Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία κυματίζει στην Αλεξανδρούπολη, για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Θράκης

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία κυματίζει στην Αλεξανδρούπολη, για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Θράκης

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία κυματίζει από το πρωί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, την σημερινή ημέρα που η πόλη γιορτάζει την επέτειο των 100 χρόνων απελευθέρωσης της Θράκης και ενσωμάτωση της στον εθνικό μας κορμό.

Η τεράστια σε μέγεθος γαλανόλευκη σημαία που ανήκει στον δήμο Διδυμοτείχου, έχει επιφάνεια 600 τ.μ. και είναι διαστάσεων 17,46 Χ 27,52 μέτρα. Έχει καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες ως η μεγαλύτερη σε επιφάνεια σημαία κράτους και παραχωρήθηκε απ’ τον δήμο  Διδυμοτείχου στην “Λέσχη Αλεξανδρουπολιτών”, η οποία οργάνωσε την σημερινή εκδήλωση στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης.

Πριν την έπαρση της σημαίας υπήρξαν ολιγόλεπτοι χαιρετισμοί, αρχικά από τον Πρόεδρο της Λέσχης Νίκο Μανδάνη και στη συνέχεια κατά σειρά από τον υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης Θόδωρο Καράογλου που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στους εορτασμούς, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τους βουλευτές Έβρου Τάσο Δημοσχάκη και Χρήστο Δερμεντζόπουλο, τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, στο δήμο του οποίου και ανήκει η σημαία, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλο Τοψίδη, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κώστα Χατζημιχαήλ και τον πρώην δήμαρχο Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη. 

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κ.Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ ανέφερε:

«Ο συμβολισμός της έπαρσης της υπερμεγέθους ελληνικής σημαίας στον λιμένα της Αλεξανδρούπολης όπου τέτοια ημέρα,  πριν 100 χρόνια κατέπλευσε ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Μαζαράκης –  Αινϊάν, προκειμένου να ελευθερώσει την πόλη και να την ενσωματώσει στον εθνικό κορμό, είναι ιδιαιτέρως ισχυρός.

Στα εκατό χρόνια που ακολούθησαν ο λιμένας έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στον μετασχηματισμό του μικρού εμπορικού και διπλωματικού τόπου σε μητρόπολη της σύγχρονης Ελλάδας.

Στη συμπλήρωση ενός αιώνα ελεύθερης Θράκης, ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε το (περιουσιακό) στοιχείο εκείνο που αποτέλεσε την αφορμή δημιουργίας ετούτης της πόλης, ώστε να κάνουμε την Αλεξανδρούπολη σπουδαία ξανά!

Εμείς, οι άνθρωποι του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, εργαζόμαστε μεθοδικά προκειμένου να διασφαλίσουμε την αναπτυξιακή πορεία της πόλης στον δεύτερο αιώνα της ζωής της, με μοχλό αέναης ανάπτυξης τον λιμένα της.

Έτη πολλά και ασφαλή πολύτιμη μου Θράκη,

Έτη λαμπρά και δοξασμένα λατρεμένη μου Αλεξανδρούπολη!»

Απουσίασε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης από την

έπαρση της σημαίας και την εκδήλωση της πόλης!!!

Αυτό πάντως που διαπιστώνει κάποιος και σχολιάστηκε από όλους σχεδόν τους παριστάμενους, είναι ότι στην σημερινή εκδήλωση και την έπαρση της μεγαλύτερης ελληνικής σημαίας στην Αλεξανδρούπολη που γιορτάζει την επέτειο 100 χρόνων απελευθέρωσης της Θράκης και της ενσωμάτωσης της στον εθνικό κορμό, απουσίαζε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Ζαμπούκης. Μάλιστα ούτε κάποιος εκπρόσωπος του απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση, όπου μίλησαν ο δήμαρχος και ο πρώην δήμαρχος Διδυμοτείχου, αλλά όχι και αυτός της Αλεξανδρούπολης που φιλοξένησε την εκδήλωση και υπάρχει αναρτημένη στο λιμάνι της η σημαία.

Απών ήταν πάντως από την συγκεκριμένη εκδήλωση και ο πρώην δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, τον οποίο εκπροσώπησε ο Χρήστος Γερακόπουλος, αλλά και ο τρίτος κυβερνητικός βουλευτής του νομού Σταύρος Κελέτσης, που δεν παρέστη ούτε στην Δοξολογία και τις άλλες εκδηλώσεις απελευθέρωσης της πόλης.

Αν και υπήρξε απ’ ότι μάθαμε θέμα με τις προσκλήσεις και πως έγινε η επιλογή εκ μέρους των διοργανωτών ποιοι θα παραστούν στην συγκεκριμένη εκδήλωση και πως προσκλήθηκαν, κάποιοι επέλεξαν να βρεθούν στο λιμάνι αν και δεν κλήθηκαν. Οι πιο “χτυπητές” απουσίες πάντως ήταν ο συγκεκριμένες.