Πόθεν έσχες δημάρχων Έβρου: Ακίνητα οι ίδιοι και οι σύζυγοι, ξενοδοχείο και… βάρκα

Πόθεν έσχες δημάρχων Έβρου: Ακίνητα οι ίδιοι και οι σύζυγοι, ξενοδοχείο και… βάρκα

-Ο Νίκος Γαλατούμος της Σαμοθράκης ο πιο φτωχός, ο Βασίλης Μαυρίδης τα περισσότερα εισοδήματα

Η σύζυγος Λαμπάκη τα πιο πολλά ακίνητα, ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου ιδιοκτήτης ξενοδοχείου

Δόθηκαν χθες στην δημοσιότητα και τα Πόθεν Έσχες των δημάρχων, μαζί με αυτά των βουλευτών για το έτος 2018, με τους τέσσερις από τους πέντε δημάρχους του Έβρου, να τα υποβάλλουν για πρώτη φορά λόγω εκλογής τους. Φυσικά, υποχρέωση υποχρέωση υποβολής είχαν και οι πρώην δήμαρχοι του νομού μας.

Με βάση λοιπόν όσα δήλωσαν, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ο μοναδικός από τους πρώην που επανεξελέγη, είχε τα περισσότερα εισοδήματα και ο Νίκος Γαλατούμος της Σαμοθράκης τα λιγότερα αλλά έτσι και αλλιώς και ο πιο… φτωχός απ’ όλους. Όσον αφορά τα ακίνητα, από τους δημάρχους ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης έχει τα περισσότερα διαμερίσματα, τα περισσότερα όμως τα πήρε από τους γονείς του με γονική παροχή, αλλά και τις μεγαλύτερες υποχρεώσεις σε δάνεια. Σε συνολικό αριθμό ακινήτων, η σύζυγος του τέως δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη είναι με… διαφορά στην πρώτη θέση αφού δήλωσε τα περισσότερα από κάθε άλλον. Υπάρχει ένας ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής επιχείρησης, ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου του Διδυμοτείχου, ενώ ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος έχει τα περισσότερα αυτοκίνητα (3) και ο κ.Ζαμπούκης είναι ο μοναδικός χωρίς αυτοκίνητο.

Η δήλωση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης είχε εισοδήματα το 2018 από την δουλειά του ως δικηγόρος, μια και εξελέγη όπως και οι υπόλοιποι το 2019 και δήλωσε 28.987 ευρώ. Έχει 24.457 καταθέσεις σε διάφορες τράπεζες, αλλά και τις μεγαλύτερες οφειλές σε δάνεια και συγκεκριμένα 238.667 ευρώ, για ένα διαμέρισμα που αγόρασε. Συνολικά δήλωσε στα ακίνητα 7 διαμερίσματα σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, από τα οποία 4 προέρχονται από γονική παροχή από τους γονείς του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΖΑΜΠΟΥΚΗ

Η δήλωση του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη

Ο τέως δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης δήλωσε εισόδημα 34.050 έσοδα ευρώ ο ίδιος και άλλα 25.600 έσοδα η σύζυγος του δικηγόρος Βασιλική Μιχαλακάκου. Διαθέτει 19.543 ευρώ καταθέσεις σε διάφορες τράπεζες, ενώ στην κοινή δήλωση του Πόθεν Έσχες με την σύζυγο του υπάρχει τα περισσότερα ακίνητα από κάθε άλλον. Μόνο  6 πάντως είναι δικά του και τα υπόλοιπα 24 της συζύγου του σε Αλεξανδρούπολη, Αθήνα και Σαλαμίνα, κυρίως από κληρονομιά. Ο ίδιος έχει μια μονοκατοικία στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και ένα οικόπεδο 800 τετραγωνικών στα Στύρα Ευβοίας, καθώς και μια επαγγελματική στέγη-κατάστημα. Ο κ.Λαμπάκης δηλώνει και ιδιοκτήτης μιας λέμβου-βάρκας που απέκτησε το 2016 και ενός ακόμα πλωτού που πήρε το 2018. Είναι μαζί με την σύζυγο του μέτοχοι από 50% στην δικηγορική τους εταιρεία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΛΑΜΠΑΚΗ

