Άνοιξαν για τους πιστούς οι ναοί της Αλεξανδρούπολης

Άνοιξαν για τους πιστούς οι ναοί της Αλεξανδρούπολης

Με την παρουσία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Ανθίμου, τελέσθηκε το πρωί η δεύτερη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, από τις τρεις συνολικά που πραγματοποιήθηκαν σήμερα.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ανάγνωσε το σύμβολο της πίστεως, ενώ ο Μητροπολίτης στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Γυρίσαμε στις Εκκλησίες μας. Ξαναμπήκαμε στους Ναούς μας. Ασπαστήκαμε τις εικόνες μας. Προσκυνήσαμε τα λείψανα των αγίων μας. Ιδωθήκαμε μεταξύ μας «πρόσωπο προς πρόσωπο». Χαρήκαμε τη Θεία Λειτουργία μας».

Στην είσοδο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου, υπήρχε αντισηπτικό και άτομο που ενημέρωνε τους πιστούς για το πού μπορούν να καθίσουν, ενώ η προσέλευση των πιστών σε όλους τους ιερούς ναούς της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, πραγματοποιήθηκε με βάση τους όρους που έθεσε η ειδική επιστημονική επιτροπή για την πανδημία του κορωνοϊού, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και τις προϋποθέσεις που καθόρισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σε σχετική της εγκύκλιο.