Δερμεντζόπουλος προς Χρυσοχοίδη, Παναγιωτόπουλο: Να αποζημιωθούν οι αγρότες για τις ζημιές λόγω επεισοδίων στα σύνορα

Δερμεντζόπουλος προς Χρυσοχοίδη, Παναγιωτόπουλο: Να αποζημιωθούν οι αγρότες για τις ζημιές λόγω επεισοδίων στα σύνορα

Ερώτηση προς την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και  Εθνικής Άμυνας, κατέθεσε ο Βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος, με την οποία ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να υπάρξει  μέριμνα έτσι ώστε να  αποζημιωθούν οι καλλιεργητές του Έβρου που υπέστησαν ζημιές λόγω των πρόσφατων  συνοριακών επεισοδίων.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:

  • τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
  • τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο

Θέμα: «Καταβολή αποζημιώσεων στους καλλιεργητές γης των Καστανεών Έβρου».

Η αποτελεσματικότητα με την οποία αντιμετώπισε η Ελληνική κυβέρνηση τη βίαιη προσπάθεια παραβίασης των ελληνικών συνόρων  που εκδηλώθηκε στις 28/02/2020, αναγνωρίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας, ενώ ταυτόχρονα ενίσχυσε το αίσθημα ασφάλειας των  κατοίκων της Π.Ε. Έβρου.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων  που διεξήγαγαν στην περιοχή τα σώματα ασφαλείας και οι ένοπλες δυνάμεις, δημιουργήθηκαν σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις  των Καστανεών Έβρου εκτεταμένες καταστροφές.  Το παραπάνω γεγονός πλήττει ευθέως το εισόδημα των καλλιεργητών της  περιοχής, των οποίων η συμβολή για την αντιμετώπιση της παραβίασης των Ελληνικών συνόρων υπήρξε καίρια.

Κατόπιν τούτου ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν, έτσι ώστε να αποζημιωθούν οι καλλιεργητές της περιοχής των Καστανεών για τις ζημιές που υπέστησαν κατά τη διάρκεια των  επεισοδίων;

Ο ερωτών Βουλευτής

Χρήστος Δερμεντζόπουλος