Η δήλωση του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης που υπέβαλλε Πόθεν Έσχες και τα προηγούμενα χρόνια, δήλωσε για το 2018 τα περισσότερα εισοδήματα από κάθε άλλον. Συγκεκριμένα 45.553 ευρώ από τον μισθό του αλλά και επιχειρηματική δραστηριότητα. Η σύζυγος του δηλώνει εισοδήματα 12.713 ευρώ, ενώ ο ίδιος έχει μόλις… 141 ευρώ καταθέσεις. Χρωστάει όμως στις τράπεζες από δάνεια το ποσό των 154.000 ευρώ, τα περισσότερα μετά τον συνάδερφο του Γιάννη Ζαμπούκη.

Είναι ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος από κοινού με το σύζυγο του και το απέκτησαν με δάνειο. Υπάρχει ένα ακόμα διαμέρισμα επίσης στην Ορεστιάδα, όπου διαθέτει ποσοστό 25% και προέρχεται από γονική παροχή. Το ίδιο ισχύει για τρία καταστήματα, τα δυο από γονική παροχή και ποσοστό συμμετοχής 25%, ενώ ένα άλλο στην Αλεξανδρούπολη το αγόρασε ο ίδιος. Δήλωσε δύο αυτοκίνητα 1800 και 1600 κυβικά που ανήκουν στη σύζυγο του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΜΑΥΡΙΔΗ

Η δήλωση του δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, που υπέβαλλε πρώτη φορά Δήλωση Πόθεν Έσχες, δηλώνει για το 2018 εισόδημα 20.687 ευρώ και άλλες 11.979 η σύζυγος του. Δεν έχει και αυτός, όπως ο Βασίλης Μαυρίδης σχεδόν καθόλου καταθέσεις, μόλις 386 ευρώ, αλλά η σύζυγος του δηλώνει 18.089 ευρώ.  Είναι ιδιοκτήτης δύο διαμερισμάτων σε Διδυμότειχο και Αλεξανδρούπολη και δυο καταστημάτων που προέρχονται από κληρονομιά και γονική παροχή. Επίσης, δηλώνει ιδιοκτήτης 100% ξενοδοχειακής επιχείρησης, του ξενοδοχείου “Πλωτίνη” στο Διδυμότειχο και έχει ένα αυτοκίνητο 1800 κυβικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

Η δήλωση του δημάρχου Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκου

Ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος που εκλέχθηκε πρώτη φορά το 2019, δηλώνει εισόδημα ως συνταξιούχος αστυνομικός 25.243, ενώ η σύζυγος του που είναι δικηγόρος 14.505 ευρώ. Ο κ.Καλακίκος έχει μόλις 3.957 ευρώ καταθέσεις και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι πως τόσο όλα τα ακίνητα όσο και τα 3 αυτοκίνητα, τα έχουν από κοινού (από 50%) με την γυναίκα του. Δηλώνει δύο διαμερίσματα στην Αλεξανδρούπολη και μια μονοκατοκία, αλλά και ένα διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΑΛΑΚΙΚΟΥ

Η δήλωση του δημάρχου Σαμοθράκης Νίκου Γαλατούμου

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος είναι ο πιο… φτωχός απ’ όλους. Δήλωσε για το 2018 εισόδημα 11.983 ευρώ και καταθέσεις 2.212 ευρώ, ενώ οφείλει σε δάνεια 15.859 ευρώ. Δεν διαθέτει καθόλου ακίνητα και έχει 1 αυτοκίνητο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΑΛΑΤΟΥΜΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δηλώσεις Πόθεν Έσχες βουλευτών Έβρου: Η Γκαρά τις περισσότερες καταθέσεις, ο Δημοσχάκης τα περισσότερα έσοδα

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*