Ασπιώτης: Πρέπει να επέμβουν αυτεπάγγελτα Εισαγγελέας και Επιθεώρηση Εργασίας για τους ανασφάλιστους, απλήρωτους εργαζόμενους του δήμου

Ασπιώτης: Πρέπει να επέμβουν αυτεπάγγελτα Εισαγγελέας και Επιθεώρηση Εργασίας για τους ανασφάλιστους, απλήρωτους εργαζόμενους του δήμου

Αυτεπάγγελτη παρέμβαση από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και τον Εισαγγελέα, έπρεπε να είχε ήδη υπάρξει στο θέμα των απλήρωτων και ανασφάλιστων εργαζομένων στο δήμο Αλεξανδρούπολης επί δημοτικής αρχής Βαγγέλη Λαμπάκη, τόνισε ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έβρου Στάθης Ασπιώτης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δημήτρη Κολιό, εξέφρασε την απορία του γιατί αυτό δεν συνέβη ακόμα, έκανε γνωστό ότι συναντήθηκε με αντιπροσωπεία τους και προανήγγειλε καταγγελία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στο ΣΕΠΕ και την Επιθεώρηση Εργασίας. Όπως είπε ο κ.Ασπιώτης για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα, που έφτασε ακόμα και στην Βουλή με Ερώτηση του Προέδρου της “Ελληνικής Λύσης” Κυριάκου Βελόπουλου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλεξανδρούπολη: Στην Βουλή το θέμα των απλήρωτων και ανασφάλιστων υπαλλήλων του δήμου επί Λαμπάκη

“Αντιπροσωπεία των εργαζομένων μας επισκέφθηκε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και μας ενημέρωσε τι έχει συμβεί. Δεν το πληροφορηθήκαμε μόνο από τα δημοσιεύματα για την συνάντηση τους με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης. Ακούσαμε και τους πρώην Αντιδημάρχους να παραδέχονται ότι αυτό γινότανε. Μας είπαν λοιπόν οι εργαζόμενοι ότι αυτό συνέβαινε από το 2017 στο δήμο Αλεξανδρούπολης. Ζητούν το αυτονόητο. Να λάβουν τα δεδουλευμένα τους. Οι άνθρωποι αυτοί δούλευαν δίμηνα και επιπλέον δίμηνα, χωρίς να λάβουν τον μισθό τους, εκτός από το γεγονός ότι δεν είχαν την ασφαλιστική τους κάλυψη.

Δηλαδή ένας δήμος που εισφοροδιέφευγε και δεν πλήρωνε τις εισφορές των εργαζομένων που δούλευαν. Επίσης δεν έχουν ακόμα πληρωθεί. Οι ασφαλιστικές εισφορές και τα δεδουλευμένα είναι τα δυο σοβαρά προβλήματα. Θα πρέπει να πάνε στην Δικαιοσύνη για να πάρουν τα χρήματα τους και αυτό μπορεί να τραβήξει τουλάχιστον και δύο χρόνια για να πάρουν τα χρήματα τους. Είναι τραγικό αυτό που συνέβαινε, γιατί αν υπήρχε ένα σοβαρό ατύχημα, θα υπήρχαν και ποινικές ευθύνες σε όσους διοικούσαν τον δήμο και είχαν τις θέσεις ευθύνης. Υπήρξε όπως μάθαμε κιαι κάποιο ατύχημα πριν από χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Η δημοτική αρχή Λαμπάκη είχε δεκάδες εργαζόμενους χωρίς συμβάσεις, ανασφάλιστους και απλήρωτους για χρόνια

Θα έπρεπε αυτεπάγγελτα να είχε επέμβει η Επιθεώρηση Εργασίας και αναρρωτιόμαστε για την ανοχή της σε δημόσια πρόσωπα που ευθύνονται για όλα αυτά. Έπρεπε να είχε επέμβει και η Επιθεώρηση Εργασίας και βέβαια και ο Εισαγγελέας, γιατί ακούμε να βγαίνουν αυτοί που ευθύνονται να το παραδέχονται. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να ζητήσουμε εμείς ως Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, ενώ δεν έπρεπε να το κάνουμε αλλά να υπάρχει αυτεπάγγελτη παρέμβαση, από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στην Αλεξανδρούπολη να ελέγξει την υπόθεση και να συμπεράνει τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Θα στείλουμε το αντίστοιχο έγγραφο με κοινοποίηση και στον Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΑΘΗ ΑΣΠΙΩΤΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΛΙΟ