ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Η δημοτική αρχή Λαμπάκη είχε δεκάδες εργαζόμενους χωρίς συμβάσεις, ανασφάλιστους και απλήρωτους για χρόνια

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Η δημοτική αρχή Λαμπάκη είχε δεκάδες εργαζόμενους χωρίς συμβάσεις, ανασφάλιστους και απλήρωτους για χρόνια

 

-Ζαμπούκης: Κατάσταση μπάχαλο – Η προηγούμενη δημοτική αρχή Λαμπάκη τους είχε να δουλεύουν επί χρόνια απλήρωτους, χωρίς συμβάσεις, ασφάλιση

Το κουβάρι μιας πολύ σοβαρής υπόθεσης που αποτελεί τεράστιο σκάνδαλο, αφορά την προηγούμενη δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη και κανονικά θα πρέπει να προκαλέσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα, άρχισε να ξετυλίγεται από χθες.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν επίσημα από τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους 48 με 50 εργαζομένων από την περιοχή της οδού Άβαντος, οι οποίοι εργαζόταν στην καθαριότητα του δήμου και όχι μόνο έμειναν απλήρωτοι, αλλά δεν είχαν ούτε συμβάσεις εργασίας, ούτε ασφάλιση και δεν φαίνεται πουθενά η εργασία που προσέφεραν προκειμένου να πληρωθούν, όλα ξεκίνησαν από τον τραυματισμό ενός εξ αυτών. Ουσιαστικά μιλάμε για μια μορφής… μαύρης εργασίας στον μεγαλύτερο δήμο του Έβρου και της Θράκης γενικότερα.

Ο δήμος άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι και προστίθενται όλο και περισσότερα, πολύ σοβαρά και επιβαρυντικά παράλληλα στοιχεία, για τον τέως δήμαρχο κ.Λαμπάκη και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Χρήστο Ζιώγα, για την πρωτοφανή αυτή υπόθεση. Οι οφειλές του δήμου Αλεξανδρούπολης προς αυτούς τους ανθρώπους υπολογίζεται ότι ανέρχονται στις 100.000 ευρώ. Χθες ο κ.Ζαμπούκης δέχθηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία αυτών των εργαζόμενων και στη συνέχεια προχώρησε σε πολύ σοβαρές καταγγελίες:

Υπάρχει μια σειρά εργαζομένων, 48 με 50 στον αριθμό, οι οποίοι δουλεύουν τα δυο τελευταία χρόνια απλήρωτοι, χωρίς συμβάσεις και χωρίς ασφάλιση. Η προηγούμενη δημοτική αρχή, με τον προηγούμενο δήμαρχο, τον κύριο Λαμπάκη και όσους Αντιδημάρχους πέρασαν από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, δεχόντουσαν ανασφάλιστοι άνθρωποι να ανεβαίνουν πάνω στα απορριμματοφόρα και να εργάζονται. Ξετυλίγεται από τον περασμένο Οκτώβριο το κουβάρι με αφορμή την πτώση ενός εργαζόμενου από το απορριμματοφόρο.

Ψάξαμε να τον βρούμε για να τον βοηθήσουμε τον άνθρωπο και να του παρέχουμε και την ηθική και την οποιαδήποτε ασφαλιστική κάλυψη αι διαπιστώσαμε ότι ήταν εργαζόμενος που δεν φαινόταν πουθενά στα χαρτιά. Σαρανταοκτώ με πενήντα περίπου εργαζόμενοι, κάτοικοι της Άβαντος όλοι, εργάζονταν χωρίς να έχουν συμβάσεις και ασφαλιστική κάλυψη. Είναι λυπηρό το γεγονός. Το ποσό που καλείται ο δήμος να πληρώσει για να ανταποκριθεί εφόσον επαληθευτεί η προσφορά της εργασίας, είναι 100.000 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται μέσα οι ασφαλιστικές, εργοδοτικές  εισφορές.  

Δυστυχώς μετά λύπης μου είμαι στη δυσάρεστη θέση να το ανακοινώσω και να το επιβεβαιώσω. Βρεθήκαμε σήμερα με μια αντιπροσωπεία των εργαζομένων και η δέσμευση μας είναι ότι εφόσον επαληθευτεί η παροχή εργασίας, να συνεργαστούμε ώστε η αγωγή που θα καταθέσουν όλοι οι εργαζόμενοι και φυσικά η εκ των υστέρων κάλυψη των ασφαλιστικών υποχρεώσεων”. 

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ.ΖΑΜΠΟΥΚΗ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΕΝΑ CHANNEL

3 Σχόλια

  1. Η Επιθεώρηση Εργασίας. Η Περιφέρεια δεν τα έβλεπαν αυτά; Νά ζητηθεί η Επιθεώρηση Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας καθώς και η Επιθεώρηση του Υπουργείου Οικονομικών νά προβούν στον υπό των νομων και τίς κείμενες υπουργικές αποφάσεις επιβεβλημένο έλεγχο. Νά εφαρμοστούν οι νόμοι…

  2. Αριστειδης

    ΌΛΟΙ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΑΣ. Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ….ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ??????.
    Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΝΥΕΙ ΤΟΝ ΕΝΑΤΟ ΜΗΝΑ ?????

  3. Κ.Πιτιακούδη σήμερα στο status άκουσα για δεύτερη παράταση της σύμβασης για επισκευή οχημάτων και προμήθεια ανταλλακτικών, έγινε με απευθείας ανάθεση σε ανάδοχο στην Θεσσαλονίκη ???? πως έγινε;;;;; γνωρίζεις κάτι;;;;

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*