Στον Έβρο ξαφνικά σήμερα το πρωί ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης

Στον Έβρο ξαφνικά σήμερα το πρωί ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης

Στον Έβρο βρίσκεται από το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να επιθεωρήσει σημεία της ελληνοτουρκικής συνοριογραμμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ο κ.Χρυσοχοίδης θα ξεκινήσει από τις Καστανιές όπου ήδη βρίσκεται και στη συνέχεια θα βρεθεί πιθανόν στην περιοχή του Διδυμοτείχου και μετά στο νότιο κομμάτι του νομού, στην περιοχή του Τυχερού, όπου τις τελευταίες μέρες σημειώθηκαν τα απανωτά επεισόδια με πυροβολισμούς Τούρκων Στρατοφυλάκων εναντίον περιπόλων τόσο Ελλήνων αστυνομικών και στρατιωτών αλλά και ανδρών της frontex. Δεν αποκλείεται μάλιστα να έχει συζητήσεις και με τα στελέχη της frontex από διάφορες χώρες που επιχειρούν στην περιοχή μας μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους και την περασμένη Τρίτη δέχθηκαν τουρκικά πυρά.

Το κύριο θέμα που θα συζητήσει με τα τοπικά στελέχη είναι και η επιστροφή των προσπαθειών της τουρκικής πλευράς να διευκολύνει τους διακινητές λαθρομεταναστών να τους περνούν από το ποτάμι στην Ελλάδα.

Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο με δεδομένη τη δέσμευση του για πραγματοποίηση των αθλητικών εξετάσεων και των ψυχολομετρικών τεστ στην Αλεξανδρούπολη, να ανακοινώσει και κάποιες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή τους μέσα στο Μάιο.