Θάνατος Κρεμαστινού: Ανακοίνωση αναγνώρισης της συμβολής του από Νοσοκομείο και δήμο Διδυμοτείχου δεν θα υπάρξει;

Θάνατος Κρεμαστινού: Ανακοίνωση αναγνώρισης της συμβολής του από Νοσοκομείο και δήμο Διδυμοτείχου δεν θα υπάρξει;

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός “έφυγε” από τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών την προχθές Παρασκευή και η κηδεία του έγινε χθες στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ρόδο. Ο σπουδαίος Καθηγητής Καρδιολογίας, έπαιξε όμως καθοριστικό ρόλο ως υπουργός Υγείας στην περίπτωση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Αυτός ήταν που στις 31 Ιουλίου 1995, επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου, που ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έκανε τα εγκαίνιά του σημερινού κτιρίου του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Αν και είχε ολοκληρωθεί η κατασκευή του πολύ καιρό νωρίτερα, παρέμενε κλειστό και οι ασθενείς του κεντρικού και βορείου Έβρου συνέχιζαν να εξυπηρετούνταν στο παλιό, μικρό κτίριο που σήμερα φιλοξενεί το Στρατιωτικό Νοσοκομείο (ΚΙΧΝΕ). Όπως θύμισε η δημοσιογράφος Μαρία Μανάκα από το Διδυμότειχο, με απόφαση του αείμνηστου Δημήτρη Κρεμαστινού, που στην τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου (1993 – 1996), χρημάτισε υπουργός Υγείας, “έγινε η κατ’ εξαίρεση πρόσληψη προσωπικού για την μετεγκατάσταση και λειτουργία στο σημερινό κτίριο που ήταν χρόνια κλειστό». 

Το όνομα του λοιπόν συνδέθηκε άρρηκτα με το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, την πόλη αλλά και ολόκληρη την περιοχή, αφού είναι δεδομένο πως η λειτουργία πλέον στο νέο κτίριο αναβάθμισε τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας, έφερε πολύ μεγαλύτερη αριθμό ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού. Γι’ αυτό πιστεύουμε πως έστω και με λίγη καθυστέρηση, τόσο η διοίκηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου όσο και ο δήμος Διδυμοτείχου, θα πρέπει να εκδώσουν μια ανακοίνωση για το θάνατο του, ως αναγνώριση της σημαντικής συμβολής του στο συγκεκριμένο θέμα. Γιατί θα πρέπει να αναγνωρίζεται στους πολιτικούς που βοηθούν την περιοχή και συνολικά τον ακριτικό μας Έβρο, αυτή η συνεισφορά.