Έβρος: Τούρκοι στρατιωτικοί έδειραν τον χειριστή drone τους, που κατέρριψαν οι Έλληνες

Έβρος: Τούρκοι στρατιωτικοί έδειραν τον χειριστή drone τους, που κατέρριψαν οι Έλληνες

Ένα άγνωστο περιστατικό που έγινε στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο τις κρίσιμες ημέρες του «ανοίγματος των συνόρων» από την Τουρκία και συγκεκριμένα στα μέσα Μαρτίου, έρχεται στο φως της δημοσιότητας από καλά ενημερωμένες πηγές της “HuffPost Greece”.

Οι Τούρκοι σήκωσαν drone στην οριογραμμή για να κάνουν κατόπτευση του ελληνικού εδάφους. Ένας λάθος χειρισμός, ωστόσο, από την πλευρά του Τούρκου χειριστή, έδωσε το πλεονέκτημα στις ελληνικές Αρχές, οι οποίες «τύφλωσαν» ηλεκτρονικά το drone και το κατέρριψαν. Πρόκειται για την «αντι-drone» τεχνολογία, που μπλοκάρει τις συχνότητες. Μάλιστα το Evros-news.gr είχε αναφέρει το συγκεκριμένο περιστατικό που συνέβη στην περιοχή των Φερών, άσχετα αν τότε δεβ επιβεβαιώθηκε από την ελληνική και φυσικά την τουρκική πλευρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πτώση τουρκικού drone στις Φέρες – Πληροφορίες κάνουν λόγο για κατάρριψη

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί και Στρατοχωροφύλακες έγιναν έξαλλοι βλέποντας την κατάρριψη του μη επανδρωμένου αεροσκάφους τους. Το μένος τους πλήρωσε ο χειριστής του drone, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από τους Τούρκους συναδέλφους του που άρχισαν να τον γρονθοκοπούν. Καλά ενημερωμένες πηγές κάνουν λόγο για άγριο ξυλοδαρμό από οργισμένους Τούρκους, οι οποίοι στη συνέχεια άρχισαν να ψάχνουν στο έδαφος, πάνω στην οριογραμμή, για να βρουν το drone.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο σημείο όπου άρχισαν να ψάχνουν υπήρχαν χρωμοπαγίδες, οι οποίες δημιούργησαν πρόσθετα προβλήματα στους Τούρκους Στρατοχωροφύλακες που έκαναν την έρευνα. Σε μία περίπτωση, μάλιστα, μία χρωμοπαγίδα έσκασε ακριβώς δίπλα από Τούρκο που αναζητούσε το drone.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ με τα οποία επικοινώνησε η εφημερίδα «Το Βήμα» την Τετάρτη, επιβεβαίωσαν πληροφορίες- που είχαν διαψευσθεί αρχικά από την ελληνική πλευρά-ότι οι ελληνικές αρχές «μπλόκαραν» την μετάδοση σήματος και κατέρριψαν τουρκικό drone στην διάρκεια της ελληνοτουρκικής κρίσης στον Εβρο πριν 2,5μήνες.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι αξιωματούχοι » οι Ελληνες αστυνομικοί και στρατιωτικοί διεπίστωσαν λίγο μετά την πτώση του drone προπηλακισμό από τους Τούρκους ενστόλους του χειριστή του drone γιατί απέδωσαν σε δικό του λάθος, την απώλεια του».