Σήμερα στις 12, η απόφαση για την άγρια δολοφονία της Εβρίτισσας φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη

Σήμερα στις 12, η απόφαση για την άγρια δολοφονία της Εβρίτισσας φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας θα ανακοινώσει την απόφασή του για τους δυο κατηγορούμενους στην υπόθεση βιασμού και της άγριας δολοφονίας της φοιτήτριας από το Διδυμότειχο Ελένης Τοπαλούδη.

Χθες Πέμπτη ολοκλήρωσαν τις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που οι τόνοι ανέβηκαν στη δίκη και επικράτησε ένταση.

Απαράδεκτη εισβολή συμβούλου του Δικηγορικού Συλλόγου

Έντονη διαμαρτυρία του πατέρα Γιάννη Τοπαλούδη

Ο σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Γιώργος Κλεφτοδήμος εισέβαλλε στην αίθουσα του δικαστηρίου και ζήτησε από την Έδρα τον λόγο -σε συνέχεια της ανακοίνωσης του προέδρου της ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας Δημήτρη Βερβεσού που ζητά πειθαρχικό έλεγχο της εισαγγελέως του Δικαστηρίου- για να διαμαρτυρηθεί, όπως είπε, για όσα ανέφερε η Αριστοτελία Δόγκα στην αγόρευση της για το ρόλο των δικηγόρων. Έχοντας στο χέρι του την ανακοίνωση του κ. Βερβεσού, ο κ. Κλεφτοδήμος ανέφερε ότι οι εκφράσεις της εισαγγελέως «προσβάλλουν ευθέως και συλλήβδην όλους τους δικηγόρους».

Η εισαγγελέας ζήτησε αμέσως τον λόγο αναφέροντας πως θα προχωρήσει σε δήλωση αποχής. Στο ακροατήριο σημειώθηκε ένταση με κάποιους από τους παρευρισκόμενους, όπως ο πατέρας της δολοφονημένης φοιτήτριας Γιάννης Τοπαλούδης, να διαμαρτύρονται φωναχτά για την παρουσία του κ. Κλεφτοδήμου στην αίθουσα. Η πρόεδρος ζήτησε αμέσως να αποχωρήσουν από το δικαστήριο όσοι φωνάζουν και έδωσε προσωρινή διακοπή της διαδικασίας. Το δικαστήριο επανήλθε στην Έδρα μετά την ολιγόλεπτη διακοπή με την πρόεδρο να ζητά από τους δικηγόρους να παραμείνουν με τις τοποθετήσεις τους μόνο στα ζητήματα της δίκης, ενώ όπως δήλωσε η εισαγγελέας Αριστοτελία Δόγκα, έλαβε εντολή να παραμείνει στην Έδρα του ΜΟΔ από τον προϊστάμενό της

Η εισαγγελέας ενημέρωσε το δικαστήριο ότι επικοινώνησε με τον προϊστάμενό της στον οποίο δήλωσε την πρόθεση της να δηλώσει αποχή, θέμα για το οποίο, όπως είπε, έλαβε αρνητική απάντηση. Η εισαγγελέας είπε ότι η εντολή του προϊσταμένου της ήταν να παραμείνει στη θέση της.

Εισαγγελέας: Η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί

και ας γκρεμιστεί ο κόσμος όλος

Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων, η κ.Δόγκα δευτερολόγησε, ανέφερε ότι σέβεται και υπολήπτεται το δικηγορικό λειτούργημα και ότι οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Παράλληλα όμως κατήγγειλε την εισβολή συμβούλων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην αίθουσα του δικαστηρίου και είπε ότι: “Η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί και ας γκρεμιστεί ο κόσμος όλος”.

Χαρακτήρισε πρωτοφανές να εισβάλλουν μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου μέσα στην αίθουσα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για όσα είπε στην αγόρευση της: “Ήξερα ότι αυτή η δίκη θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έφτανε σε ένα πογκρόμ από το Δικηγορικό Σύλλογο. Δεν δέθηκα πιέσεις από κανέναν και η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί”.