ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο “τελειωμένος” για τη Ν.Δ στον Έβρο και ο μη καναπεδάτος… Μαυρίδης

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο “τελειωμένος” για τη Ν.Δ στον Έβρο και ο μη καναπεδάτος… Μαυρίδης

Μια και από χθες έγινε το πρώτο “βήμα” για να επιστρέψουμε στην λεγόμενη… κανονικότητα, γιατί με μάσκες, αντισηπτικά και χωρίς να μπορείς να κινείσαι και να λειτουργείς όπως πριν τον κορονοϊό, κανονικότητα δεν μπορεί να υπάρχει, είπαμε να επιστρέψουμε και εμείς ως ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ.

Ο… Ναρκαλιευτής τήρησε όλο αυτό το διάστημα την οδηγία “Μένουμε Σπίτι”. Δεν το έκανα επειδή μου το επέβαλλαν ο Τσιόδρας και ο Χαρδαλιάς, αλλά γιατί ήθελα να προστατεύσω και την δική μου υγεία, της οικογένειας μου, των άλλων συγγενικών μου προσώπων και γενικότερα του κοινωνικού συνόλου. Όσων ερχόμουν σε επαφή, όταν κατ’ ανάγκη έβγαινα απ΄το σπίτι.

Ούτε ξαφνικά έγινα… αθληταράς και έστελνα το SMS με τον αριθμό 6 για γυμναστική, αφού ως τώρα το μόνο που γύμναζα ήταν οι μυς του… σιαγώνα και οι κοιλιακοί στο φαγητό με λουκάνικα και κοψίδια γενικότερα. Ούτ φυσικάε αναζητούσα να βρω κανένα αδέσποτο και να το έχω επειδή επιτρεπόταν να το βγάζω βόλτα στο πάρκο ή αλλού, όπως ξέρω παραδείγματα πως έκαναν αρκετοί.

Ούτε φυσικά έγινα ξαφνικά τόσο… θεοσεβούμενος και σωστός Χριστιανός, που μου έλειπε ο εκκλησιασμός για να εκφράζω… ιερή αγανάκτηση. Όλο αυτό το διάστημα λοιπόν, έχοντας πλέον περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μου να παρακολουθώ μερικά πράγματα, υπήρξαν κάποια που μου…. χτύπησαν έντονα στο μάτι και δεν μπορούσα να μην τα επισημάνω και να τα σχολιάσω φυσικά.

Άλλο πήγα να ρωτήσω και βγήκε… λαυράκι

Θα το κάνω με τον τρόπο που όλοι γνωρίζετε σε αυτό το διάστημα που έχουμε γίνει μια μεγάλη παρέα και σας ευχαριστούμε άλλη μια φορά για την στήριξη και την εμπιστοσύνη σας στο Evros-news.gr. Λίγο πριν το Πάσχα λοιπόν, με αφορμή κάποια σενάρια που υπήρχαν ότι μπορεί να ερχόταν την Κυριακή του Πάσχα στις Καστανιές και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έψαχνα να το διασταυρώσω.

Τηλεφώνησα σε άνθρωπο που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στο Μέγαρο Μαξίμου, για να επιβεβαιώσω αν ισχύει κάτι τέτοιο και να μην γράφουμε ότι μας… κατέβει, παραπληροφορώντας τον κόσμο. Μου διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο παρουσίας του Πρωθυπουργού και γι’ αυτό το Evros-news.gr ήταν ίσως το μοναδικό απ’ τα τοπικά ΜΜΕ που δεν ανέφερε κάτι τέτοιο.

Τότε λοιπόν τον ρώτησα και αν αληθεύουν τα διάφορα σενάρια που διακινεί κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπάρχει ενδεχόμενο να γίνουν πρόωρες εκλογές και μάλιστα το Φθινόπωρο. Αφού μου το διέψευσε κατηγορηματικά, όταν τον άκουσα να συνεχίζει η έκπληξη μου ήταν μεγάλη, γιατί… έβγαλα λαυράκι που λένε και οι δημοσιογράφοι σε τέτοιες περιπτώσεις.

