θα οδηγηθεί αύριο στο αυτόφωρο.

Το ξέσπασμα Χαρδαλιά για παραβίαση των μέτρων από κάποια μπαρ

Να θυμίσουμε ότι στην σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ξέσπασε αναφερόμενος σε μπαρ στην επαρχία που λειτούργησαν χθες, πρώτη ημέρα μετά το lockdown, παράνομα και απηύθυνε αυστηρές συστάσεις. 

Όπως είπε ο υφυπουργός, η εικόνα ορισμένων μπαρ στην επαρχία που σερβίρουν ποτά take away, πραγματοποιώντας πάρτι με μουσική στη διαπασών και με τους θαμώνες να παραμένουν στον χώρο χωρίς να τηρούν τα μέτρα προστασία κατά του κορονοϊού, προσβάλλουν βάναυσα τους συμπολίτες μας που τηρούν τα μέτρα περιορισμού.

Υπενθύμισε πως το take away στα ποτά δεν επιτρέπεται, αλλά μόνο σε καφέ, όταν ο πελάτης μπαίνει στο κατάστημα, παίρνει τον καφέ και φεύγει αμέσως, τονίζοντας ότι για τους παραβάτες υπάρχουν πρόστιμα.

Σημείωσε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους ενεργοποιούνται από σήμερα προς την κατεύθυνση διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και εφαρμογής των νόμων και γι’ αυτή την περίπτωση. Επιφυλάχθηκε, επίσης, για περισσότερα μέτρα αν συνεχιστούν παρόμοια φαινόμενα.