Ο κορωνοϊός δεν επιβιώνει στην άμμο της παραλίας

Ο κορωνοϊός δεν επιβιώνει στην άμμο της παραλίας

Ο κορωνοϊός δεν επιβιώνει στην άμμο της παραλίας, σύμφωνα με την Μαρία-Αδαμαντία Ευστρατίου, Καθηγήτρια Θαλάσσιας Μικροβιολογίας – Τμήμα Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Μιλώντας στο Star channel εν όψει του καλοκαιριού και των σκέψεων που κάνουμε όλοι για διακοπές και πως θα πρέπει να προσέχουμε ώστε να αποφύγουμε να κολλήσουμε τον ιό, η κ.Ευστρατίου τόνισε: «Ο κορωνοϊός είναι ένας ευαίσθητος πολύ μικρός ιός. Περιβάλλεται από ένα φάκελο από λιπίδια με ενσωματωμένες πρωτεΐνες και η θερμοκρασία της άμμου την περίοδο του καλοκαιριού και κάτω από ισχυρή ηλιοφάνεια που έχουμε στις ελληνικές παραλίες είναι τέτοια που δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσει ένα σταγονίδιο προερχόμενο από ασθενή που βήχει στην παραλία και που θα ακουμπήσει αυτό το σταγονίδιο στην άμμο».

Βέβαι υπενθύμισε τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να τηρούμε όλοι όσον αφορά τις αποστάσεις. «Εάν φάμε μία κουταλιά άμμου δεν θα αρρωστήσουμε. Ο κόσμος μπορεί να κάνει με μεγάλη άνεση το μπάνιο του και να χρησιμοποιεί τις παραλίες όπως έκανε πάντα. Θα πρέπει όμως να φροντίζει να κρατάει τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο αθηναϊκό κανάλι.

Πηγή: metrosport.gr