ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Σε… ζώνουν τα φίδια; Ρίχνεις φως στα…χορτάρια, ενισχύοντας(;) τις κοινωνικές δομές

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Σε… ζώνουν τα φίδια; Ρίχνεις φως στα…χορτάρια, ενισχύοντας(;) τις κοινωνικές δομές

Φίλος που είχε επιλέξει συνειδητά να εφαρμόσει το… Μένουμε σπίτι επί μεγάλο χρονικό διάστημα και γιατί ανήκει στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, σπάνια έβγαινε έξω τον προηγούμενο καιρό και παρακολουθούσε τις εξελίξεις στην Αλεξανδρούπολη και στον νομό Έβρου γενικότερα, μέσα από το διαδίκτυο.

Ενημερώνονταν δηλαδή γιατί τον ενδιέφεραν οι τοπικές ειδήσεις, από τα site της περιοχής μας, ανάμεσά τους και το δικό μας Evros-news.gr. Επειδή λοιπόν διάβασε κάτι και σε μας και συγκεκριμένα στην άλλη στήλη μας, το.. Σιφώνι εννοώ και όχι σε μένα, μου τηλεφώνησε για να μου επισημάνει κάποια πράγματα, που τα βρήκα πολύ ενδιαφέροντα.

Ξαφνικά η Αλεξανδρούπολη γέμισε… χόρτα και φίδια

Με ρώτησε λοιπόν: “Τι έγινε ρε φίλε; Αν κρίνω από τα δημοσιεύματα συγκεκριμένων ηλεκτρονικών μέσων, ανάμεσά τους και από το δικό σας σάιτ, η Αλεξανδρούπολη πρέπει να είναι η μοναδική πόλη του Έβρου που έχει γεμίσει αγριόχορτα και φίδια. Δεν θυμάμαι τα προηγούμενα χρόνια να είχα διαβάσει κάτι παρόμοιο. Τέτοιο… μπαράζ δηλαδή δημοσιευμάτων και σε διαφορετικές ιστοσελίδες, αλλά με το ίδιο αντικείμενο.

Για τα χόρτα που δεν έχουν κοπεί δηλαδή και τον κίνδυνο να γεμίσουν φίδια τόσο η πόλη όσο και τα χωριά της Αλεξανδρούπολης και να κινδυνέψει ο κόσμος. Είτε ο Λαμπάκης με τον Ζιώγα έκαναν φοβερή δουλειά και άρα εγώ και οι άλλοι κάναμε λάθος και κακώς δεν τους ψηφίσαμε και επιλέξαμε τον Ζαμπούκη για δήμαρχο ή μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο που δεν μπορώ να το καταλάβω”.

Μαζί με το φίλο μου, πραγματικά και εμένα με…  έζωσαν τα φίδια με την επισήμανση αυτή. Γιατί το Evros-news.gr και τα προηγούμενα χρόνια είχε επισημάνει πολλές φορές ότι υπήρχε πρόβλημα στο συγκεκριμένο θέμα της κοπής των χόρτων τέτοια εποχή, αλλά κάποιοι άλλοι όσο και αν ψάξει κανείς, δεν πρόκειται να βρει παρόμοιες δημοσιεύσεις και τέτοια… αγωνία.

Κάποιοι αποφάσισαν να ρίξουν… φως στα χορτάρια

Φαίνεται να “ανακάλυψαν” ξαφνικά το συγκεκριμένο, υπαρκτό φυσικά για να μην παρεξηγηθώ, πρόβλημα στην πόλη και τα χωριά. Κάτι μου λέει πως μάλλον και κάποιους άλλους τους…  έζωσαν τα φίδια και αποφάσισαν να ρίξουν… φως, άπλετο φως, έντονο φως, σαν αυτό το λαμπτήρων Led που υπάρχουν στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης και να ασχοληθούν με τα… χορτάρια. Νομίζοντας ότι δεν θα καταλάβουμε γιατί προσπαθούν να μας ταίσουν… κουτόχορτο για τις προθέσεις τους.

Η παρατήρηση του φίλου μου, δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα. Υπάρχει ξαφνικά μια τεράστια… ευαισθησία από ορισμένους για τα… χορτάρια. Ψάχνοντας λίγο περισσότερο το θέμα, πληροφορήθηκα πως αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Ακόμα και… έκτακτα χαρτζιλίκια μπορεί να φέρει και μάλιστα μπορεί να συνδέει από αριστερούς, δεξιούς και άλλους που περισσότερο ασχολούνται με… life style θέματα.

