Φοβερή πατέντα Έλληνα εστιάτορα της Γερμανίας. Έβαλε φερμουάρ στην μάσκα για διευκόλυνση πελατών (ΒΙΝΤΕΟ)

Φοβερή πατέντα Έλληνα εστιάτορα της Γερμανίας. Έβαλε φερμουάρ στην μάσκα για διευκόλυνση πελατών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας Ελληνας εστιάτορας από το Μπρεμερχάβεν έχει γίνει το πρόσωπο των ημερών στην Γερμανία, με την ιδέα του να πατεντάρει τις προστατευτικές μάσκες που πλέον είναι απαραίτητες σε όλες τις χώρες του κόσμου για την προστασία από τον κορονοϊό.

Ο Αλέξης Βαΐου με καταγωγή από το Νεοχώρι Τρικάλων στο παρελθόν είχε έρθει και πάλι στη δημοσιότητα. Το 2015 είχε υποδεχτεί στο εστιατόριο του την Άγκελα Μέρκελ μιλώντας της μάλιστα για τα προτερήματα των Ελλήνων, ενώ το 2017 είχε κάνει δωρεά στο Δήμο Αθηναίων ένα ασθενοφόρο για το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων Δήμου Αθηναίων (ΚΥΔΕΑ) αλλά και δύο φορτηγά με υλικό για τους αστέγους.

Αυτή τη φορά όμως ο δαιμόνιος Έλληνας ήρθε και πάλι στο προσκήνιο με την ιδέα του να πατεντάρει τη μάσκα και να της τοποθετήσει σε οριζόντια θέση ένα φερμουάρ ώστε ο χρήστης να μπορεί να το ανοίγει για να τρώει και να πίνει χωρίς να βγάζει τη μάσκα. Μάλιστα η πατέντα του εδώ και δέκα ημέρες απασχολεί την ημερήσια ενημέρωση που κάνει η γερμανική κυβέρνηση όμως ο αντίστοιχος Σωτήρης Τσιόδρας της Γερμανίας βρήκε την ιδέα απλά «καλή» αλλά την χαρακτήρισε «ημιτελή» επειδή απαγορεύεται στο χρήστη να πιάνει τη μάσκα με τα χέρια.

Η «απάντηση» του Αλέξη Βαΐου ήταν άμεση. Είχε και για αυτό τη λύση. Ποια ήταν αυτή; Στο κάτω μέρος της μάσκας πρόσθεσε μία μικρή προέκταση «σαν το μουσάκι της κατσίκας» όπως είπε ο ίδιος στο ethnos.gr και έτσι η μάσκα έγινε χρηστική και άμεση.

«Τα κέρδη στους αστέγους»

Ο δαιμόνιος Έλληνας Αλέξης Βαΐου είναι ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Ολυμπιακή Φλόγα» στο Μπρέμερχάβεν (Olympisches Feuer). Μίλησε στο ethnos.gr και αποκάλυψε μάλιστα πως σήμερα έκλεισε συμφωνία με μεγάλη γερμανική εταιρεία που του δήλωσε πως θέλει να βγάλει στην παραγωγή τη μάσκα και του πρόσφερε και το 10% των κερδών. Ακόμα και εκεί η απάντηση του ήταν άκρως… ελληνική και αλτρουιστική προκαλώντας για άλλη μία φορά το ενδιαφέρον τον Γερμανών που κυριολεκτικά έσκισαν όλα τους τα… πτυχία τους.

«Εφόσον υπάρξει κέρδος από τις πωλήσεις θα το στείλω στην πατρίδα. Δόξα τω Θεό εγώ έχω να φάω. Εχω τα απαραίτητα. Θέλω να είναι καλά η οικογένεια μου και το προσωπικό μου στην δουλειά. Και να ένα ευρώ να βγει κέρδος και εκατομμύρια να βγουν θα τα στείλω για τους αστέγους στο Δήμο Αθηνών και σε όποιον τα έχει ανάγκη», μας είπε με πάθος και νοσταλγία για την πατρίδα ο Αλέξης Βαΐου.

Πηγή: ethnos.gr