ΑΠΑΞΙΩΣΗ: Οι μισοί από πέρυσι φοιτητές, θα εισαχθούν φέτος στη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου

ΑΠΑΞΙΩΣΗ: Οι μισοί από πέρυσι φοιτητές, θα εισαχθούν φέτος στη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου

Ένα ακόμη “βήμα” και μάλιστα πολύ σοβαρό, για μεγαλύτερη απαξίωση του Πανεπιστημιακού πλέον Τμήματος Νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου, που αποτελεί παράρτημα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με έδρα τη Θεσσαλονίκη, γίνεται φέτος.

Η πρόσφατη ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας για τον αριθμό των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, ήταν μια τεράστια… ψυχρολουσία, αφού θα εισαχθούν στην χιλιοταλαιπωρημένο Σχολή Νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου 128 φοιτητές, οι μισοί σε σχέση με πέρυσι που ο αριθμός ανέρχονταν στους 255. Την ίδια στιγμή, στα υπόλοιπα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Έβρου σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, που ανήκουν βέβαια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο αριθμός των εισακτέων παραμένει ίδιος. Μπορεί δηλαδή να μην ενισχύονται με επιπλέον φοιτητές, αλλά τουλάχιστον δεν υποβαθμίζονται, όπως ξεκάθαρα συμβαίνει με τη Σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου.

Δεν φτάνουν δηλαδή τα πολύ σοβαρά και άλυτα ακόμα προβλήματα της φετινής χρονιάς, με τα μαθήματα να… μισοαρχίζουν λίγο πριν τα Χριστούγεννα, να μην υπάρχουν ακόμα Καθηγητές για κάποια εξάμηνα, να παραμένει η έλλειψη εγκαταστάσεων και υποδομών, όλα δείχνουν πως μοιραία βαδίζουμε σε πλήρη απαξίωση του Τμήματος, ακόμα και σε κλείσιμο του. Κι αυτό θα πρέπει να κινητοποιήσει άμεσα τον δήμο Διδυμοτείχου και τους άλλους φορείς της πόλης, να υπάρξει από τώρα αντίδραση και ξεσηκωμός και σοβαρή αντιμετώπιση της κατάστασης. Κι όχι ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου να κάθεται και ν’ ακούει ή ακόμα χειρότερα να πιστεύει κάποιες… αστειότητες, όπως οι περσινές διαβεβαιώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. Τάσου Δημοσχάκη, πως είχε εξασφαλίσει την παρουσία Στρατιωτικών καθηγητών από την Αθήνα που θα κάλυπταν τα κενά και θα δίδασκαν.

Μια και αναφερθήκαμε στον συγκεκριμένο βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, αντί να παριστάνει τον… επιστολογράφο στέλνοντας επιστολές στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ζητώντας νέα Πανεπιστημιακά Τμήματα σε όλες τις πόλεις του Έβρου, ας κοιτάξει ότι την ίδια στιγμή υποβαθμίζεται ξεκάθαρα και πάει για κλείσιμο αυτό που ήδη υπάρχει στο Διδυμότειχο.

Ίδιος αριθμός φοιτητών σε Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα

Αντίθετα, στις δυο πόλεις του Έβρου που έχει Σχολές το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα, ανακοινώθηκε για την ακαδημαϊκή περίοδο 2020-2021 ο ίδιος αριθμός εισακτέων φοιτητών. Συγκεκριμένα:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ιατρικής                                                            135

Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής              137

Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης       221

Επιστημών Εκπαίδευσης Προσχολικής      210

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Αγροτικής Ανάπτυξης                                          272

Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος  195

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*