Και βέβαια τα σάιτ καλά κάνουν και επισημαίνουν, το υπαρκτό επαναλαμβάνω πρόβλημα και τις ευθύνες του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ηλία Δαστερίδη. Προσοχή μην κάνουμε κανένα λάθος στο όνομα και γράψουμε άλλο, όπως χαρακτηριστικά… πρόσεχε χθες και ο τέως (οριστικά και αμετάκλητα με τη… βούλα του ΣτΕ) δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης.

Δεν θυμόταν το όνομα, αλλά το επίθετο… κάτι του λέει

Θέλοντας να αναφερθεί στον Αντιδήμαρχο Πρασίνου, του οποίου απαιτεί την απομάκρυνση (αλήθεια, ο ίδιος πόσους απομάκρυνε στα σοβαρά προβλήματα και λάθη τα 9 χρόνια της θητείας του;) όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν θυμάται ποιο είναι το όνομα του. “Μην κάνω κανένα λάθος”, τόνισε χαρακτηριστικά. Είναι φοβερό πάντως, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Αλεξανδρούπολης, να μη γνωρίζει το όνομα ενός εκ των βασικών Αντιδημάρχων.

Γιατί το επίθετο Δαστερίδης, σίγουρα κάτι του λέει, αφού την εταιρεία της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας η οποία ανέλαβε αντί 3,3 εκατ. ευρώ το έργο ηλεκτροφωτισμού Led στο δήμο Αλεξανδρούπολης, ο ίδιος την αποθέωνε με δηλώσεις του. Συμμετέχοντας σε μία από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις της κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς στο εργοστάσιο της, παρουσία δεκάδων καλεσμένων και πολλών δημοσιογράφων.

Εκεί που χόρεψε και εκείνο το φοβερό τσιφτετέλι μαζί με έναν από τους ιδιοκτήτες της, τον Γιάννη Δαστερίδη, όταν ήρθε στο… τσακίρ κέφι. Βέβαια την περασμένη παραμονή Πρωτοχρονιάς, βρέθηκαν στην ίδια εκδήλωση και ο νυν δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης και ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, αλλά… τσιφτετέλι δεν θυμάμαι να χόρεψαν. Γιάννη Δαστερίδη λοιπόν γνωρίζει στα σίγουρα, αλλά τον… Ηλία που είναι όπως έμαθα και συγγενής της οικογένειας και Αντιδήμαρχος Πρασίνου. δεν τον θυμόταν.

Ο… Hi-Tec δήμαρχος και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ

Στους άλλους 4 δήμους του νομού πάντως, δεν βλέπω πάντως να υπάρχουν παρόμοια δημοσιεύματα. Κάτι που σημαίνει, ότι οι δήμαρχοι τους έχουν φροντίσει να κόψουν τα χόρτα και να μην υπάρχει πρόβλημα με… φίδι. ούτε στην Σαμοθράκη, ούτε στο Σουφλί, ούτε στο Διδυμότειχο, ούτε στην Ορεστιάδα. Εκτός αν υπάρχει θέμα, για τους άλλους δήμους είτε δεν ενδιαφέρεται κανένας να πέσει… φως στα χορτάρια γιατί τον… έζωσαν τα φίδια, είτε δεν απασχολεί τα… υπερευαίσθητα ΜΜΕ του νομού το ζήτημα.

Μια και ανέφερα πάντως την Ορεστιάδα, Hi-Tec δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, όπως τον αποκάλεσε… αποθεωτικά ένας πρώην φίλος μου σε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη, χάρηκα πολύ για κάτι που πληροφορήθηκα. Μια από τις βασικές και σημαντικές δομές κοινωνικής μέριμνας που διαθέτει ο δήμος του βορείου Έβρου, μάλλον αναβαθμίζεται και ενισχύεται περισσότερο από την δημοτική αρχή που είναι επικεφαλής.

