“Κάτω τα χέρια από τους ημιυπόγειους κάδους μας”: Ανακοίνωση του τέως δημάρχου Β.Λαμπάκη

“Κάτω τα χέρια από τους ημιυπόγειους κάδους μας”: Ανακοίνωση του τέως δημάρχου Β.Λαμπάκη

Την έντονη αντίδραση της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” του τέως δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, προκάλεσε η έναρξη αφαίρεσης των ημιυπόγειων κάδων, με την αρχή να γίνεται μπροστά από το Δημαρχείο και τα δικαστήρια.

Η ανακοίνωση-διαμαρτυρία συνοδεύεται μάλιστα και με ένα ΒΙΝΤΕΟ που δείχνει την αποκομιδή σε έναν κεντρικό δρόμο της πόλης και όπως ισχυρίζονται διαρκεί 2 λεπτά και χωρίς να υπάρχουν διαρροές και οτιδήποτε άλλο. Η ανακοίνωση της παράταξης Λαμπάκη αναφέρει:

Ημιυπόγειοι κάδοι: Η πραγματικότητα δεν κρύβεται με αβάσιμα και αναληθή επιχειρήματα.

Με αδιάψευστο μάρτυρα την εικόνα, καταρρίπτουμε τα αβάσιμα και αναληθή επιχειρήματα της σημερινής Δημοτικής Αρχής και των συνοδοιπόρων της σχετικά με τους ημιυπόγειους κάδους.

  • Ο χρόνος αποκομιδής των απορριμμάτων ανέρχεται στα δύο λεπτά και χωρίς διαρροές.
  • Η διαδικασία πραγματοποιείται τις βραδινές ώρες και δεν σημειώνεται κανένα είδος κυκλοφοριακού προβλήματος.
  • Μειώνεται η καταπόνηση των μηχανημάτων αφού ένας ημιυπόγειος ισούται με τρεις συμβατικούς κάδους. Άρα λιγότερα δρομολόγια και μείωση κατανάλωσης καυσίμων.
  • Απαιτούνται λιγότερες εργατοώρες.
  • Δεν μπορεί να γίνει απεγκατάσταση των κάδων, όπως έπραξε ήδη η Δημοτική Αρχή, αφού δεν υπάρχει αντίστοιχη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και δεν έχει γίνει η οριστική παραλαβή του έργου.

Ο μηδενισμός, η εμμονή στη μισαλλοδοξία και το πισωγύρισμα πρέπει να σταματήσουν. Λέμε όχι στην καταστροφή ενός έργου που πλήρωσαν οι Δημότες από το υστέρημα τους. Λέμε όχι σε επιπόλαιες πρακτικές τύπου «ράβε ξήλωνε».

Αλεξανδρούπολη, 08-05-2020

Ο εκπρόσωπος τύπου της παράταξης

«ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»

Χρήστος Γερακόπουλος