“Τελειωμένος” ο Λαμπάκης για τη Ν.Δ

Τον άκουσα λοιπόν να μου λέει: “Γιατί ασχολείσαι με αυτό το θέμα που είναι κεντρικό ζήτημα και δεν με ρωτάς τι θα γίνει με τις επόμενες δημοτικές εκλογές που θα σε ενδιέφερε και σε τοπικό επίπεδο; Μπορεί και αυτές να αργούν, όπως οι εθνικές, αλλά εκτιμήσεις των εξελίξεων και κάποιες αρχικές σκέψεις γίνονται από τώρα”.

Με απορία του απάντησα γιατί το μου το αναφέρει αυτό και τον άκουσα να μου απαντάει, πως δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο τρισεκατομμύριο, το κυβερνών κόμμα να στηρίξει τον τέως (οριστικά και τελεσίδικα και με… βούλα του ΣτΕ πλέον) δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη. Τον οποίο ως γνωστόν στήριξε τον περασμένο Ιούνιο και μαζί με αυτόν έχασε και η Ν.Δ. τον μεγαλύτερο Δήμο όχι μόνο του Έβρου, αλλά και της Θράκης ολόκληρης, μια και εξελέγη ο Γιάννης Ζαμπούκης.

Μπορεί ο κ.Λαμπάκης να… ονειρεύεται διεκδίκηση της δημαρχίας το 2023 και επιστροφή στην καρέκλα που από την πρώτη στιγμή της ήττας του δείχνει με ενέργειες και δηλώσεις ότι του λείπει πάρα πολύ, αλλά η απάντησή του κυβερνητικού και στελέχους παράλληλα της Νέας Δημοκρατίας μου το ξέκοψε. Ουσιαστικά μου έδωσε να καταλάβω πως ο Βαγγέλης Λαμπάκης είναι “τελειωμένος” για το κόμμα και αν θέλει να είναι υποψήφιος μπορεί να ζητήσει στήριξη άλλων.

Υπάρχουν άλλες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις

Του… ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως, μια και πέρυσι τέτοιον καιρό είχε στείλει την γνωστή επιστολή στον τότε Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας επίσημα το χρίσμα. Η συνέχεια πάντως της απάντησης του στελέχους, ήταν ακόμα πιο… ενδιαφέρουσα. “Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα για κάτι τέτοιο, υπάρχουν περιπτώσεις νέων ανθρώπων που ανήκουν στο ιδεολογικό μας χώρο, οι οποίοι έχουν και εμπειρία, όχι απαραίτητα σε δήμους αλλά ευρύτερα στο χώρο της αυτοδιοίκησης, τις οποίες και εξετάζουμε”.

Ώπα. Τι εννοεί ο… ποιητής (όχι ο Νίκος Γκότσης, μην μπερδεύεστε), που συνέχισε: “Θα αποφασίσουμε όταν έρθει η στιγμή” ήταν το σχόλιο του και απέφυγε να μου δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, αν και περίμενα ονόματα ή να μου “φωτογραφίσει” έστω κάποιους. Το δικό μου μυαλό βέβαια πάει σε δυο-τρεις, αλλά όπως είπε και ο συνομιλητής μου, είναι νωρίς ακόμα για όλα αυτά.

Δεν ξέρω αλλά την ίδια στιγμή που μιλούσα στο τηλέφωνο για όλα αυτά και είχα μάλιστα… χαμηλώσει τη φωνή, έβλεπα να δείχνει μια ελληνική ταινία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τραγουδούσε το γνωστό: “Δημήτρη μου,. Δημήτρη μου, μου το ‘κλεισες το σπίτι μου”. Λέτε τελικά εκτός του κ.Λαμπάκη που “πληρώνε锨την ήττα του στις περσινές εκλογές και δεν θα είναι υποψήφιος, κάποιος άλλος να… πληρώνει δίδακτρα προετοιμάζοντας την… ήττα του;

Μην μπερδευτείτε. Τυχαίος μάλλον είναι ο τίτλος του τραγουδιού. Θα μπορούσα να βάλω για παράδειγμα ένα τραγούδι του Γιώργου Ζαμπέτα. “Που ‘σαι Θανάση, που ‘σαι Θανάση” και αυτό με… τυχαίο(;) τίτλο. Το μόνο βέβαιο και σίγουρο είναι ότι… Λαμπάκης γιοκ για υποψήφιος της Ν.Δ.