Κι αναφέρομαι στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες, το γνωστό ως ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Μπορεί να έγινε σίριαλ επί μήνες, το θέμα της δωρεάς του ειδικού λεωφορείου για την μεταφορά των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί, με τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη που επέμεινε εγωιστικά και τελικά δεν δέχτηκε την δωρεά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Ο ΑΗΤΟΣ” της Μεγάλης Δοξιπάρας, αλλά φαίνεται κάτι θετικό να ετοιμάζεται.

Προφανώς θα αφορά την ενδυνάμωση, την ενίσχυση και την καλύτερη λειτουργία του, ώστε και τα παιδιά που εξυπηρετεί αλλά και τις οικογένειες τους να ανακουφίζει, αφού ως κοινωνική υπηρεσία του δήμου Ορεστιάδας είναι εντελώς δωρεάν. Ξέρετε ασφαλώς για ποιο λεωφορείο μιλάω. Εκείνο που αγοράστηκε με χρήματα από την φιλανθρωπική συναυλία της γνωστής τραγουδίστριας Πέγκυς Ζήνα, η οποία ήρθε στην Ορεστιάδα και τραγούδησε αφιλοκερδώς.

Οι κοινωνικές δομές πρέπει να είναι δημόσιες

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και συνέβαλε οικονομικά και το λεωφορείο αγοράστηκε από τη Γερμανία και ήρθε στην Ορεστιάδα. Με πολύ μεγάλη προσπάθεια της πρώην δημοτικής συμβούλου Αναστασίας Γκαϊδατζή, για την οποία πάντα απορώ πως αυτό το κορίτσι πήγε και έβαλε υποψηφιότητα με τον φίλο μου τον Τάκη (Τάκης, Τάκης, Τάλης οέ-οέ-οέ) Τοψίδη. Όμως ο κ.Μαυρίδης επικαλούμενος γραφειοκρατικά θέματα, αρνήθηκε επί πολλούς μήνες να το παραλάβει.

Δημιουργήθηκαν και προβλήματα με τον εκτελωνισμό, τελικά ξεπεράστηκαν, αλλά ο δήμος Ορεστιάδας το έκρινε ακατάλληλο για τη μεταφορά των παιδιών του ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Έτσι μαθαίνω ότι το συγκεκριμένο λεωφορείο έχει παραχωρηθεί ήδη στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου για να εξυπηρετεί κάποιες ανάγκες του, ενώ θα το χρησιμοποιεί και ο Σύλλογος Αιμοδοτών της περιοχής.

Μαθαίνω λοιπόν, ότι κάποιοι από τους γονείς που έχουν τα παιδιά τους στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ του δήμου, δέχτηκαν το τελευταίο καιρό τηλεφωνήματα, που δεν γνωρίζω το περιεχόμενο τους. Προφανώς κάποια ευχάριστα νέα για τη λειτουργία και τις προσφερόμενες υπηρεσίες, θα είχαν να τους πουν. Άλλωστε, όπως αποδείχτηκε και στην κρίση του κορονοϊού, οι δημόσιες δομές υγείας ή κοινωνικής πολιτικής, όχι δηλαδή μόνο τα Νοσοκομεία ή τα Κέντρα Υγείας, θα πρέπει να διατηρούν τον δημόσιο χαρακτήρα τους.

Πιο κομουνιστής και απ’ τον… Κουτσούμπα

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά και να ενισχύονται, να θωρακίζονται με προσωπικό και μέσα, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εντελώς δωρεάν σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και να ανακουφίζουν οικονομικά και όχι μόνο τις οικογένειες τους. Γιατί αν δημιουργηθούν κενά σε όλο αυτό το σύστημα ιατρικής περίθαλψης και κοινωνικών δομών ή αφεθούν να απαξιωθούν, θα τα εκμεταλλευθεί ο… ιδιωτικός τομέας.

Μπορεί εγώ να είμαι φιλελεύθερος, αλλά στα συγκεκριμένα ζητήματα υγείας και κοινωνικής πολιτικής, είμαι πιο κομμουνιστής και από το… Γκατζίδη, τον Ζαλουφλή και τον Δευτεραίο (μην τολμήσει κανένας και μαζέψει τα στεφάνια που κατέθεσε την 1η Μάη). Μην σας πω και από τον Κουτσούμπα. Γι’ αυτό ελπίζω ότι το ΚΔΑΠ ΜΕΑ του δήμου Ορεστιάδας όχι μόνο θα παραμείνει και θα εξακολουθήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν στα παιδιά που έχουν μεγάλη ανάγκη, αλλά θα ενισχυθεί με συγκεκριμένες κινήσεις.

