Πανηγυρική δικαίωση Δημήτρη Κολιού απ’ το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και απόρριψη της προσφυγής εναντίον του

Πανηγυρική δικαίωση Δημήτρη Κολιού απ’ το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και απόρριψη της προσφυγής εναντίον του

Δικαίωσε πανηγυρικά τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Κολιό και ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού Maximum 93.6 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, αφού τον απάλλαξε ομόφωνα από την καταγγελία που έγινε εναντίον του λίγο πριν την περσινές δημοτικές εκλογές.

Η απόφαση της Ολομέλειας του ΕΣΡ που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 15 Μαίου στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ αλλά είχε ληφθεί στις 4 Νοεμβρίου 2019, αποτέλεσε ηχηρή “σφαλιάρα” για αυτόν που έκανε καταγγελία στις 9 Μαίου 2019 και το όνομα του δεν έχει ανακοινωθεί, γιατί αυτή είναι η πάγια τακτική του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. Η καταγγελία αφορούσε ενδεχόμενη παραβίαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας από τον ραδιοφωνικό σταθμό με τον διακριτικό τίτλο «MAXIMUM 93,6 FM» Νομού Έβρου, ιδιοκτησίας της εταιρείας με την επωνυμία «Δημήτριος Κολιός & Σια Ο.Ε.», αναφορικά με παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας λόγω παρουσίασης ραδιοφωνικής εκπομπής από υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο κατά την προεκλογική περίοδο.

Όμως η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης απάλλαξε ομόφωνα την εγκαλουμένη των κατηγοριών της μη τήρησης της εκλογικής νομοθεσίας που απαγορεύει την παρουσίαση εκπομπών από υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο σε προεκλογική περίοδο. Γιατί διαπίστωσε ότι οι εκπομπές αυτές μεταδόθηκαν μεν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, (όπως αυτή ορίζεται ανωτέρω), σε χρόνο όμως, κατά τον οποίο δεν είχε ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του συγκεκριμένου παρουσιαστή. Από κανένα δε στοιχείο δεν προκύπτει ότι τα λειτουργούντα τον σταθμό πρόσωπα γνώριζαν ότι επέκειτο γνωστοποίηση της υποψηφιότητας του παρουσιαστή.
Ενόψει αυτών, η Ολομέλεια ομόφωνα έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται η παράβαση που αποδίδεται στον ραδιοφωνικό σταθμό. Επομένως, πρέπει η εγκαλούμενη εταιρεία να απαλλαγεί των σχετικών κατηγοριών.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΣΡ ΓΙΑ MAXIMUΜ-ΚΟΛΙΟ

Όσο για το πρόσωπο που προσέφυγε και έκανε την καταγγελία στο ΕΣΡ κατά του Δημήτρη Κολιού αλλά… έσπασε τα μούτρα του, είναι αυτό που λέγαμε τι κάνει… νιάου νιάου στα κεραμίδια.