Αυτό άλλωστε το έχουν καταλάβει και πολλοί συνεργάτες του δημοτικοί σύμβουλοι, κυρίως οι νεαρότεροι σε ηλικία, οι οποίοι ήδη… ψάχνονται για την επόμενη μέρα. Το κάνουν γιατί καταλαβαίνουν και οι ίδιοι, ότι δεν έχουν κανένα αυτοδιοικητικό μέλλον παραμένοντας στο άρμα του τέως δημάρχου, μαζί με Γερακόπουλο, Γκότση και Βαμβακερό.

Κλείνω την αναφορά μου στον τέως (οριστικά και αμετάκλητα με… βούλα του Συμβουλίου Επικρατείας) δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, με το ΒΙΝΤΕΟ που πολύ αγαπήσατε όλοι και τον δείχνει να χορεύει σε μεγάλα κέφια φοβερό τσιφτετέλι με τον επιχειρηματία Γιάννη Δαστερίδη, του οποίου η εταιρεία είχε πριν λίγο καιρό υλοποιήσει το έργο ηλεκτροφωτισμού LED ύψους 3,3 εκατ. ευρώ στον δήμο Αλεξανδρούπολης.

Συγνώμη φίλε Γιάννη Φαλέκα που ξαναβάζω το συγκεκριμένο ΒΙΝΤΕΟ. Μην αρχίσεις και πάλι στην τηλεδιάσκεψη της παράταξης σας, με εκείνο το… κακομοίρικο ύφος τα “κλάματα” (κάπως αλλιώς το ονομάζει ένας συνάδερφος σου στο δημοτικό συμβούλιο και έχει μέσα την πρώτη συλλαβή) συμπαράστασης στον επικεφαλής σου. Που τόσο τον αδικούμε ξαναθυμίζοντας το συγκεκριμένο έργο ηλεκτροφωτισμού LED και όσα προηγήθηκαν με το Ελεγκτικό Συνέδριο, τις δηλώσεις για “φωτογραφικούς διαγωνισμούς”, αλλά και όσα ακολουθούν με το… ψάξιμο στοιχείων Ανεξάρτητων Αρχών.

Ο μη… καναπεδάτος Μαυρίδης και το… φάουλ

Μια και είμαστε στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, ας πάμε και σε έναν άλλο δήμαρχο που ανήκει σε αυτόν, άσχετα αν δεν πήρε επίσημα το χρίσμα στις περασμένες εκλογές. Δεν το χρειάστηκε άλλωστε, μια και εκλέχθηκε απ’ την πρώτη Κυριακή. Ας είναι καλά τα… Πασοκικά και Συριζαίικα… δεκανίκια που έπαιξαν τον καθοριστικό ρόλο και τον στήριξαν στο παρασκήνιο.

Γνωρίζετε φυσικά την μεγάλη… αγάπη και συμπάθεια που τρέφω προς τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να μην σχολιάσω κάποιες δηλώσεις που έκανε πριν λίγο καιρό στον δημοσιογράφο Δημήτρη Κολιό και τον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum 93.6, οι οποίες δεν μου άρεσαν και ήταν μεγάλο… φάουλ.

Mε αφορμή τότε τις ανακοινώσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για την απουσία της Ορεστιάδας από τα έργα 1ο5,5 εκατ. ευρώ που θα πραγματοποιήσει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στις διάφορες πόλεις όπου υπάρχουν τμήματα του και θα το κάνει μόνο σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη, μου… χτύπησε πολύ άσχημα μια αναφορά και δήλωση του. Ότι δηλαδή κάποιοι του κάνουν κριτική σε μια εποχή που αυτός αγωνίζεται για τον δήμο μέσα στην πανδημία του κορονοϊού, από την… ασφάλεια του καναπέ τους.