Για να μην επιτραπεί στον ιδιωτικό τομέα, όποιος και αν τον εκπροσωπεί, να βρει πρόσφορο “έδαφος” για να αντικαταστήσει δομές και υπηρεσίες, που τα παιδιά με ειδικές ικανότητες και οι οικογένειες τους, δικαιούνται να τις έχουν ΔΩΡΕΑΝ από την Πολιτεία σε οποιαδήποτε μορφή της. Τον δήμο Ορεστιάδας εν προκειμένω, που θα τους… σκεπάζει με την φροντίδα του. Ως ένα… δέντρο αγάπης, που με την σκιά των φύλλων του θα προσφέρει αγάπη και δωρεάν στήριξη και δεν θα επιτρέπει σε ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα να το εκμεταλλευτούν.

Το δημόσιο ευχαριστώ του… Σταύρου Βαβία στον Μαυρίδη

Πιστεύω ειλικρινά ότι όσα προανέφερα θα επιβεβαιωθούν και ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης θα αποδείξει άλλη μια φορά την ευαισθησία του στο συγκεκριμένο θέμα, την οποία μάλιστα επικαλέστηκε όταν συζητούνταν και το περιβόητο θέμα του ειδικού λεωφορείου. Και θα εισπράξει τα ευχαριστώ των γονιών που έχουν τα παιδιά τους στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ, για την στήριξη του δήμου σε αυτή την εξαιρετικά σημαντική δημόσια, κρατική δομή.

Δεν ξέρω βέβαια αν αυτά τα ευχαριστώ θα είναι δημόσια, όπως πρόσφατα του Σταύρου Βαβία, περιφερειακού συμβούλου της παράταξης του Τάκη (Τάκης, Τάκης, οέ-οέ-οέ) Τοψίδη και κουμπάρου του κ.Μαυρίδη, ο οποίος στην προσωπική του σελίδα στο facebook ευχαρίστησε τον δήμο Ορεστιάδας γιατί επέλεξε την εταιρεία του απολυμάνσεων, την Ecopest, που την έχει συνεταιρικά με τον…γνωστό μας Νίκο Ραδιόγλου και τον κ.Ποτουρίδη, για να κάνει τις απολυμάνσεις σε χώρους του δήμου.

Άλλωστε αυτήν ξέρει και αυτήν εμπιστεύεται ο δήμαρχος Ορεστιάδας, που πάντως είδα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ πως έδωσε δουλειά και σε άλλες δυο εταιρείες με ίδια αντικείμενο τώρα με τον κορονοϊό, αλλά τα περισσότερα ανατέθηκαν στην κοινή εταιρεία Βαβία, Ραδιόγλου, Ποτουρίδη. Γι’ αυτό προφανώς και τα… ενθουσιώδη ευχαριστώ του Σταύρου.

Αν ο Ζαμπούκης είχε χιούμορ

Αν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης είχε χιούμορ και δεν ασχολούνται με τους φωτισμούς κτιρίων και άλλα παρόμοια, θα πρότεινε αδελφοποίηση με τους δήμους Θερμαϊκού, Θάσου, Μαλεβιζίου, Σοφάδων, αλλά και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Μαζί και την διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων. Όσο για το κόστος, όλο και κάποια εταιρεία θα έβρισκαν για χορηγό, προκειμένου για το καλύψει.

Όταν η υποκρισία περισσεύει

Πόσο υποκριτής μπορεί να είναι κάποιος, όταν εμφανίζεται υπέρμαχος της στήριξης και έμπρακτης βοήθειας αυτών που εκπροσωπεί και να την απαιτεί από το Κράτος, ενώ την ίδια στιγμή ο ίδιος με τις ενέργειες του κάνει ακριβώς το αντίθετο και μάλιστα με τον πιο αισχρό και προκλητικό τρόπο; Όταν πρόκειται για τον συγκεκριμένο, είναι φυσιολογικά όλα αυτά. Ο άνθρωπος δεν σταματάει μπροστά σε τίποτα.

Ο… Ναρκαλιευτής

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*