«Άδειες Καρέκλες» και στο Διδυμότειχο: Σιωπηλή διαμαρτυρία απόψε των επαγγελματιών καφέ και εστίασης

«Άδειες Καρέκλες» και στο Διδυμότειχο: Σιωπηλή διαμαρτυρία απόψε των επαγγελματιών καφέ και εστίασης

-Στην πλατεία Ηρώων στις 8 το βράδυ θα ξεκινήσει η εκδήλωση, συγχρόνως με όλη την Ελλάδα

Οι επαγγελματίες καφέ και εστίασης του Διδυμοτείχου, παίρνουν και αυτοί μέρος απόψε Τετάρτη 6 Μαίου, στην πανελλαδική  πρωτότυπη εκδήλωση ως μέρος της πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας των ανθρώπων της εστίασης «EMPTY CHAIRS -ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ».

Αυτό αποφασίστηκε χθες σε συνάντηση και συζήτηση που είχαν και η συγκεκριμένη δράση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ηρώων. Οι καταστηματάρχες και της πόλης του Διδυμοτείχου θα ξεκινήσουν την διαμαρτυρία τους στις 8 το βράδυ, συγχρόνως με τους συναδέρφους τους σε όλες σχεδόν τις ελληνικές πόλεις αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές.

Διαμαρτύρονται για τα μέτρα περιορισμού που έχουν ληφθεί από την Κυβέρνηση κατά της πανδημίας, καθώς απειλείται η επιβίωσή τους. Έχουν προγραμματίσει να τοποθετήσουν τις άδειες καρέκλες των κλειστών καταστημάτων τους, για να συμβολίσουν όλους τους κρίκους της επισιτιστικής αλυσίδας που πλήττονται από την έλλειψη μέτρων για την επιβίωση του κλάδου. Η εκδήλωση – διαμαρτυρία “Άδειες Καρέκλες” θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα ως μέρος της πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας των επαγγελματιών της εστίασης και του τουρισμού Empty Chairs.

Καλούν μάλιστα και ζητούν να μην παρευρεθεί κανένας πολίτης που θα είχε σκοπό να βρεθεί στον χώρο, γιατί όπως εξηγούν πρόκειται για μια σιωπηλή διαμαρτυρία που αφορά καθαρά την εστίαση και τα καταστήματα καφέ. Με την συγκεκριμένη δράση θα προσπαθήσουν να κάνουν τον κόσμο να καταλάβει πώς λειτουργεί η εστίαση αλλά και όλα τα συνδεδεμένα με αυτήν επαγγέλματα, απαιτώντας κάποια αιτήματα που έχουν γίνει γνωστά πλέον πανελλαδικά και με επιστολές προς τον Πρωθυπουργό, να υλοποιηθούν γιατί κινδυνεύουν με αφανισμό.