“Φωτογράφισε” και ουσιαστικά αναφέρονταν στην παράταξη “Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών Ορεστιάδας-Είναι στο χέρι μας” γιατί αυτή αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε ευθύνες και του δημάρχου της πόλης, εκτός της Κυβέρνησης και της Συγκλήτου του ΔΠΘ, για την συγκεκριμένη εξέλιξη. Προφανώς και δεν αναφέρονταν ο κ.Μαυρίδης στους κομμουνιστές της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, αφού στην ανακοίνωση τους δεν είχαν την παραμικρή αναφορά στις όποιες δικές του ευθύνες.

Αιχμές για έναν γιατρό που είναι καθημερινά

μέσα στην “μάχη” του κορονοϊού

Μόνο στην Σύγκλητο και στην Κυβέρνηση αναφέρονταν και καθόλου στον δήμαρχο Ορεστιάδας. Όπως άλλωστε κάνουν όλα αυτά τα χρόνια, είτε με Ζαλουφλή επικεφαλής τώρα, είτε με Γκατσίδη παλαιότερα. Πάλι καλά πάντως που δεν κατηγόρησαν την… Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, τα διεθνή μονοπώλια, τις τράπεζες τους κεφαλαιοκράτες και όλα αυτά που συνήθως επαναλαμβάνουν μονότονα και κουραστικά σε όλες τις ανακοινώσεις τους. Όχι μόνο αυτοί της Ορεστιάδας, αλλά και όλες οι παρατάξεις της “Λαϊκής Συσπείρωσης” σε δήμους και Περιφέρειες.

Τέλος πάντων. Ας μην το συνεχίσουμε και αρχίσει πάλι ο Σάββας Δευτεραίος να μας… απειλεί πως αν συναντηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο… θα δούμε τι θα γίνει. Θεωρώ όμως απαράδεκτο για τον Βασίλη Μαυρίδη, όταν αναφέρεται στη συγκεκριμένη δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον Σάκη Παπανδρέου, στην οποία  όπως ξέρετε και εγώ αλλά και το Evros-news.gr έχουμε ασκήσει έντονη κριτική, να λέει ότι κάποια στελέχη της μιλούν από την… ασφάλεια του καναπέ.

Όταν ο επικεφαλής της κ.Παπανδρέου, γνωστός, καταξιωμένος και σπουδαίος γιατρός Πνευμονολόγος, είναι όλο αυτό το διάστημα κυριολεκτικά μέσα στη “μάχη” του κορονοϊού καθημερινά. Ως ιδιώτης γιατρός και καθ ύλην αρμόδιος για θέματα πνευμονίας, εξετάζει είτε στο ιατρείο του είτε επισκεπτόμενος στα σπίτια τους, δεκάδες ασθενείς και φυσικά ρισκάρει ανά πάσα στιγμή να κολλήσει τον ιό. Αλλά βάζοντας πάνω απ’ όλα τον όρκο που έδωσε, την ανθρωπιά και την αφοσίωση στο καθήκον του, βρίσκεται δίπλα στους συνανθρώπους του.

Δείχνει να χάνει εύκολα την ψυχραιμία του

Τεράστιο… φάουλ λοιπόν αυτό του κ.Μαυρίδη, που δείχνει τον τελευταίο καιρό να… χάνει συχνά την ψυχραιμία του. Όπως στην περίπτωση επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, όπου αρχικά ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο facebook και με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ όπως συνηθίζει (μπας και έχει πρόβλημα που τονίζονται οι λέξεις και το κάνει;) μια φωτογραφία με τον πρώην Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο και τα… θερμά λόγια που του έλεγε, όπως ισχυρίστηκε.

