Ποιοι κρύβονται πίσω από τους πυροβολισμούς των Τούρκων στον Έβρο

Ποιοι κρύβονται πίσω από τους πυροβολισμούς των Τούρκων στον Έβρο

Σε μεμονωμένες ενέργειες μελών της Στρατοχωροφυλακής της Τουρκίας, αλλά και στην αλλαγή του Τούρκου στρατιωτικού διοικητή στα ελληνοτουρκικά σύνορα, συγκεκριμένα της μονάδας που βρίσκεται απέναντι από το Τυχερό του Έβρου, αποδίδουν ανώτατοι αξιωματούχοι της λεωφόρου Κατεχάκη τα 6-7 περιστατικά εκφοβιστικών πυρών στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Οι  Έλληνες υπηρεσιακοί  παράγοντες  μιλούν για πυροβολισμούς στο αέρα ή άσφαιρα πυρά , χωρίς οποιαδήποτε στόχευση.  Συμπληρώνουν δε, ότι από την άλλη πλευρά του ποταμού εντοπίζονται δεκάδες σκηνές όπου διανυκτερεύουν άνδρες της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής που εναλλάσσονται στο σημείο.

Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί στα στελέχη του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης – το τελευταίο 24ωρο υπήρξε επίσκεψη στον Έβρο του  Μιχάλη Χρυσοχοίδη – η ανέγερση από την τουρκική πλευρά δύο «πύργων» στο ύψος των Καστανεών και του Τυχερού όπου εγκαθίστανται συστήματα ανίχνευσης κινήσεων , κάμερες , ραντάρ αλλά κι αδρανοποιητές κινητών.

Με κύριο στόχο της τουρκικής κυβέρνησης την πλήρη εποπτεία των ελληνοτουρκικών συνόρων , την «αποτροπή επαναπροώθησης λαθρομεταναστών» , την συγκέντρωση οπτικού υλικού από τις κινήσεις στην ελληνοτουρκική μεθόριο κλπ.

Σε παρόμοιες ωστόσο κατασκευές -παρατηρητήρια με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα θα προχωρήσει κι η ελληνική πλευρά , ενώ αναμένεται μέχρι το τέλος του 2020 η κατασκευή του νέου, συμπληρωματικού φράκτη στον Έβρο μήκους 30 χιλιομέτρων στη νότια πλευρά του και συγκεκριμένα στις περιοχές Γεμιστής, Φερών και Δέλτα Έβρου.

Πηγή: in.gr