Έβρος: Υψηλό το ποσοστό προσέλευσης μαθητών και εκπαιδευτικών χθες στις σχολικές αίθουσες

Έβρος: Υψηλό το ποσοστό προσέλευσης μαθητών και εκπαιδευτικών χθες στις σχολικές αίθουσες

Υψηλό ήταν το ποσοστό μαθητών της Γ’ Λυκείου αλλά και των καθηγητών που επέστρεψαν χθες Δευτέρα 11 Μαίου στις τάξεις στα σχολεία του Έβρου.

Στους 508 ανέρχονται οι μαθητές της γ’ λυκείου, ποσοστό 76%, και στους 338 οι εκπαιδευτικοί, ποσοστό 92%, που προσήλθαν στις σχολικές αίθουσες του Νομού Έβρου, πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, μετά την επιβολή των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Τα παραπάνω στοιχεία παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, Στέργιος Αποστολακούδης, διευκρινίζοντας ότι μόλις 124 τελειόφοιτοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του Νομού επέλεξαν σήμερα να μην πάνε στο σχολείο, ενώ 28 εκπαιδευτικοί (ποσοστό 8%) κάνουν χρήση ειδικής άδειας, βάσει των προϋποθέσεων που προβλέπονται.

“Σήμερα το πρωί επισκέφθηκα προσωπικά τα τέσσερα ΓΕΛ και τα δύο ημερήσια ΕΠΑΛ της Αλεξανδρούπολης και διαπίστωσα ότι τα μέτρα τηρούνται. Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαρρυθμίσεις στις αίθουσες όσον αφορά στην απόσταση μεταξύ των θρανίων, άρα και την απόσταση μεταξύ των μαθητών και μαθητριών. Έχουν μπει σε όλες τις τάξεις, εντός και εκτός και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, αντισηπτικά ώστε κατά την είσοδο των μαθητών να απολυμαίνουν τα χέρια τους και αυτό να μπορεί να γίνει και κατά τη διάρκεια του μαθήματος, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Επίσης στον αύλειο χώρο, έχουν καθοριστεί συγκεκριμένα σημεία όπου θα βρίσκονται οι μαθητές του κάθε υποτμήματος (σ.σ. σήμερα προσήλθαν, βάσει των μέτρων προστασίας, οι μισοί εκ των μαθητών κάθε τμήματος). Υπάρχει επάρκεια υλικών για την προστασία των μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ οι υπάλληλοι της καθαριότητας, ήταν στις σχολικές μονάδες από νωρίς το πρωί. Με βάση λοιπόν τα μέχρι τώρα δεδομένα, όλα είναι καλά ως προς την τήρηση των μέτρων”, σημειώνει ο κ. Αποστολακούδης.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου εκφράζει την ικανοποίησή του για “τη συντονισμένη προσπάθεια και συνεργασία” μεταξύ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των σχολικών μονάδων με τις οικίες Σχολικές Επιτροπές των δήμων. Υπογραμμίζει ότι “αυτό που επιδιώκουμε είναι η συγκεκριμένη πρακτική που ακολουθείται στους χώρους του σχολείου, να εμπεδωθεί και να γίνει μία συνήθεια των μαθητών που θα τη μεταφέρουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον τους και θα είναι μία καθημερινή πρακτική σε όλες τις εκφάνσεις της (σ.σ. της ζωής) όχι μόνο στη σχολική μονάδα. Αυτό θα είναι και το μεγαλύτερο κέρδος, να πεισθούν δηλαδή οι μαθητές μας ότι αυτά τα μέτρα τα τηρούν αρχικά γιατί πρέπει να προστατεύσουν τον ίδιο τους τον εαυτό και στη συνέχεια να προστατεύσουν το οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον. Είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι, όπου εφαρμόστηκαν τα μέτρα, τα πήγαμε καλά, άρα γιατί να μην το κάνουμε και τώρα”, καταλήγει ο κ. Αποστολακούδης.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