Αποκλειστικές εικόνες: Φωτιές και μεγάλες καταστροφές από ξεσηκωμό ανήλικων λαθρομεταναστών στο ΚΥΤ Φυλακίου Ορεστιάδας

Αποκλειστικές εικόνες: Φωτιές και μεγάλες καταστροφές από ξεσηκωμό ανήλικων λαθρομεταναστών στο ΚΥΤ Φυλακίου Ορεστιάδας

Φωτιές, καταστροφές και… γυαλιά καρφιά τα έκαναν το πρωί στο ΚΥΤ Φυλακίου Ορεστιάδας ανήλικοι λαθρομετανάστες που ξεσηκώθηκαν διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στις εγκρίσεις των αιτήσεων ασύλου που έχουν υποβάλλει εδώ και μήνες, αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα ανηλίκων που κρατούνται στο Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης του χωριού της Ορεστιάδας έκανε την αρχή, σπάζοντας και καταστρέφοντας γραφεία και άλλες λυόμενες κατασκευές και πετώντας τα. Ακολούθησαν φωτιές που προκάλεσαν μεγαλύτερη αναστάτωση και αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβστική, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν από τους αστυνομικούς και διμοιρίες των ΜΑΤ που κατέφθασαν για να επιβάλλουν την τάξη.

Οι Πυροσβέστες από την Ορεστιάδα κατάφεραν γρήγορα να σβήσουν τις εστίες της φωτιάς, τα πνεύματα μετά την μεγάλη ένταση που επικράτησε αρχικά ηρέμησαν λίγο μετά το μεσημέρι, αλλά οι καταστροφές όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ που εξασφάλισε το Evros-news.gr, είναι μεγάλες σε πολλά σημεία των εγκαταστάσεων.

Να τονίσουμε ότι οι ανήλικοι λαθρομετανάστες από διάφορες χώρες, φώναζαν ότι έχουν περάσει ακόμα και 8 μήνες και δεν διεκπεραιώνονται οι υποθέσεις τους για να φύγουν από το ΚΥΤ Φυλακίου να και βρεθούν σε άλλα μέρη της Ελλάδας ελεύθεροι, αφού εγκριθούν φυσικά οι αιτήσεις τους ασύλου.

Στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ πάντως, το δεύτερο Κέντρο Κράτησης του χωριού, δεν υπήρξε ανάλογη ένταση και κανένα πρόβλημα, αλλά όλη η τεράστια αναστάτωση και οι καταστροφές προκλήθηκαν στο ΚΥΤ.