Γκουγκουσκίδου: Καθυστερεί η δημοτική αρχή Μαυρίδη στην λήψη μέτρων στήριξης δημοτών και επιχειρήσεων

Γκουγκουσκίδου: Καθυστερεί η δημοτική αρχή Μαυρίδη στην λήψη μέτρων στήριξης δημοτών και επιχειρήσεων

Την καθυστέρηση της δημοτικής αρχής του Βασίλη Μαυρίδη στη λήψη μέτρων στήριξης δημοτών και επιχειρήσεων, τα οποία συμφωνήθηκαν ήδη σε τηλεδιάσκεψη, επισημαίνει με ανακοίνωση της η Μαρία Γκουγκουσκίδου, επικεφαλής της αντιπολίτευσης και της παράταξης “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος να Ζω”.

Η κ.Γκουγκουσκίδου προχωράει παράλληλα στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για το θέμα της ηλεκτρονικής έκδοσης πιστοποιητικών αφού ο δήμος Αθηναίων προχώρησε στην παραχώρηση ειδικής “πλατφόρμας” σε όλους τους δήμους, αλλά και τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη. Όπως αναφέρει:

“Στο δημοτικό συμβούλιο διά περιφοράς, που πραγματοποιήθηκε χθες, 8 Μαΐου 2020, του οποίου η διαδικασία εμποδίζει την παράθεση θέσεων, την ανταλλαγή απόψεων και τον αποτελεσματικό έλεγχο τον αποφάσεων και των ενεργειών της δημοτικής αρχής από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, θέσαμε προς συζήτηση τα εξής θέματα:

– Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, στις 24 Μαρτίου 2020, υποβάλαμε τις προτάσεις της παράταξής μας για τη λήψη μέτρων στήριξης των δημοτών και των επιχειρήσεων του Δήμου λόγω της υγειονομικής κρίσης. Τις προτάσεις μας αυτές συζητήσαμε και στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου μεταξύ του κου Δημάρχου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Θεωρούμε ότι τα μέτρα στήριξης των δημοτών και των επιχειρήσεων θα έπρεπε ήδη να είχαν αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης και αποφάσεων στο δημοτικό συμβούλιο. Παρακαλούμε τη δημοτική αρχή να μας ενημερώσει για τις προθέσεις της σε σχέση με το θέμα αυτό.

– Ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμος Αθηναίων παραχωρεί δωρεάν σε κάθε Δήμο της χώρας ψηφιακή πλατφόρμα για την έκδοση δέκα δημοφιλών πιστοποιητικών. Θεωρούμε πολύ σημαντική αυτή τη δυνατότητα που δίνεται στον Δήμο μας. Παρακαλούμε να μας ενημερώσει η δημοτική αρχή για τις τυχόν ενέργειες που έχει κάνει για την απόκτηση της ψηφιακής αυτής πλατφόρμας που θα διευκολύνει τα μέγιστα τις δραστηριότητες των δημοτών του Δήμου μας.

– Την Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020, ξεκινά η σταδιακή επαναλειτουργία των σχολείων. Παρακαλούμε να μας ενημερώσει η δημοτική αρχή για τα μέτρα που έχει λάβει ως προς την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Υπάρχει επάρκεια αντισηπτικών στις σχολικές μονάδες;
Έχουν διενεργηθεί καθαρισμοί των αύλειων χώρων των σχολικών μονάδων;
Έχουν διενεργηθεί καθαρισμοί του εσωτερικού των διδακτηρίων;
Έχει οργανωθεί με ευθύνη του Δήμου η καθαριότητα των σχολικών μονάδων, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ο συνεχής καθαρισμός των αιθουσών και των χώρων των σχολείων σύμφωνα με τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα;

Τέλος κατά τη συζήτηση του θέματος του δημοτικού συμβουλίου που αφορά την έγκριση της μελέτης με τίτλο «Σύνταξη κυκλοφοριακής Μελέτης Ορεστιάδας» ζητήσαμε ως παράταξη «ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ» να συμπεριληφθεί στη μελέτη ο σχεδιασμός ενός ολοκληρωμένου ποδηλατικού δικτύου για τον Δήμο Ορεστιάδας, το οποίο είναι αναγκαίο για την ανανέωση της πόλης με βάση τα δεδομένα της τρέχουσας οικονομικής και περιβαλλοντικής συγκυρίας, για τη μείωση του κόστους διαβίωσης των δημοτών και την αναγκαία στροφή σε βιώσιμα εναλλακτικά μέσα μεταφοράς.
Το ολοκληρωμένο αυτό ποδηλατικό δίκτυο να περιλαμβάνει διαμπερείς συνδέσεις των άκρων της πόλης, με επαρκή εξυπηρέτηση όλων των σημείων ενδιαφέροντος, έτσι ώστε να αποτελεί ελκυστικό και ανταγωνιστικό μέσο μετακίνησης. Να είναι αναγνώσιμο, συνδετικό, συναφές και επαρκές για την πόλη της Ορεστιάδας και να παρουσιάζει και δυνατότητες σύνδεσης με τους υπόλοιπους οικισμούς εντός του Δήμου Ορεστιάδας αλλά και με τους όμορους ή και πιο απομακρυσμένους δήμους.