Οι επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Διδυμοτείχου… κατάργησαν στην πράξη το “Κρατάμε αποστάσεις”

Οι επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Διδυμοτείχου… κατάργησαν στην πράξη το “Κρατάμε αποστάσεις”

Καθημερινά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προτρέπει τους πολίτες να τηρούν τις συστάσεις των επιστημόνων εφαρμόζοντας το “Κρατάμε αποστάσεις” και παράλληλα εξελίσσεται μια τεράστια επικοινωνιακή καμπάνια από την Κυβέρνηση με το συγκεκριμένο σύνθημα, προκειμένου να πειστεί ο κόσμος για την δική του ασφάλεια.

Οι θεσμικοί εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας στον δήμο Διδυμοτείχου πάντως, ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου που εκ της θέσεως του είναι ο επικεφαλής και ο αναπληρωτής του δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Σκίνδρης, όχι μόνο φρόντισαν στην πράξη να… ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ το σλόγκαν και την προτροπή της υπηρεσίας που εκπροσωπούν στην περιοχή τους, αλλά το… διαφήμισαν κιόλας ανεβάζοντας τις σχετικές φωτογραφίες.

Σε αυτές όπως βλέπετε, είναι αγκαλιασμένοι οι κύριοι Χατζηγιάννογλου και Σκίνδρης μαζί με κάποιον φίλο τους και δίπλα τους, αυτός τουλάχιστον σε κάποια απόσταση, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Παρασκευάς Μπιλιακάκης. Δεν εθελοτυφλούμε και όλοι ξέρουμε πως ο κόσμος στην καθημερινότητα του μπορεί να μην τηρεί τους συγκεκριμένους κανόνες ασφαλείας. Όταν όμως μιλάμε για θεσμικούς και πολύ περισσότερο τους επικεφαλής εκπροσώπους της Πολιτικής Προστασίας ενός δήμου, ακόμα και αν “ακυρώνουν” στην πράξη την συγκεκριμένη προτροπή, δεν είναι δυνατόν να την… διαφημίζουν κιόλας. Δεν μιλάμε για κάποια δράση που αφορά τα καθήκοντα τους, όπου έκτακτες συνθήκες μπορεί να επέτρεπαν την μη τήρηση αποστάσεων ασφαλείας, αλλά για διασκέδαση. Όταν ακόμα δεν έχουν ανοίξει τα καταστήματα εστίασης για να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις.

Γιατί όπως λέει και ο λαός μας: “Δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράττεις”. Όταν ο άλλος βλέπει τους τοπικούς εκπροσώπους του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά να εμφανίζονται έτσι, τότε ακούγοντας τον στην επίσημη ενηνέρωση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, αυθόρμητα θα του πει: “Δεν μας παρατάς (μην γράψω κάτι χειρότερο) ρε Χαρδαλιά, που ούτε οι υοεύθυνοι σου δεν τηρούν αυτά που λες”.