Αλεξανδρούπολη: Συνάντηση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, με εκπροσώπους του αγωγού TAP. Τα έργα αποκατάστασης

Αλεξανδρούπολη: Συνάντηση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, με εκπροσώπους του αγωγού TAP. Τα έργα αποκατάστασης

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε χθες Τρίτη 19.05.2020 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, με εκπροσώπους του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) AG.

Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν οι PeterFrancis, Διευθυντής Κατασκευής του Αγωγού για την Ελλάδα, BarryMonk, Διευθυντής Λειτουργίας και Συντήρησης του Αγωγού για την Ελλάδα, Σπύρος Νάκος, Υπεύθυνος Τοπικών Κοινωνιών Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και Ιορδάνης Εφεσίου, Σύμβουλος Προγράμματος Βιοτικής Στήριξης και Μεταβατικής Υποστήριξης Ευάλωτων Ομάδων.

Από πλευράς του Δήμου Αλεξανδρούπολης συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Ενέργειας Φυσικών Πόρων και Τραϊανούπολης, Ελένη Ιντζεπελίδου, ο Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα, Δημήτρης Κολγιώνης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γιάννης Μπόγδης,

Ο κ. Ζαμπούκης έθεσε ερωτήματα που αφορούν στην πορεία και την τελική φάση του έργου. Η κα Ιντζεπελίδου εξέφρασε προβληματισμό για τμήματα της οδοποιίας τα οποία ναι μεν έχουν αποκατασταθεί, χρήζουν δε πλέον επεμβάσεων ενώ ο κ. Κολγιώνης επεσήμανε την αναγκαιότητα αποκατάστασης των δρόμων στον οικισμό της Γεμιστής, καθώς και του δρόμου μεταξύ των οικισμών Γεμιστής και Πέπλου.

Οι εκπρόσωποι του ΤΑΡ ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνάντηση και ενημέρωσαν ότι η τακτική διέλευση βαρέων οχημάτων στους Κήπους και στη γύρω περιοχή αναμένεται μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Πρόθεση της εταιρείας είναι να ξεκινήσουν από τον Ιούλιο,  –σε συνεργασία με την εργολήπτρια εταιρεία της – οι εργασίες αποκατάστασης των τμημάτων  οδοποιίας που έχουν συμφωνηθεί στην περιοχή. Στην αποκατάσταση θα περιληφθούν οι δρόμοι στον οικισμό Γεμιστής, καθώς και ο δρόμος μεταξύ των οικισμών Γεμιστής και Πέπλου. Επεμβάσεις που θα απαιτηθούν για συμπληρωματική αποκατάσταση της οδοποιίας θα εξεταστούν σε δεύτερο χρόνο.

Η συνεργασία του Δήμου Αλεξανδρούπολης με την εταιρία TAP AG συνεχίζεται σε άριστο κλίμα. Στο αμέσως επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί τηλεδιασκέψεις, προκειμένου να συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έργων που εντάσσονται στο πρόγραμμα Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του ΤΑΡ και αφορούν στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.