Το παράπονο μιας μακροχρόνια άνεργης Εβρίτισσας μάνας, που δεν παίρνει το επίδομα 400 ευρώ

Το παράπονο μιας μακροχρόνια άνεργης Εβρίτισσας μάνας, που δεν παίρνει το επίδομα 400 ευρώ

Το παράπονο της, που αποτελεί και παράπονο σίγουρα πολλών που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με αυτήν, μας εξέφρασε με μήνυμα που έστειλε στο Evros-news.gr μια 59χρονη μακροχρόνια άνεργη Εβρίτιισα μάνα, που όπως επισημαίνει δεν δικαιούται το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ.

Όπως είναι γνωστό, η Κυβέρνηση λόγω του κορονοϊού ανακοίνωσε και καταβάλλει το συγκεκριμένο επίδομα σε μακροχρόνια άνεργους, αλλά μόνο σε μια συγκεκριμένη κατηγορία, που πριν λίγους μήνες σταμάτησε να εισπράττει το κανονικό επίδομα ανεργίας. Για όσους έχουν χρόνια άνεργοι και παρ’ ότι είναι εγγεγραμμένοι κανονικά στα μητρώα του ΟΑΕΔ, δεν προβλέπεται τίποτα. Όπως και για την συγκεκριμένη κυρία, της οποίας τα στοιχεία είναι στην διάθεση του σάιτ μας και επισημαίνει:

“Γιατί δεν δικαιούμαι το επίδομα των 400€ς Είμαι άνεργη 27 μήνες και εγγεγραμμένη κανονικά στον ΟΑΕΔ. Είμαι  59 χρονών, χωρισμένη εδώ και 22 χρόνια. Έχω έναν γιο 39 χρονών και έχασα έναν γιο στα 24 του χρόνια εδώ και ια 10ετία.

Πως να βρω δουλειά στην περιοχή, αφού οι προκηρύξεις δίνουν μόρια στις νέες μητέρες και Ρομά; Γιατί με 27 μήνες ανεργίας δεν το δικαιούμαι; Ας μου βρει δουλειά το Κράτος τότε, γιατί τεμπέλα δεν είμαι. Ούτε αρνήθηκα δουλειές. Ψάχνω, αλλά δυστυχώς όπως ξέρετε δεν υπάρχουν εδώ στον Έβρο”.