Έβρος: Δύο νέα περιστατικά με πυροβολισμούς Τούρκων σε Μαράσια, Τυχερό

Έβρος: Δύο νέα περιστατικά με πυροβολισμούς Τούρκων σε Μαράσια, Τυχερό

Νέα περιστατικά με πυροβολισμούς στον αέρα από τουρκικά περίπολα στον Έβρο καταγράφηκαν προχθές Τρίτη και χθες Τετάρτη.

Το πρώτο έγινε στις 8 το βράδυ της Τρίτης κοντά στο χωριό Μαράσια της Ορεστιάδας. Στελέχη της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής που συμμετείχαν σε ενέδρα σε χέρσο τμήμα της ελληνοτουρκικής μεθορίου, πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό. Το συμβάν έγινε αντιληπτό από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του Στρατού Ξηράς, που ενημέρωσαν την ηγεσία τους.

Τις απογευματινές ώρες χθες Τετάρτη είχαμε νέο, παρόμοιο περιστατικό που σημειώθηκε κοντά στο χωριό Τυχερό. Πρωταγωνιστές αυτή τη φορά ήταν Τούρκοι αστυνομικοί που άνοιξαν πυρ στον αέρα, ενώ περιπολούσαν με βάρκα κατά μήκος του ποταμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τούρκοι Στρατοφύλακες πυροβόλησαν χθες περίπολο της Frontex στην περιοχή Τυχερού Έβρου!!!

Αντίστοιχα επεισόδια κατά μήκος της συνοριογραμμής είχαν προηγηθεί τη νύχτα της περασμένης Τρίτης και της Πέμπτης, αλλά και την Παρασκευή στο Πραγγί Διδυμοτείχου. Και τότε τα μέλη δύο πλωτών περιπόλων της τουρκικής στρατοχωροφυλακής είχαν πυροβολήσει στον αέρα κοντά στο χωριό Τυχερό.

Όπως έχουμε αποκαλύψει, η στόχευση των τουρκικών δυνάμεων με αυτά τα επεισόδια είναι να ελέγξουν συγκεκριμένα περάσματα κατά μήκος του ποταμού Έβρου και πυροβολούν για αντιπερισπασμό, προκειμένου να διευκολύνουν τους διακινητές των λαθρομεταναστών να τους περάσουν λίγους-λίγους στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έβρος: Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς των Τούρκων στο Πραγγί Διδυμοτείχου βράδυ Παρασκευής – Που στοχεύουν

Την Τρίτη τον Έβρο επισκέφθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με επιθεωρήσεις σε Καστανιές, Γεμιστή και Φέρες.

Πηγή: Καθημερινή