Είχε την ψευδαίσθηση ότι κάποιος συνεργάτης της νέας Προέδρου θα το διάβαζε και έτσι η κ.Σακελλαροπούλου θα… πικαριζόταν; Τόσο μεγάλη ιδέα έχει για τον εαυτό του ο δήμαρχος Ορεστιάδας; Επειδή του κάνουν like συγκεκριμένα άτομα πάντα, πολλά από τα οποία δεν είναι καν από την περιοχή και μερικοί… γνωστοί και μη εξαιρετέοι, που αναλαμβάνουν μάλιστα και την “υποστήριξη” του σε σελίδες… παραπόνων, νομίζει ότι ασχολούνται με το facebook του όλοι;

Τελικά βέβαια στην επιστολή που έστειλε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με βάση τις δηλώσεις του περιμέναμε να εκφράζει δυσαρέσκεια και δυσφορία επειδή όπως έλεγε δεν τον συνάντησε ως εκπρόσωπο των κατοίκων της περιοχής αλλά και Πρόεδρο της ΠΕΔ, ήταν ένα… άχρωμο, άγευστο και άοσμο κείμενο τυπικότατης έκφρασης της εκτίμησης του.

Μαλώνουν εκδοτικοί οίκοι για την πρώτη ποιητική συλλογή

Μια και μιλήσαμε για facebook, ένας άλλος πολύ… φανατικός στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι ο τέως Αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης. Μια και δεν έχει πλέον κάποια θέση στην δημοτική αρχή και είναι απλά δημοτικός σύμβουλος, το έριξε στα… ποιήματα. Μιλάμε πως αν συνεχίσει έτσι, σε λίγο καιρό θα μαλώνουν οι εκδοτικοί οίκοι ΙΑΝΟΣ, ΛΙΒΑΝΗ, ΨΥΧΟΓΙΟΣ, ποιος θα εκδώσει την πρώτη του ποιητική συλλογή.

Καλά κάνει βέβαια, όχι μόνο να εκφράζεται ποιητικά αλλά και να παριστάνει τον… τιμητή για θέματα των Φερών κατά της νέας δημοτικής αρχής, εμφανιζόμενος ως υπερασπιστής των εργαζόμενων του δήμου. Όταν βέβαια ο ίδιος κάποιους τους είχε να δουλεύουν μέσα στον ήλιο ακόμα και με 40 βαθμούς και διαμαρτύρονταν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, τότε αυτοί… δεν είχαν ψυχή.

Αλλά από την στιγμή που ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης… δεν του λέει το ποίημα του Γκότση, να στείλει εκεί που πρέπει τον έλεγχο στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Sferikos όπου ήταν Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ως Αντιδήμαρχος Φερών, γιατί να μην… κελαηδάει; Εδώ το κάνει ο… Ζιώγας, με τα γνωστά λιπάσματα του ΤΑΠ.  Αν και τον αδικώ συγκρίνοντας τον με τον Ζιώγα. Γιατί ο Νίκος τουλάχιστον όταν διαφωνεί με τον Λαμπάκη... χτυπάει το μικρόφωνο και αποχωρεί από την τηλεδιάσκεψη (παιδιά ένας-ένας θα… προλάβατε να μας ενημερώσετε για όσα συζητήσατε μετά από κάθε τέτοια επικοινωνία σας).

Τελικά υπάρχουν δικαστές και στο Βερολίνο, αλλά και στον Έβρο

Εντελώς άσχετο με τα προηγούμενα. Θυμάστε την περίφημη φράση που είπε στην Πρωσία ο μυλωνάς του Πότσνταμ, στον βασιλιά Φρειδερίκο τον Μέγα όταν πήγε να του πάρει τον μύλο; “Υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο”.

Τελικά φαίνεται πως υπάρχουν δικαστές και στον Έβρο και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάποιες από τις αποκαλύψεις του Evros-news.gr τις ψάχνουν αυτεπάγγελτα. 

Περισσότερα προσεχώς και μετά την κατάθεση μας ως μάρτυρες….

Ο… Ναρκαλιευτής

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*