youth group vacation travel city

Αφηγούμαστε τη δική μας πολιτιστική εμπειρία μέσω του PLUGGY

Αν και ακόμα δεν έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε αγαπημένα μας αξιοθέατα, μπορούμε να γίνουμε «πρεσβευτές» της πολιτιστικής κληρονομιάς μας μέσω του PLUGGY.

Πρόκειται για την πρώτη πλατφόρμα πολιτιστικής δικτύωσης στην Ευρώπη, στην οποία μπορούμε να γράψουμε τις εντυπώσεις μας για τα μέρη που αγαπάμε,να μοιραστούμε τις πολιτιστικές εμπειρίες μας καθώς και μικρά μυστικά για τον πολιτισμό του τόπου μας.

Αξιοποιώντας τα καινοτόμα εργαλεία που παρέχει η πλατφόρμα,όπως εφαρμογή αφήγησης ιστοριών με ήχο 3D, εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας κ.ά, δημιουργούμε μοναδικές ιστορίες για το παρελθόν και το παρόν της περιοχής μας. «Κρυμμένα» μνημεία, μουσεία, ξεχασμένες παραδόσεις και τοπικές συνήθειες, μνήμες και ιστορίες αναδεικνύονται μέσα από την προσωπική ματιά μας, κρατώντας ζωντανή την ευρωπαϊκή πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά.

Young female tourist photographing with smart phone museum of Natural history in Vienna.

Το PLUGGY αποτελεί καρπό τριετούς ερευνητικού έργου με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» της Ε.Ε.και συντονιστή το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Επικοινωνιών και Υπολογιστών του ΕΜΠ.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, η Clio Muse και ακόμα έξι εταίροι από τέσσερις χώρες της Ευρώπης ένωσαν τις δυνάμεις τους για το έργο.

Αφηγούμαστε την προσωπική ιστορία μας ΕΔΩ